REGRETUL LUI Săndoi  A fost aproape să fie antrenat  de Mircea Lucescu la  Dinamo : „O să-mi pară rău toată viața”
Emil Săndoi. Foto: Sportpictures

REGRETUL LUI Săndoi A fost aproape să fie antrenat de Mircea Lucescu la Dinamo: „O să-mi pară rău toată viața”

  • Emil Săndoi (59 de ani), fundaș de legendă la Universitatea Craiova, a dezvăluit regretul de a nu fi fost antrenat de Mircea Lucescu (79 de ani)
Se retrage Adi Petre  Își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani: „Era  demoralizat ”
Citește și
Se retrage Adi Petre Își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani: „Era demoralizat
Citește mai mult
Se retrage Adi Petre  Își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani: „Era demoralizat ”

Emil Săndoi, fostul fundaș de legendă al Universității Craiova, a vorbit recent despre un detaliu care l-a urmărit în cariera sa sportivă. 

Săndoi a dezvăluit că una dintre cele mai mari dorințe ale sale a fost să fie antrenat de Mircea Lucescu.

Emil Săndoi dorea să lucreze cu Mircea Lucescu

Îmi doream foarte mult (n.r. ca Mircea Lucescu să vină la națională). Mircea Lucescu e o persoană din fotbalul românesc pe care eu o apreciez foarte mult. Mi se pare foarte echilibrat, de la care ai numai de învățat. Nu doar în fotbal, ci și în viața de zi cu zi.

O să regret toată viața faptul că, la un moment dat, atunci când eram jucător, am avut posibilitatea să merg la Dinamo, unde Mircea Lucescu era antrenor.

Din punctul ăsta de vedere îmi pare atât de rău că n-am reușit... Mi-aș fi dorit să fiu sub comanda lui Mircea Lucescu măcar o săptămână.

Se întâmpla când Gică Popescu a plecat de la Craiova la Steaua, iar eu eram în discuții... Am vorbit cu Vasile Ianul (n.r. fost președinte la Dinamo).

Eu eram «patriot», patriot local... Trebuia să nu mă dezlipesc de Universitatea Craiova. Eu asta am visat, ca toată cariera, să joc numai la Universitatea. Asta mi-am dorit.

Dar o să regret toată viața că n-am putut să fiu măcar o perioadă, cât de scurtă, sub comanda lui Mircea Lucescu. Cred că aș fi avut multe de învățat și din punct de vedere al antrenorului”, a declarat Emil Săndoi la Un Podcast.

Bornele carierei lui Emil Săndoi

Emil Săndoi a făcut primul său pas important în fotbalul de mare performanță în 1983, când a debutat pentru Universitatea Craiova la doar 18 ani.

În 1985, după cinci ani la cârma echipei naționale, Mircea Lucescu a fost înlocuit de Emerich Jenei. „Il Luce” s-a dus să antreneze Dinamo, în timp ce Emil Săndoi se pregătea să își facă loc în lotul național.

Tânărul fundaș a avut o ascensiune spectaculoasă, fiind convocat pentru prima dată în echipa națională a României în 1987.

Trei ani mai târziu, a fost parte a lotului „tricolorilor” care a participat la Campionatul Mondial din Italia, în 1990, sub comanda lui Emeric Ienei.

În sezonul următor, Săndoi a contribuit esențial la câștigarea ultimului titlu de campioană națională de către Universitatea Craiova.

În prezent, Emil Săndoi este tehnician al echipei Politehnica Iași.

380 de meciuri
a strâns Emil Săndoi pentru Universitatea Craiova, Angers, FC Argeș, în perioada 1983-1999
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5