Se retrage Adi Petre  Își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani: „Era  demoralizat ”
Adrian Petre. Foto: Sportpictures

Se retrage Adi Petre Își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani: „Era demoralizat

  • Fotbalistul Adrian Petre se retrage la doar 26 de ani.
  • Cariera lui a fost la extreme: de la vedetă la România U21 și la FCSB, la rolul de rezervă în Liga 2 și retrogradare în L3
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Citește și
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League

De-acum fostul fotbalist, care a evoluat la echipe precum FCSB, UTA Arad, Farul și Hermannstadt, se va retrage din activitatea sportivă la doar 26 de ani.

Decizia fostului atacant al naţionalei de tineret vine după ce a ajuns să evolueze la Concordia Chiajna, echipă din Liga 2.

Anunțul a fost făcut de jurnalistul Cătălin Oprișan pe pagina sa de Facebook:

Semifinalist în 2019, cu prima Generație de Suflet, s-a retras, definitiv, din fotbal, la 26 de ani! Definitiv!”, a notat jurnalistul pe rețeaua de socializare.

Din drama unui om, nu poți cerși clickuri! Dar Adi Petre, semifinalist în 2019 cu prima Generație de Suflet, a ales...

Posted by Catalin Oprisan on Tuesday, September 17, 2024

Cine este Adrian Petre, sportivul care se retrage din fotbalul profesionist

Adrian Petre, fotbalist originar din Arad, și-a început cariera de junior la UTA.

La scurt timp după debutul său la echipa mare, în 2015, a impresionat prin marcarea a 28 de goluri în 31 de meciuri din Liga 2, în sezonul 2016-2017.

Această performanță i-a adus un transfer de 500.000 de euro la Esbjerg fB, club din Danemarca, unde a evoluat atât în prima ligă, cât și în divizia secundă. La danezi a jucat până în 2019.

29 de goluri
a reușit să marcheze Adrian Petre, în 82 de meciuri

Adrian Petre a fost inclus în lotul naționalei U21 a României pentru Campionatul European din 2019, reușind să marcheze în meciul de debut împotriva Croației, în victoria categorică a „tricolorilor” cu scorul de 4-1.

Declinul lui Adrian Petre

Performanțele sale l-au adus în atenția celor de la FCSB, care în februarie 2020 au plătit suma de 800.000 de euro, pentru transferul lui.

Cu toate acestea, Petre a reușit să înscrie doar 3 goluri în 16 meciuri pentru echipa bucureșteană.

După perioada petrecută la FCSB, Adrian Petre a continuat să evolueze în prima ligă a României, îmbrăcând tricoul celor de la Farul Constanța și FC Hermannstadt.

10 goluri
a reușit să marcheze Adrian Petre în Liga 1

„L-am simțit puțin supărat”

La începutul anului 2024, Adrian Petre a devenit jucător liber de contract după ce FC Hermannstadt a decis să renunțe la serviciile sale.

Ulterior, a semnat cu CS Tunari, echipă cu care a retrogradat în Liga 3. În debutul acestui sezon, Petre a semnat un contract cu Concordia Chiajna, dar nu l-a mai dus până la capăt:

„Noi am reziliat cu el pe data de 9 septembrie. Staff-ul tehnic a cerut să reziliem cu trei jucători, iar el era pe o listă din care au mai făcut parte fundașul Constantin Dima și mijlocașul Iulian Roșu.

L-am simțit puțin supărat pe Adi Petre, dar eu l-am sfătuit să-și continue activitatea.

Știu că era demoralizat după experiențele pe care le-a avut în ultimii trei ani, la Levadiakos, la Hermannstadt, la Tunari. Dar la Chiajna mi-a părut că s-a descurcat ok. Un tip foarte de treabă, dar era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat, așa l-am simțit.

Sunt foarte surprins de această decizie pe care a luat-o și pot să spun că îmi pare foarte rău. Mai ales că eu am un prieten în Israel, are acolo o echipă de liga a doua și m-am gândit că poate fi o variantă pentru el. L-am propus acolo pe Adi Petre și a rămas să vorbească”, a declarat președintele Concordiei, Cristi Tănase, pentru prosport.ro.

100.000 de euro
valorează în prezent fotbalistul, conform transfermarkt.com

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5