VLAD NEDELEA   Vassaras  ne ia de proști?!

VLAD NEDELEA Vassaras ne ia de proști?!

  • Kyros Vassaras analizează ce vrea, când vrea și cum vrea. Ultimul exemplu, fazele de la FCSB - Petrolul
  • Grecul ar trebui să se oprească din asta cât mai curând. Altfel, va fi limpede pentru toată lumea că în fruntea CCA nu avem doar un fost arbitru mediocru, ci și un mincinos.

Kyros Vassaras simulează transparența, explicând din când în când anumite faze litigioase din Superligă. Însă e doar praf în ochi. Pentru că grecul care dă direcția arbitrilor noștri analizează doar ce îi convine și, mai ales, cum îi convine. 

În aproape toate cazurile, concluzia lui Vassaras este „decizia din teren a fost corectă”. Ceea ce, de cele mai multe ori, se traduce prin „voi, toți ăștia care vă uitați la TV și comentați, nu mai credeți ce vedeți, ci credeți ce vă spun eu: avem un arbitraj excelent”. Iar asta s-ar aplica inclusiv la ultimul scandal de arbitraj, cel din FCSB - Petrolul 1-1. 

Kyros Vassaras e de 10 ani în România, dar încă ne dă lecții cu subtitrare Kyros Vassaras e de 10 ani în România, dar încă ne dă lecții cu subtitrare
Kyros Vassaras e de 10 ani în România, dar încă ne dă lecții cu subtitrare

Pe bune?! Ia spuneți repede când a fost ultima etapă fără o gafă majoră a „fluierașilor” de pe gazon sau din camera VAR! Este că nu vă amintiți? Normal, pentru că suntem efectiv sufocați de erori. Mai mici, mai mari, mai din aroganță, mai din neștiință, poate unele din interes. Dar sunt cu duiumul! 

Kyros Vassaras, șeful unui arbitraj impecabil

Dacă-l asculți însă pe Vassaras, totul e roz. Șefului CCA ne vorbește uneori de parcă s-a pogorât Mesia arbitrajului pe tărâm românesc. El, care vine totuși din Grecia, unde avem orice, dar nu și un fotbal cu arbitraj mustind de corectitutine. Ca să vă convingeți despre ce au și grecii la ei acasă, ascultați câteva conferințe de-ale lui Răzvan Lucescu. 

Vassaras poluează unele începuturi de săptămână cu analize de grădiniță. E absolut jenant să explici faza din ultimele secunde la FCSB - Petrolul așa cum a făcut-o el.

Plus că a ales o singură fază dintr-un meci cu alte 4-5 momente dubioase. Poate era prea mult de muncă să le cerceteze pe toate? Sau poate că era până și pentru el prea mult de inventat ca să concluzioneze că arbitrajul a fost excelent.

Pe scurt, doar din această ultimă fază, la Șut n-a fost nimic, la Tîrnovanu n-a fost nimic, VAR-ul nu putea interveni pentru că nu avea de ce și pentru că oricum au fost două faze separate. Așadar, 10 cu felicitări pentru arbitri de la domnul Vassaras!

Bani aruncați pe geam

Bravo, să se audă tobele, să pornească artificiile și să curgă banii! Căci pentru această comedie de la CCA, Federația și cluburile plătesc obscen de mult. 

Și de asta profită un fost arbitru mediocru a cărui singură menire aici, în Superligă, pare să șteargă orice suspiciune de boală din fișa de observație a acestui pacientului bolnav numit fotbal românesc.

Singura realizare a lui Vassaras este împingerea câtorva arbitri români pe plan internațional. Dar cu ce avem aici, acasă, ce facem? Închidem ochii doar pentru că Vassaras se joacă de-a hipnoza cu noi?

Acceptăm gogoșile vândute de un domn care în 10 ani petrecuți aici n-a avut  măcar bunul simț de a învăța limba țării care îl plătește atât de generos? Sau îi batem obrazul și-l spunem „stop”, așa cum merită!?

Verdictul lui Vassaras Preşedintele CCA a analizat fazele controversate ale etapei. Ce a spus despre golul contestat din  FCSB - Petrolul
Citește și
Verdictul lui VassarasPreşedintele CCA a analizat fazele controversate ale etapei. Ce a spus despre golul contestat din FCSB - Petrolul
Citește mai mult
Verdictul lui Vassaras Preşedintele CCA a analizat fazele controversate ale etapei. Ce a spus despre golul contestat din FCSB - Petrolul
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste  campioana României  după prima etapă!
Europa League
00:09
FCSB, locul 2 în Europa LeagueDoar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
Citește mai mult
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
EUROPA LEAGUE  Radu Dragușin,  eliminat  după doar 7 minute la debutul în cupele europene
Europa League
26.09
EUROPA LEAGUE Radu Dragușin, eliminat după doar 7 minute la debutul în cupele europene
Citește mai mult
EUROPA LEAGUE  Radu Dragușin, eliminat după doar 7 minute la debutul în cupele europene
FCSB - RFS 4-1 Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League!  Olaru MVP
Europa League
00:01
FCSB - RFS 4-1Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League! Olaru MVP
Citește mai mult
FCSB - RFS 4-1 Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League! Olaru MVP
Transfer neașteptat  Miralem Pjanic a semnat cu o echipă  interzisă  în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Campionate
26.09
Transfer neașteptat Miralem Pjanic a semnat cu o echipă interzisă în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Citește mai mult
Transfer neașteptat  Miralem Pjanic a semnat cu o echipă interzisă în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Chiricheș nu renunță Încă rezistă, deși Becali voia să scape de el:  „Sper să fiu un exemplu pentru tineri!”
Europa League
01:18
Chiricheș nu renunțăÎncă rezistă, deși Becali voia să scape de el: „Sper să fiu un exemplu pentru tineri!”
Citește mai mult
Chiricheș nu renunță Încă rezistă, deși Becali voia să scape de el: „Sper să fiu un exemplu pentru tineri!”
Bătaie în tribuneFanii s-au încăierat la Galatasaray - PAOK » Ultrașii unei alte echipe s-au infiltrat în peluză, iar poliția a fost nevoită să intervină
Europa League
26.09
Bătaie în tribuneFanii s-au încăierat la Galatasaray - PAOK » Ultrașii unei alte echipe s-au infiltrat în peluză, iar poliția a fost nevoită să intervină
Citește mai mult
Bătaie în tribuneFanii s-au încăierat la Galatasaray - PAOK » Ultrașii unei alte echipe s-au infiltrat în peluză, iar poliția a fost nevoită să intervină
Lehmann, arestat Fostul portar german a petrecut  o noapte în arest , după ce a fost prins beat la volan
Diverse
26.09
Lehmann, arestatFostul portar german a petrecut o noapte în arest, după ce a fost prins beat la volan
Citește mai mult
Lehmann, arestat Fostul portar german a petrecut o noapte în arest , după ce a fost prins beat la volan
Scandal imens în Liga 3  Au folosit  un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”
Liga 3
26.09
Scandal imens în Liga 3 Au folosit un jucător străin pe post de român U21: „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”
Citește mai mult
Scandal imens în Liga 3  Au folosit un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”