„Extrem de frustrant”  Marele perdant  al cursei de 200m liber câștigate de David Popovici nu și-a ascuns regretul +7 foto
Matthew Richards și David Popovici / Foto: Imago

„Extrem de frustrant”Marele perdant al cursei de 200m liber câștigate de David Popovici nu și-a ascuns regretul

  • David Popovici (19 ani) a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, după o cursă incredibilă.
  • Înotătorul român s-a impus cu doar două sutimi în fața britanicului Matthew Richards, autorul unei curse fantastice.
  • Pe locul trei a încheiat americanul Luke Hobson.

David Popovici nu a realizat cea mai bună cursă din cariera sa, însă a reușit să obțină cea mai importantă medalie din cariera sa - primul aur olimpic.

„Amor fati”  Postarea lui David Popovici după  aurul olimpic  de la Paris
Citește și
„Amor fati” Postarea lui David Popovici după aurul olimpic de la Paris
Citește mai mult
„Amor fati” Postarea lui David Popovici după aurul olimpic de la Paris

„Racheta” din România a întors al doilea după 50 de metri, al treilea după 100 de metri și iar al doilea după 150 de metri.

Când totul părea pierdut, pe ultimii metri, David Popovici a accelerat incredibil și a reușit să se impună la „foto-finiș”, timp 1 min 44 sec 72/100, cu doar două sutimi în fața lui Richards.

Luke Hobson a încheiat pe 3, cu 1 min 44 sec 79/100, iar pe locul 4 s-a clasat britanicul Duncan Scott , cu 1 min 44 sec 87/100. Așadar diferență de doar 15 sutimi între primii patru sportivi.

David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago
David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago

Galerie foto (7 imagini)

David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago David Popovici, medalie de aur la 200m liber la JO Paris 2024 FOTO: Imago
+7 Fotografii
labels.photo-gallery

Richards: „Nu pot să fiu prea dezamăgit”

După cursă, Matthew Richards a încercat să privească doar partea bună a paharului - faptul că a obținut o medalie de argint, însă nu poate ignora total ideea că a fost la doar două sutimi distanță de aur.

Nu pot fi prea dezamăgit. A fost prima mea finală olimpică individuală și am plecat cu o medalie de argint.

Să ratez aurul olimpic pentru doar 0,02 secunde este extrem de frustrant.

Îmi pare rău pentru Duncan Scott. S-a luptat pentru locul 2 și a terminat al patrulea, ratând medaliile când el merita mai mult ca oricine.

Am crezut că am câștigat, mi s-a părut că am atins primul. Timpul a spus altceva. Nu e un sport unde e loc de interpretări. Ori e albă, ori e neagră.

Nu a fost cel mai bun final al meu, aș minți să spun că a fost fantastic. Mergem mai departe și o să încercăm data viitoare”, a declarat Matthew Richards, conform „The Guardian.

Simona Halep, cu ochii pe cursa lui David Popovici

Simona Halep i-a făcut galerie înotătorului român din fața televizorului.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a trăit cu sufletul la gură întreaga cursă, iar final s-a bucurat enorm de succesul conaționalului său.

Simona a postat, pe rețelele sociale, o fotografie cu David Popovici și descrierea sugestivă: „The best (n.r. - cel mai bun)”.

Simona Halep, mesaj pentru David Popovici Simona Halep, mesaj pentru David Popovici
Simona Halep, mesaj pentru David Popovici
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5