Reacții de aur Presa britanică,  „chapeau”  pentru echipajul feminin de 8+1 al României: „Să domini cursa astfel, tot respectul!”
Team România canotaj 8+1 (sursă foto: cosr/facebook/cristian nistor)

Reacții de aurPresa britanică, „chapeau” pentru echipajul feminin de 8+1 al României: „Să domini cursa astfel, tot respectul!”

  • Echipajul feminin de 8+1 al României a făcut valuri în presa internațională după ce a cucerit aurul olimpic la Paris
  • Este al patrulea aur olimpic obținut de barca de 8+1 după cele 1996, 2000 și 2004
  • Cele 9 fete de aur sunt: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu

Echipajul feminin de 8+1 al României a câștigat aurul olimpic după o pauză de 20 de ani după ce a învins Canada și Marea Britanie în finala de la Paris.

Echipa Maxima  Fetele de la 8+1,  performerele absolute  ale României! Au depășit echipa de gimnastică
Citește și
Echipa Maxima Fetele de la 8+1, performerele absolute ale României! Au depășit echipa de gimnastică
Citește mai mult
Echipa Maxima Fetele de la 8+1, performerele absolute ale României! Au depășit echipa de gimnastică

Barca de 8+1 feminin, „regina” României

„România a dominat finala, a fost prima de la început, a doua la 500 m și apoi a început urcarea.

Cursa finală de azi a fost o demonstrație de forță, dorință și inimă pusă în fiecare lovitură. Bucuria lor e mândria României!”, a fost postarea apărută pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Victoria echipajului de 8+1 al României la Jocuriler Olimpice de la Paris a răsunat în toată lumea.

„Fiecare echipaj de pe podium trebuie să fie încântat! Fiecare fată din echipa României a concurat săptămâna aceasta, deci au venit la această probă ca unul dintre puținele echipaje care a concurat în fiecare zi.

Să domini o cursă de 8+1 așa, tot respectul pentru ele!

România iubește să conducă de la început. Româncele iubesc un start rapid. Trebuie să le înmânezi medalia pentru că au fost rapide.

S-au dublat toată săptămâna și acum au câștigat cel mai mare eveniment de la canotaj", a declarat pentru BBC Dame Katherine Grainger, câștigătoare a cinci medalii olimpice, una de aur și patru de argint.

România, 7 medalii la Paris, numărătoarea continuă

Pentru România a fost a șaptea medalie la Jocurile Olimpice de la Paris și a treia de aur, după cele cucerite de David Popovici la 200 metri liber și de echipajul de la dublu vâsle masculin format din Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea.

România este pe locul 12 în clasamentul general pe medalii, înaintea unor țări precum Ungaria, Croația, Suedia, Elveția, Spania sau Serbia.

10 medalii
a cucerit echipajul feminin de 8+1 al României, patru de aur (1996, 2000, 2004, 2024), două de argint (1984,1988, 1992) și patru de bronz (1980, 2008, 2016)
  • (P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.
TELEVIZARE România - Lituania   Cine transmite  revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
Nationala
08.09
TELEVIZARE România - Lituania Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
Citește mai mult
TELEVIZARE România - Lituania  Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital,  vorbește cu emoție  despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Nationala
16:10
„Îl invidiez pe Lucescu!” Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Citește mai mult
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Liga 1
13:33
Cerere respinsă Dinamo a fost refuzată de LPF
Citește mai mult
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Oficial  UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat  premiul Puskas  pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019 
Liga 1
14:53
Oficial UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019
Citește mai mult
Oficial  UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019