Ce spune cel mai bătrân jucător activ de tenis din lume, la 97 de ani: „Slavă cerului că am mai trăit o zi! Vreau să joc cu Federer”

Ce spune cel mai bătrân jucător activ de tenis din lume, la 97 de ani: „Slavă cerului că am mai trăit o zi! Vreau să joc cu Federer”

Pentru Leonid Stanislavskyi, un ucrainean în vârstă de 97 de ani care joacă tenis la nivel de amatori de peste jumătate de secol, este aproape imposibil să își găsească un adversar redutabil în categoria sa de vârstă, relatează Reuters.

Leonid Stanislavskyi a fost recunoscut de Guiness World Records drept cel mai batran jucator de tenis din lumeFoto: Captura video

Însă acest lucru nu l-a oprit din a participa la campionatele mondiale și europene pentru seniori și să joace mai bine decât adversari mai tineri deși nu se mai mișcă la fel de rapid în jurul terenului pe cât o făcea înainte.

Stanislavskyi avea 30 de ani când colegul său, pe atunci un campion sovietic la gimnastică, i-a făcut cunoștință cu tenisul.

De atunci Leonid s-a antrenat de 3 ori pe săptămână în Harkov, orașul său natal din estul Ucrainei.

„Este un tip de sport elegant. Este o mișcare fizică bună. Este un joc frumos. Și mai este un lucru legat de tenis - poți juca indiferent de vârsta pe care o ai”, a declarat acesta pentru Reuters.

Recunoscut de Guinness World Records drept cel mai bătrân jucător de tenis din lume, Stanislavskyi se antrenează din greu pentru a participa la Campionatul Mondial pentru Super-Seniori ce urmează să aibe loc în Mallorca anul viitor.

Federația Internațională de Tenis a introdus pentru prima dată o categorie pentru grupa de vârstă 90+ la turneul din 2021 după ce Stanislavskyi le-a trimis oficialilor o scrisoare în care îi ruga acest lucru.

„Când aveam 95 de ani mă simțeam mult mai bine decât acum”, a relatat acesta, adăugând că „este greu și să umbli când ai 97 de ani”.

„Oamenii care au sub 70 de ani zic: 'Ce bine că am mai trăit încă un an!.' Oamenii între 70 și 90 de ani zic: 'Ce bine că am mai trăit încă o lună!'. Eu număr fiecare zi și zic: 'Slavă cerului că am mai trăit încă o zi!'”, spune bărbatul în vârstă de 97 de ani.

Stanislavskyi spune că secretul longevității sale este constituit dintr-o combinație de noroc genetic și sport regulat, acesta începându-și fiecare dimineață cu gimnastică și o serie de flotări și tracțiuni.

Ucraineanul, care mai este pasionat și de înot și schi, spune că obiectivul său suprem este să trăiască 100 de ani și să îl întâlnească de cealaltă parte a fileului pe Roger Federer.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”