„Cea mai frumoasă medalie!” Georgeta Andrunache are încredere că sâmbătă vom mai lua medalii  la canotaj

„Cea mai frumoasă medalie!”Georgeta Andrunache are încredere că sâmbătăvom mai lua medalii la canotaj

  • Ioana Vrânceanu (30 de ani) și Roxana Anghel (26 de ani) au luat medalia de argint la dublu rame feminin.
  • Ionela Cozmiuc (29 de ani) și Gianina van Groningen (29 de ani) au devenit vicecampioanele olimpice în proba dublu vâsle, categoria ușoară.
  • Florin Arteni (23 de ani) și Florin Lehaci (25 de ani) au terminat pe locul patru în proba de dublu rame, la mai puțin de o secundă de bronz.

Georgeta Damian Adrunache face parte din galeria marilor campioane ale României. Alături de Elisabeta Lipă și Nadia Comăneci, formează trio-ul de aur al sportului românesc. Doar ele au câștigat cinci medalii olimpice de aur pentru „tricolor”.

ARGINT VIU Vrînceanu și Anghel, medalie de argint la  dublu rame , după o cursă cu final neașteptat
Citește și
ARGINT VIUVrînceanu și Anghel, medalie de argint la dublu rame, după o cursă cu final neașteptat
Citește mai mult
ARGINT VIU Vrînceanu și Anghel, medalie de argint la dublu rame , după o cursă cu final neașteptat

Canotajul românesc împinge, și la ediția 2024 a JO, barca României cu medalii. Fetele și băieții noștri au luat deja un aur și 3 medalii de argint.

Toate cursele au fost trăite intens de Georgeta Andrunache, cu lacrimi în ochi, emoții și strigăte de bucurie.

Bună ziua! Felicitări, deși nu mai concurați. Argint pentru Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin. O medalie așteptată? Mai ales că olandezele au părut imbatabile.

Nu mai concurez, dar trăiesc la fel de intens cursele. O medalie pe care ne-o doream. Olandezele au dominat această cursă. Știu cum este, trec printr-o perioadă foarte fastă. Și eu, alături de Viorica Susanu, am avut ediții de Jocuri Olimpice sau Campionate Mondiale când am condus de o asemenea manieră.

Fetele noastre sunt tinere, așa că sunt convinsă că vor continua, chiar dacă nu împreună. Acum au acumulat experiență și, mai important, curaj. Vă spun că vor fi din ce în ce mai puternice.

O să ne bucurăm de medalie o oră, două, apoi ne concentram pentru ce urmează mâine (n.r. - sâmbătă, finala probei de 8+1 feminin). O să facem tot ce putem. Ioana Vrânceanu, la TVR

Băieții, cei doi Florin, Arteni și Lehaci, la mai puțin de o secundă de bronz. Este greu de digerat acest loc patru? Până la 1.500 eram a doua barcă la dublu rame.

Într-o finală olimpică e foarte greu să-ți stabilești o strategie. Ai un plan, e adevărat, dar tactica o faci în funcție de adversar. Și în funcție de ceea ce se întâmplă în fiecare moment din cursă. Lucrurile nu merg niciodată așa cum îți propui înainte de probă. Trebuie să te adaptezi.

„Am lacrimi în ochi”

Asta s-a văzut mai ales ieri, când băieții de la dublu vâsle au luat aurul olimpic.

Exact. Ei nu aveau niciun Campionat Mondial sau Jocuri Olimpice în spate, în această probă. Au venit pe culoarul 1, nu au fost favoriți, și, totuși, au luat aurul. Ne-au făcut o bucurie enormă. Deci, într-o finală olimpică, unde sunt cei mai buni sportivi din lume, orice se poate întâmpla. Este greu să-ți faci o strategie care să se și aplice. Iar cursa se termină când ai trecut linia de sosire, la 2.000 de metri. Locul 4 într-o finală olimpică este valoros.

ARGINT LA DUBLU VÂSLE  Cozmiuc și Groningen duc România la  6 medalii  în total! Probleme pentru Ionela, după cursă: „Suntem puțin șifonate”
Citește și
ARGINT LA DUBLU VÂSLE Cozmiuc și Groningen duc România la 6 medalii în total! Probleme pentru Ionela, după cursă: „Suntem puțin șifonate”
Citește mai mult
ARGINT LA DUBLU VÂSLE Cozmiuc și Groningen duc România la 6 medalii în total! Probleme pentru Ionela, după cursă: „Suntem puțin șifonate”

Ionela și Gianina au ținut cu dinții de locul doi în proba de la dublu vâsle, categoria ușoară.

E medalie de argint. Olimpică, frumoasă. A fost foarte muncită. Au luptat foarte mult, au fost acolo toată cursa. Din păcate, nu a fost aur, dar, din fericire, a fost argint. Este prima lor medalie olimpică, deci vă dați seama ce a fost în sufletul lor.

Fetele din Grecia ne-au dat ceva emoții spre sfârșit, când s-au apropiat periculos pentru starea tensiunii noastre.

Prima dată ne-au dat emoții sportivele din Noua Zeelandă, care le-au stat în coaste fetelor noastre. Apoi cele din Grecia, care au sosit foarte aproape de barca României. Of, e foarte greu să vorbești imediat după cursă. Am lacrimi în ochi. Mă bucur pentru performanța lor.

Mâine va fi cea mai frumoasă medalie”

Se simte bucuria dumneavoastră. Să știți că și în redacția noastră se trăiesc intens cursele.

Poate trebuie să vedem cursele împreună. Sunt aici cu Viorica Susanu, colega mea de barcă și de birou, Adelina Bobu, Mihaela Petrilă și cred că ne-au auzit oamenii din stradă (n.r. – râde).

Mâine (n.r. - sâmbătă)avem finalele de 8+1, feminin și masculin. Ne mai aștepăm la medalii? Tradiția ne spune că da, cel puțin la feminin.

Cu siguranță. Fetele sunt foarte bine pregătite, determinate. Eu cred cu tărie că mâine va fi cea mai frumoasă medalie. Ultima cursă a lor într-o competiție atât de importantă. Sper că va fi cursa vieții lor.

Și barca băieților? Prindem un podium?

Au șansa lor, fără îndoială. I-am văzut bine antrenați, puternici. Da, sperăm că și ei se vor bate la o medalie, deși concurența e acerbă. Surpriza poate veni de oriunde. Dar eu îmi doresc, și le doresc, ca ei să fie primii.

Program canotaj, 3 august

  • ora 11:50 » Canotaj (F, 8+1, FINALA): Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu
  • ora 12:10 » Canotaj (M, 8+1, FINALA A): Ștefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamțu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”