Zinchenko, păcălit de City  Dezvăluirile ucraineanului: „Am jucat 43 de meciuri în Premier League cu un  contract de junior ”
Oleksandr Zinchenko (FOTO: Imago)

Zinchenko, păcălit de City Dezvăluirile ucraineanului: „Am jucat 43 de meciuri în Premier League cu un contract de junior

  • Oleksandr Zinchenko (27 de ani) a povestit că a avut mult timp un contract de jucător de academie pe vremea când juca la Manchester City.
  • Ucraineanul a vorbit și despre Pep Guardiola în autobiografia intitulată „Crede”.
Lacrimi de război Tragedia unei țări. Zinchenko a povestit ce a simțit după atacul asupra Ucrainei:  „«Ură» nu e un cuvânt suficient de puternic”
Citește și
Lacrimi de războiTragedia unei țări. Zinchenko a povestit ce a simțit după atacul asupra Ucrainei: „«Ură» nu e un cuvânt suficient de puternic”
Citește mai mult
Lacrimi de război Tragedia unei țări. Zinchenko a povestit ce a simțit după atacul asupra Ucrainei:  „«Ură» nu e un cuvânt suficient de puternic”

Zinchenko a povestit în cartea sa despre timpul petrecut la Manchester City, unde și-a amintit cu drag de fostul său antrenor.

Totuși, ucraineanul a vorbit și despre părțile negative din perioada Manchester City.

Zinchenko, contract de junior în primele 43 de meciuri la City

Zinchenko a atras atenția cluburilor mari jucând în UEFA Youth League, pentru Shakhtar Donetsk. La scurt timp după ce a debutat în fotbalul profesionist la Ufa FC, ucraineanul s-a transferat la Manchester City, în 2016.

Jucătorului i s-a transmis că va semna un contract de jucător de academie până la momentul când va ajunge în prima echipă a englezilor, iar Manchester City l-a împrumutat, la început, în Olanda, la PSV.

Zinchenko s-a întors în Anglia unde a câștigat de două ori consecutiv titlul de campion cu Manchester City, dar jucătorul afirmă că în tot acest timp, contractul său nu s-a modificat și a rămas unul de junior.

„Avocații lui City mi-au spus: «Uite, acesta este un contract de jucător de academie, OK?. Imediat cum vei juca primul meci oficial pentru City, îți vom extinde contractul cu o sumă cu care plătim jucătorii profesioniști. Ai încredere în noi!».

Bineînțeles că am spus da. Mi-am urmat visul. Dar știți când a venit următorul meu contract? Cel cu salariu de jucător profesionist? După ce am jucat 43 de meciuri în Premier League! Am câștigat două titluri în Anglia și eu aveam încă un contract de jucător al academiei!” a declarat Zinchenko în cartea sa.

Zinchenko, poveste inedită cu Pep Guardiola

Ucraineanul a mărturisit în autobiografia sa că era epuizat de volumul mare de informații pe care i le transmitea managerul său de la acea vreme, Pep Guardiola.

Zinchenko afirmă însă că Guardiola nu țipa niciodată la jucătorii săi, iar metodele de a controla grupul erau inedite.

Într-o zi am făcut greșeala de a mă contra cu Pep, după ce mă certase pentru o pasă greșită la antrenamente. I-am zis: «Mister! Am greșit o singură pasă, știi asta?» Reacția lui a fost una incredibilă: «Ah, scuze, domnule Zinchenko! Scuze! Gata, băieți, sunteți liberi!» Și a plecat la vestiar. Aia a fost tot. Antrenamentul se terminase brusc, doar pentru că am avut tupeul să comentez. La meciul următor, am stat pe bancă. Oleksandr Zinchenko

Relația dintre cei doi s-a îmbunătățit de la zi la zi, iar Guardiola nu l-a uitat nici după ce Zinchenko a ales să plece la rivala Arsenal.

Managerul l-a sunat pe fostul său jucător să îi mulțumească pentru contribuția sa avută la titlul câștigat de Manchester City în sezonul 2022/23, chiar dacă la vremea aceea, Zinchenko era deja la formația de pe „Emirates Stadium”.

Zinchenko, duel cu fosta sa echipă în Liga Campionilor

Arsenal o va întâlni astăzi pe Shaktar Donetsk, iar Zinchenko face parte din lotul „tunarilor” pentru duelul din Liga Campionilor.

Liga Campionilor    Etapa #3  » Revenire senzațională în Real Madrid - Dortmund, meci arbitrat de Istvan Kovacs. Clasamentul actualizat
Citește și
Liga Campionilor Etapa #3 » Revenire senzațională în Real Madrid - Dortmund, meci arbitrat de Istvan Kovacs. Clasamentul actualizat
Citește mai mult
Liga Campionilor  Etapa #3 » Revenire senzațională în Real Madrid - Dortmund, meci arbitrat de Istvan Kovacs. Clasamentul actualizat

Shaktar a fost „prima dragoste” a lui Zinchenko, echipă la care a jucat la începutul carieri sale, chiar înainte să devină jucător profesionist.

Ucraineanul a considerat că nu are loc între brazilienii aduși la Shaktar, și în ciuda dragostei lui pentru club, Zinchenko a ales să nu semneze cu ei, alegând formația rusă, Ufa FC.

Pentru scurt timp, mi-a trecut prin cap să renunț. A fost un moment greu pentru mine. Mă simțeam invizibil. Zinchenko, despre perioada de la Shaktar Donetsk

Arsenal - Shaktar Donetsk se joacă astăzi, de la ora 22:00, în runda #3 a Ligii Campionilor. Meciul poate fi urmărit liveTEXT pe GOLAZO.ro.

Decizie bizară la Rangers - FCSB  Interzis la TV  pentru peste 1 milion de români!
Europa League
22.10
Decizie bizară la Rangers - FCSBInterzis la TV pentru peste 1 milion de români!
Citește mai mult
Decizie bizară la Rangers - FCSB Interzis la TV pentru peste 1 milion de români!
S-a scris istoria  LeBron și Bronny au jucat primul lor meci împreună în NBA: „Nu te gândi la greșeli,  dă tot ce ai ”
Baschet
09:56
S-a scris istoria LeBron și Bronny au jucat primul lor meci împreună în NBA: „Nu te gândi la greșeli, dă tot ce ai
Citește mai mult
S-a scris istoria  LeBron și Bronny au jucat primul lor meci împreună în NBA: „Nu te gândi la greșeli, dă tot ce ai ”
Noul Lăcătuș  Daniel Paraschiv  a spart gheața  la Oviedo. Atacantul e monitorizat de Mircea Lucescu
Stranieri
11:41
Noul Lăcătuș Daniel Paraschiv a spart gheața la Oviedo. Atacantul e monitorizat de Mircea Lucescu
Citește mai mult
Noul Lăcătuș  Daniel Paraschiv a spart gheața la Oviedo. Atacantul e monitorizat de Mircea Lucescu
Ianis Hagi „a furat show-ul”   VIDEO  » În ziua în care a împlinit 26 de ani, românul a marcat  direct din corner  pentru Rangers B
Stranieri
09:28
Ianis Hagi „a furat show-ul” VIDEO » În ziua în care a împlinit 26 de ani, românul a marcat direct din corner pentru Rangers B
Citește mai mult
Ianis Hagi „a furat show-ul”  VIDEO » În ziua în care a împlinit 26 de ani, românul a marcat  direct din corner pentru Rangers B
Liga Campionilor    LIVE , etapa #3 » Barcelona - Bayern Munchen e capul de afiș al serii 
Liga Campionilor
10:06
Liga Campionilor LIVE, etapa #3 » Barcelona - Bayern Munchen e capul de afiș al serii
Citește mai mult
Liga Campionilor  LIVE , etapa #3 » Barcelona - Bayern Munchen e capul de afiș al serii 
Un singur cartonaș!   Istvan Kovacs  a controlat perfect  Real - Borussia 5-2. Cu discreție, fără multe avertismente
Liga Campionilor
00:05
Un singur cartonaș! Istvan Kovacs a controlat perfect Real - Borussia 5-2. Cu discreție, fără multe avertismente
Citește mai mult
Un singur cartonaș!  Istvan Kovacs a controlat perfect Real - Borussia 5-2. Cu discreție, fără multe avertismente
RANGERS - FCSB, SUB LUPĂ  Din Scoția, Gregory Tade o analizează pe Rangers și îl apără pe Ianis Hagi: „Cred că  merită mai mult ”
Europa League
09:00
RANGERS - FCSB, SUB LUPĂ Din Scoția, Gregory Tade o analizează pe Rangers și îl apără pe Ianis Hagi: „Cred că merită mai mult
Citește mai mult
RANGERS - FCSB, SUB LUPĂ  Din Scoția, Gregory Tade o analizează pe Rangers și îl apără pe Ianis Hagi: „Cred că merită mai mult ”
Direct din Corner   Pulisic a marcat deja  golul etapei  în Champions League
Liga Campionilor
22.10
Direct din Corner Pulisic a marcat deja golul etapei în Champions League
Citește mai mult
Direct din Corner  Pulisic a marcat deja golul etapei în Champions League