Tenisul masculin în era „Celor Trei Mari”. Dar care sunt jucătorii care i-au învins pe toți de mai multe ori?

Tenisul masculin în era „Celor Trei Mari”. Dar care sunt jucătorii care i-au învins pe toți de mai multe ori?

​Triumful lui Novak Djokovic la Australian Open nu a fost doar al optulea său titlu la Melbourne și al 17-lea în turneele de Mare Șlem, ci și al 13-lea titlu similar consecutiv câștigat de unul din „Cei Trei Mari”: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Ei domină autoritar circuitul de 15 ani, dar nu sunt invincibili.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este a doua cea mai lungă serie de titluri majore pe care cei trei o au în comun în carierele lor înțesate de recorduri, prima fiind cea dintre 2005 și 2009, când triumviratul tenisului a câștigat 18 titluri de Mare Șlem la rând. Pe atunci, Djokovic începea cursa de urmărire a zeilor din Elveția și Spania pentru a li se alătura pe muntele Olimp al tenisului, sârbul câștigând primul său titlu, Federer triumfând în 11 și Nadal în celelalte 7.

Așa cum ilustrează tabelul de mai jos, dominația lui Djokovic, Nadal și Federer în tenisul masculin a fost zdrobitoare. Din 2005, cei trei jucători aflați acum pe locurile 1, 2 și 3 în lume, au câștigat 52 din cele 61 de turnee de Mare Șlem, permițând doar altor cinci jucători să guste din glorie în timpul domniei lor colective de 15 ani.

Dominic Thiem tocmai a simțit din nou: ca să câștigi un turneu de Grand Slam trebuie să- l învingi cel puțin pe unul dintre ei. Și nu e ușor. Dar nu este imposibil, iar palmaresul lui Thiem îi poate da motive de optimism: i-a bătut pe toți, și nu doar o dată. Și nu este singurul. Iată care sunt jucătorii cu mai multe victorii în fața „Celor Trei Mari”:

Stan Wavrinka (12): Federer 3, Nadal 3, Djokovic 6. Așa a adunat trei titluri de Mare Șlem. Dacă ar fi jucat în altă eră, ar fi putut domina tenisul o vreme.

Tomas Berdych (13): Federer 6, Nadal 4, Djokovic 3. Nu mulți pot spune asta la sfârșit de carieră în era aceasta, dar cehul are numărul lui Federer. Finalist la Wimbledon și număr 4 la un moment dat, a fost respectat în circuit - inclusiv de cei trei.

Dominic Thiem (14): Federer 5, Nadal 5, Djokovic 4. Este singurul jucător din circuit cu viitorul în față. De aceea, poate fi văzut ca moștenitor al tronului.

Lleyton Hewitt (14): Federer 9, Nadal 4, Djokovic 1. Poate că e și datorită faptului că el era în top când Cei Trei Mari erau la începuturi de cariere. Dar tot a făcut treabă bună în fața lor.

Wilfried Tsonga (16): Federer 6, Nadal 4, Djokovic 6. Steaua i-a mai apus din cauza accidentărilor la genunchi, dar a avut forța să le spargă apărările. A fost un jucător de primă mână la vremea lui.

Juan Martin del Potro (17): Altă forță extraordinară măcinată de accidentări și un talent ieșit din comun. A fost temut de toți adversarii, inclusiv de Cei Trei Mari.

Andy Murray (29): Federer 11, Nadal 7, Djokovic 11. Se poate spune că n-a rezistat la efortul fizic de a-i înfrunta și învinge. Nimeni nu i-a învins de mai multe ori. Și nici nu le- a furat locul 1. Doar Murray. La cât de bun a fost, sperăm să-l vedem din nou în formă. (Tennis Head)

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”