„FCSB s-a autodepășit”  Jean Vlădoiu  nu a fost surprins  de înfrângerea din Scoția + Critici dure pentru patron: „Problema e că  mulți îl copiază”
Jean Vlădoiu a jucat la toate cele trei echipe mari din București, Steaua, Dinamo și Rapid. FOTO: Imago

„FCSB s-a autodepășit” Jean Vlădoiu nu a fost surprins de înfrângerea din Scoția + Critici dure pentru patron: „Problema e că mulți îl copiază”

  • Vlădoiu e de părere că structura actuală a FCSB-ului, cu patronul care e și manager și antrenor, e una păguboasă pentru fotbalul românesc.
  • Fostul internațional român crede că Ianis Hagi ar putea evolua în echipa scoțiană, după ce a văzut aseară jocul acesteia.
  • Vlădoiu îi sfătuiește pe jucătorii echipei campioane să „vorbească mai puțin și să joace mai mult”.

FCSB a avut o seară în care nu s-a mai putut ghida după nicio stea pe Ibrox. Din sferele înalte se hotărâse echipa cu gândul la lupta cu Rapid.

A urmat un 0-4 sec, din podgoriile alese și nu prea ale Europa League. Dacă erau din Champions League, acolo și strugurii acrii sunt mai gustoși.

Definitiv în istorie Performanța bifată de  Dawa  la umilința suferită de FCSB în Scoția
Citește și
Definitiv în istoriePerformanța bifată de Dawa la umilința suferită de FCSB în Scoția
Citește mai mult
Definitiv în istorie Performanța bifată de Dawa la umilința suferită de FCSB în Scoția

Jean Vlădoiu: „La FCSB nu se va schimba nimic”

În 1995, în cea mai tare competiție intercluburi, Steaua scotea un 1-1 la Glasgow, înfruntând un Rangers cu Gascoigne, Brian Laudrup, Ally McCoist, Andy Goram și Ian Durrant în componență. Jean Vlădoiu era în acea echipă românească și știe exact care era forța scoțienilor.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GOLAZO.ro, fostul atacant al naționalei a vorbit despre ce nu a avut FCSB în partida de pe Ibrox Park pentru a obține un rezultat favorabil.

FCSB, ironizată Presa britanică a ridiculizat campioana României: „S-a văzut mâna patronului: jucătorii parcă  s-au întâlnit prima dată la micul dejun ”
Citește și
FCSB, ironizatăPresa britanică a ridiculizat campioana României: „S-a văzut mâna patronului: jucătorii parcă s-au întâlnit prima dată la micul dejun
Citește mai mult
FCSB, ironizată Presa britanică a ridiculizat campioana României: „S-a văzut mâna patronului: jucătorii parcă s-au întâlnit prima dată la micul dejun ”

Bună ziua, domnule Vlădoiu. Unde a pierdut FCSB meciul de aseară? Dăruire, forță, posesie?

Nu mi s-a părut. Nici Rangers nu mai e ce a fost. Dar, îți spun sincer, eu mă așteptam să piardă FCSB. Nu e o echipă care să aibă o idee de joc, iar rezultatele din ultimii ani nu îți dădeau speranțe că pot bate și pe Glasgow Rangers. Oricum cred că s-au autodepășit. În fotbalul românesc e o mare realizare ce au reușit ei, să joace în Europa League.

„Să nu alerge după 2 iepuri”  Dumitru Dumitriu  avertizează  cu privire la strategia pe care vrea s-o adopte FCSB la meciul cu Rangers din această seară
Citește și
„Să nu alerge după 2 iepuri” Dumitru Dumitriu avertizează cu privire la strategia pe care vrea s-o adopte FCSB la meciul cu Rangers din această seară
Citește mai mult
„Să nu alerge după 2 iepuri” Dumitru Dumitriu avertizează cu privire la strategia pe care vrea s-o adopte FCSB la meciul cu Rangers din această seară

Chiar așa de jos vi se pare că e fotbalul românesc la nivel de club? Sau FCSB în particular?

Ținând cont de ceea ce se întâmplă la acest club, de cine-l conduce, de cine-l antrenează...

Pare că e vorba despre același om.

Da, asta spun și eu. Sunt surprins de faptul că avem o echipă la acest nivel. O formație care a reușit să câștige contra celor de la PAOK, o trupă mult mai bine organizată, cu investiții. Antrenorul pe care-l au (n.r. - Răzvan Lucescu), totul e benefic acolo fotbalului modern. Antrenorul își face treaba, conducătorul aduce jucători, patronul investește. Fiecare știe ce are de făcut. La FCSB știm ce s-a întâmplat în ultimii ani și, din păcate, nu se va schimba nimic. Da, au reușit să câștige un campionat plus această calificare în Europa League. Asta e cea mai mare realizare, pentru ei și pentru fotbalul românesc. Dar avem pretenții foarte mari de la o echipă precum FCSB să câștige la Glasgow... E bine că au revenit suporterii lângă ei.

A contat și faptul că FCSB nu a avut toți jucătorii de bază pe Ibrox Park?

Da, s-au simțit absențele. Fără Olaru, suspendat, Lixandru, Șut... Cred că la mijlocul terenului am pierdut în totalitate. Nu am creat nicio fază. În afară de cea a lui Miculescu. Nu am înțeles de ce s-a grăbit arbitrul să fluiere. Putea să lase faza să curgă și apoi verifica la VAR. Mi s-a părut gol valabil, dar după ce am văzut ultima reluare nu am fost la fel de sigur că Miculescu a jucat mingea sau l-a atins pe portar.

Concluzia lui Ally McCoist  Legenda lui Rangers, despre golul marcat de FCSB în minutul 2: „Miculescu  nu a greșit  cu nimic”
Citește și
Concluzia lui Ally McCoist Legenda lui Rangers, despre golul marcat de FCSB în minutul 2: „Miculescu nu a greșit cu nimic”
Citește mai mult
Concluzia lui Ally McCoist  Legenda lui Rangers, despre golul marcat de FCSB în minutul 2: „Miculescu  nu a greșit cu nimic”

Jean Vlădoiu: „Să dea Dumnezeu să rămână doar FCSB”

Arbitrul și-a cerut scuze că nu a făcut asta, să lase acțiunea să continue și apoi să verifice VAR-ul.

Era foarte simplă de rezolvat faza. În rest, am fost dominați la toate capitolele. La mijlocul terenului nu mai vorbesc. Greșeli mari în apărare. Rangers a fost o echipă mult mai motivată decât FCSB. Dar poate atât s-a putut în această formulă.

FCSB era într-un moment bun, venind după cinci victorii consecutive.

Am văzut declarațiile. Jucătorii optimiști. Îi batem, facem. Poate ar trebui să fie mai modești, să vorbească mai puțin și să joace mai mult. La toate interviurile, ei spun că îi bat pe toți, oricând, la orice oră. Dar când intri pe teren e cu totul altceva.

Vaclav Cerny surprinde  Jucătorul meciului, după Rangers - FCSB 4-0: „Am fost puțin  norocoși ”
Citește și
Vaclav Cerny surprinde Jucătorul meciului, după Rangers - FCSB 4-0: „Am fost puțin norocoși
Citește mai mult
Vaclav Cerny surprinde  Jucătorul meciului, după Rangers - FCSB 4-0: „Am fost puțin norocoși ”

Euforia aceasta vine și de la încrederea patronului, uneori exagerată.

Așa e. Aici suferim noi. Suntem judecați, ați văzut, și de jurnaliștii din țări civilizate, unde fiecare își face felia lui de treabă. La noi, ca la nimeni. Problema e că foarte mulți îl copiază. Ce facem pe viitor? Mulți văd că iei un campionat în nu știu câți ani, cum-necum mergi în Europa League și ei cred că asta trebuie să faci în fotbal. Și așa nu știu dacă vom evolua. Nu cred că suntem pe drumul cel bun dacă toți, de la toate cluburile, vor face ca patronul FCSB. Dar mai sunt cluburi în care antrenorul pregătește echipa și face schimbările, managerul ajută antrenorul să găsească jucători valoroși, iar cei cu bani investesc. Deci e îngrijorător ce urmează. Să dea Dumnezeu să rămână doar FCSB-ul cu această structură.

Acum am văzut cu toții ce joacă Rangers. Poate juca Ianis Hagi în echipa scoțienilor?

Cu siguranță. Copilul e valoros. A demonstrat-o și la nivel de echipă națională, chiar dacă el nu a fost susținut la echipa de club. Au fost ceva probleme, pe care le știm cu toții. A fost și accidentarea. Poate că ne așteptăm noi să rezolve meciurile de unul singur, precum tatăl lui. Dar Gică a fost unic. Așa că poate vrem prea multe de la Ianis pentru că poartă numele Hagi. Dar copilul are nevoie de încredere, susținere. Dacă prinzi un antrenor care nu te place, e greu să-i schimbi părerea. Singurul mod este să joci bine, dar el nu te bagă să joci dacă nu te place. Deci e un paradox. Dar cred că timpul le va rezolva pe toate.

Programul FCSB în Europa League

  • FCSB - RFS Riga 4-1
  • PAOK - FCSB 0-1
  • Rangers - FCSB 4-0
  • 7 noiembrie, ora 19:45: FCSB - Midtjylland
  • 28 noiembrie, ora 22:00: FCSB - Olympiakos
  • 12 decembrie, ora 19:45: Hoffenheim - FCSB
  • 23 ianuarie, ora 19:45: Qarabag - FCSB
  • 30 ianuarie, ora 22:00: FCSB - Manchester United

Clasamentul Europa League

Loc / EchipăMeciuriPuncte
Zona echipelor care merg direct în optimi⤵️
1. Lazio39
2. Tottenham39
3. Anderlecht39
4. Ajax37
5. Galatasaray37
6. Eintracht Frankfurt37
7. Midtjylland37
8. Athletic Bilbao24
Zona echipelor care merg în play-off⤵️
9. Bodo/Glimt37
10. Lyon36
11. Rangers36
12. Olympiacos36
13. FCSB36
14. Fenerbahce35
15. Porto34
16. Slavia Praga34
17. Real Sociedad34
18. Hoffenheim34
19. Roma34
20. Viktoria Plzen33
21. Manchester United33
22. Elfsborg33
23. Ferencvaros33
24. AZ Alkmaar33
Zona echipelor eliminate⤵️
25. Malmo33
26. Braga33
27. Beșiktaș33
28. Twente32
29. Union SG31
30. PAOK31
31. RFS31
32. Nice31
33. Ludogorets31
34. Maccabi Tel Avid30
35. Dinamo Kiev30
36. Qarabag30
Conflictul Louis Munteanu - Petrescu  Atacantul, criticat dur: „Ce a făcut băiețașul ăsta e  ieșit din comun !”
Liga 1
22:41
Conflictul Louis Munteanu - Petrescu Atacantul, criticat dur: „Ce a făcut băiețașul ăsta e ieșit din comun!”
Citește mai mult
Conflictul Louis Munteanu - Petrescu  Atacantul, criticat dur: „Ce a făcut băiețașul ăsta e ieșit din comun !”
Dinamo, primită cu torțe  „Câinii” au fost  motivați de fani  cu o atmosferă superbă la Sibiu
Liga 1
21:08
Dinamo, primită cu torțe „Câinii” au fost motivați de fani cu o atmosferă superbă la Sibiu
Citește mai mult
Dinamo, primită cu torțe  „Câinii” au fost motivați de fani cu o atmosferă superbă la Sibiu
RENTE PENTRU STEAUA '86?  Câștigătorii Cupei Campionilor Europeni  vor solicita oficial  să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară de 1.200 €
Diverse
19:19
RENTE PENTRU STEAUA '86? Câștigătorii Cupei Campionilor Europeni vor solicita oficial să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară de 1.200 €
Citește mai mult
RENTE PENTRU STEAUA '86?  Câștigătorii Cupei Campionilor Europeni  vor solicita oficial să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară de 1.200 €
CINE VINE ÎN LOCUL LUI NORDIS?  FRF are  sponsor nou  pentru arbitri: o companie de leasing, condusă de un fost angajat al lui Ion Țiriac și de un ex-CEO BCR
Liga 1
17:18
CINE VINE ÎN LOCUL LUI NORDIS? FRF are sponsor nou pentru arbitri: o companie de leasing, condusă de un fost angajat al lui Ion Țiriac și de un ex-CEO BCR
Citește mai mult
CINE VINE ÎN LOCUL LUI NORDIS?  FRF are sponsor nou pentru arbitri: o companie de leasing, condusă de un fost angajat al lui Ion Țiriac și de un ex-CEO BCR
Dan Udrea  Cum (se) scapă un  huligan  în România
Opinii
16:08
Dan Udrea Cum (se) scapă un huligan în România
Citește mai mult
Dan Udrea Cum (se) scapă un huligan în România
„N-a omorât pe nimeni” Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice din FRF, explică de ce  ar merge în continuare  pe mâna lui Pancu la U21
Nationala
15:25
„N-a omorât pe nimeni”Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice din FRF, explică de ce ar merge în continuare pe mâna lui Pancu la U21
Citește mai mult
„N-a omorât pe nimeni” Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice din FRF, explică de ce  ar merge în continuare pe mâna lui Pancu la U21
Furie pe Ibrox Park  Cum a explicat managerul lui Rangers  ieșirea bruscă de pe teren  a atacantului său. „Plângea!”
Europa League
16:33
Furie pe Ibrox Park Cum a explicat managerul lui Rangers ieșirea bruscă de pe teren a atacantului său. „Plângea!”
Citește mai mult
Furie pe Ibrox Park  Cum a explicat managerul lui Rangers ieșirea bruscă de pe teren a atacantului său. „Plângea!”
Se joacă cu focul   Becali și compania când pun la cale  un blat
Opinii
09:03
Se joacă cu focul Becali și compania când pun la cale un blat
Citește mai mult
Se joacă cu focul  Becali și compania când pun la cale un blat