Analizat David Popovici  nu e văzut ca favorit  la proba de 100m, la JO 2024
David Popovici. Foto: sportpictures.eu

AnalizatDavid Popovici nu e văzut ca favorit la proba de 100m, la JO 2024

  • Brett Hawke, fost vicecampion mondial de înot și antrenor respectat, a exprimat admirația sa pentru David Popovici într-un interviu recent.
  • Hawke a descris performanțele lui Popovici la Campionatele Europene din 2024 drept „înspăimântătoare” și a subliniat potențialul acestuia în lumea înotului, dar nu îl vede favorit la proba de 100m liber, ci la 200m liber.
  • Fostul înotător a evidențiat transformările fizice și tehnice ale lui Popovici și l-a declarat favorit pentru aurul olimpic la proba de 200m liber.

Brett Hawke, un fost vicecampion mondial de înot și antrenor respectat, a exprimat admirația sa pentru performanțele impresionante ale lui David Popovici.

Hawke a descris prestația lui Popovici la Campionatele Europene din 2024, unde a câștigat aurul la 100m liber și 200m liber, drept „înspăimântătoare”, apoi a subliniat potențialul și impactul pe care îl are tânărul înotător român în lumea înotului.

Hawke nu s-a așteptat la timpul scos de Popovici

În interviu, Hawke a subliniat că Popovici a reușit să impresioneze nu doar prin victoria sa la 100m liber la Belgrad, ci și prin timpul său impresionant, care a reprezentat cea de-a treia performanță mondială din toate timpurile în această probă.

46,88 secunde
este timpul cu care David Popovici a câștigat aurul european în proba de 100m liber la Belgrad

„Nici el nu cred că s-a așteptat (n.r. - David Popovici), pentru că a părut șocat. Rezultatul a șocat întreaga lume. Toți suntem într-o stare de șoc (n.r. - râde).

Sigur, știam de ce este capabil, dar nu ne așteptam să demonstreze din nou înainte de JO. Este o situație înspăimântătoare acum, pentru că, fiind atât de rapid deja...

Cred că o să ajungem în teritorii necunoscute la JO. Mă refer la cât de rapid se va înota la 100m liber.”, a declarat fostul înotător, potrivit iamsport.

După ce a pus capăt carierei de înotător, Brett Hawke, l-a pregătit pe brazilianul Cesar Cielo, care a stabilit recordul mondial la 100 de metri liber în 2009. Acest record a fost ulterior depășit mai întâi de David Popovici, iar apoi de Pan Zhanle.

„David înoată în timpi pe care lumea nu i-a văzut”

Pe un ton admirativ, Brett Hawke a remarcat extraordinarele performanțe ale lui David, după ce a fost întrebat dacă senzația pe care o dă viteza lui David Popovici, în apă, se aseamănă cu viteza lui Usain Bolt, pe uscat.

Da, am aceeași senzație. David înoată în timpi pe care lumea nu i-a văzut decât rare ori. Să faci 46 de secunde și ceva, la 100m liber, e ceva foarte rar Brett Hawke

„Să-l văd reușind asta, atât de elegant, atât de ușor cum a părut... ceva ieșit din comun. Iar modul în care înoată ultimul bazin... La ștafetă a scos un timp sub 24 de secunde, lucru nemaivăzut până acum. Niciun om, în istorie, nu a străbătut a doua parte a unei curse de 100m în mai puțin de 24 de secunde! David a făcut asta în 23.9s.

Vedem performanțe pe care nu le-am mai văzut până acum. E fenomenal, e înfricoșător, potențialul pe care-l are.”, a adăugat fostul înotător.

Hawke îl vede pe Popovici din nou favorit la Jocurile Olimpice, dar la 200m

Actualul antrenor a subliniat transformările fizice și tehnice ale tânărului român, care promit să îl facă o prezență dominantă în bazin.

Brett Hawke susține că Popovici este favorit pentru aurul olimpic la proba de 200m liber:

„A arătat grozav. Mișcări ample, coatele sus, lovituri puternice de picioare, poziția corpului în apă, excelente."

El a adăugat că discuția sa cu Alexander Popov, un nume de legendă în înot, a evidențiat caracteristicile remarcabile ale lui Popovici: "Mi-a spus că finișul lui David, cu care extrem de puțini pot ține pasul, e extraordinar”.

David Popovici, chiar dacă a impresionat în probele de 100m liber, este văzut de australian mai degrabă favorit la proba de 200m, deoarece competiția este mare la „proba regină” a înotului.

„E mai degrabă favorit la 200m liber decât la 100m. În proba regină sunt foarte mulți și extrem de buni concurenți. Sunt o mulțime de bărbați la 100m liber. Mari, puternici. Multe valuri în bazin, așa că e foarte greu. La 200m liber, David e într-o ligă a sa. Poate sunt și alți înotători în discuție, dar David este favoritul.”, mai declarat fostul înotător.

Îți pot numi șase înotători care pot lua aurul olimpic la 100m liber

În ciuda calităților sale remarcabile, Brett Hawke a avertizat că David Popovici nu este singurul cu un talent deosebit în proba de 100m liber.

„Îți pot numi șase înotători care pot lua aurul olimpic la 100m liber," a subliniat antrenorul.

Cu toate acestea, Hawke a remarcat că David a evoluat semnificativ, trecând de la statutul de „poate câștiga o medalie” la „se poate lupta pentru aur”.

În ceea ce privește proba de 200m liber, Hawke consideră că David este favoritul clar, menționând că doar el ar putea să piardă această cursă.

Jocurile Olimpice urmează să se desfăşoare între 26 iulie şi 11 august, la Paris, Franţa.

Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
Liga 1
14.07
Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
Citește mai mult
Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
Tenis
14.07
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
Citește mai mult
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
Stranieri
14.07
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
Citește mai mult
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui  Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”
Diverse
14.07
FAKE NEWS Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump: „Eu sunt la Roma!”
Citește mai mult
FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”