„Corect și curat” Acuzat că a trișat, Pan Zhanle a explicat cum  a spulberat  recordul mondial la 100m liber
Pan Zhanle. Foto: IMAGO

„Corect și curat”Acuzat că a trișat, Pan Zhanle a explicat cum a spulberat recordul mondial la 100m liber

  • Pan Zhanle (19 ani) a explicat că a efectuat numeroase teste antidoping, iar toate rezultatele au fost negative.
  • Chinezul îi răspunde astfel australianului Brett Hawke, analist care a afirmat că performanța reușită de Zhanle în finala probei de 100m liber de la Jocurile Olimpice, în care și-a îmbunătățit recordul mondial, este „imposibilă”.

Într-o cursă în care a luat startul și David Popovici (medaliat cu bronz), Zhanle a oprit cronometrul la 46.40, un timp cu 40 de sutimi mai rapid decât fostul său record mondial.

„E un trișor!”  Brett Hawke, un expert al înotului mondial, face  acuzații grave  la adresa lui Pan Zhanle, campionul olimpic la 100m liber
Citește și
„E un trișor!” Brett Hawke, un expert al înotului mondial, face acuzații grave la adresa lui Pan Zhanle, campionul olimpic la 100m liber
Citește mai mult
„E un trișor!” Brett Hawke, un expert al înotului mondial, face acuzații grave la adresa lui Pan Zhanle, campionul olimpic la 100m liber

Pan Zhanle se apără după ce a fost acuzat de dopaj: „Am trecut prin teste riguroase”

Într-un dialog purtat în exclusivitate cu GOLAZO.ro, australianul Brett Hawke a afirmat că „Pan Zhanle este un trișor! Nu poți face, din punct de vedere uman, ce a reușit”, acuzându-l practic pe acesta de dopaj, iar răspunsul chinezului nu a întârziat să apară.

Pan a declarat că a efectuat 21 de teste antidoping din mai până în iulie, înainte de Jocuri.

Am trecut prin teste riguroase de antidoping înainte şi în timpul Jocurilor Olimpice, fără rezultate pozitiv. Am cooperat la toate procedurile de testare şi am rămas încrezător că particip corect şi curat”, a declarat Pan Zhanle pentru China Daily, citat de Reuters.

Pan Zhanle explică incredibilul său record mondial

În plus, Zhanle a explicat cum a reușit performanța incredibilă de la Paris.

„Am făcut foarte multe antrenamente de aerobic şi de anduranţă pentru a-mi întări împingerea şi lovirea cu piciorul pe ultimul culoar.

De asemenea, am apelat la un sistem ştiinţific de monitorizare şi analiză subacvatic, pentru a-mi îmbunătăţi tehnicile şi felul în care lovesc apa, astfel încât să mă pot antrena mai bine şi mai eficient”, a mai spus Zhanle.

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”