Marii absenți Lista vedetelor care  nu vor fi la EURO
Moruțan, înainte de accidentare, în meciul România - Columbia.

Marii absențiLista vedetelor care nu vor fi la EURO

  • EURO 2024 va avea în prim-plan multe staruri ale fotbalului, însă există și nume mari care nu vor fi prezente la turneul din Germania.
  • Vedete precum Courtois, Hummels, Gavi, Alaba sau Gnabry nu sunt pe listele selecţionerilor, din diferite cauze.
  • EURO 2024 se desfăşoară între 14 iunie şi 14 iulie.
Euro 2024  Loturile complete ale celor 24 de naționale: de unde vine cei mai mulți jucători
Citește și
Euro 2024 Loturile complete ale celor 24 de naționale: de unde vine cei mai mulți jucători
Citește mai mult
Euro 2024  Loturile complete ale celor 24 de naționale: de unde vine cei mai mulți jucători

Așteptarea a luat sfârșit, iar Campionatul European a sosit. România se numără din nou printre participante după o așteptare lungă, de 8 ani de zile.

În pregătirile pentru Euro 2024 au avut loc câteva răsturnări de situație pe măsură ce antrenorii și-au anunțat loturile finale.

Fiecare tehnician a avut un număr maxim de 26 de locuri disponibile.

Accidentările venite în momente nepotrivite sau forma în declin a altora i-au privat pe unii dintre fotbaliști de șansa de a păși pe terenurile stadioanelor din Germania.

Germania

Gazda acestui turneu final a avut printre cele mai multe surprize. Nu va beneficia de ajutorul lui Mats Hummels, dar nu din cauza unei accidentări.

Deși a fost stâlpul defensiv în drumul Borrusiei către finala Ligii Campionilor, forma sa excelentă la club nu l-a convins pe Julian Nagelsmann să-l selecţioneze.

  • Nu a fost singurul jucător al Borussiei ignorat. Colegii săi de echipă, care erau în formă, Karim Adeyemi și Julian Brandt, nu au fost chemați la lot.
  • De la rivala Bayern Munchen nu se regăsesc în lot nici Gnabry, accidentat, nici Leon Goretzka. Cel din urmă a avut un sezon foarte bun, dar nu a fost recompensat cu un loc în echipa națională.
  • Marco Reus, 35 de ani, a fost ignorat de Nagelsmann. Jucătorului Borussiei a marcat 9 goluri și a dat 10 pase decisive în tot sezonul, dar experiența sa în cadrul echipei naționale germane putea fi esențială.
  • Niklas Sule, Bernd Leno și Timo Werner sunt alte nume importante care nu vor fi la EURO.
22 de goluri
a reușit Gnabry pentru Germania în 45 de selecții

Anglia

Englezii au și ei o listă consistentă de absenți. Marile surprize sunt Jack Grealish și Marcus Rashford.

La un an de la contribuția esențială la succesul uimitor al lui Manchester City, Grealish a fost exclus din lotul Angliei după o cădere mare de formă.

3 goluri și 3 pase decisive
a reușit Grealish în toate cele 36 de meciuri jucate în 2023/2024

Celălalt mare absent este Marcus Rashford. Atacantul de la Manchester United a avut dificultăți în a se ridica la cel mai bun nivel pe tot parcursul sezonului 2023/24.

  • Reece James lipsește din cauza fizicului fragil. Fundașul lui Chelsea are o problemă la tendoane.
  • Absenţa lui Fikayo Tomori a stârnit întrebări, mai ales că Harry Maguire a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări.
  • Ben White este unul dintre puținii jucători care au refuzat să vină la turneul final, deși selecționerul l-a dorit în lot.
  • Raheem Sterling a fost lăsat acasă din cauza fluctuațiilor de formă, chiar dacă este recunoscut ca fiind genul de jucător decisiv în meciurile „celor trei lei”.
  • Jadon Sancho, James Maddison, Harry Maguire și Jordan Henderson sunt alte câteva vedete care nu au reușit să intre în selecţia finală realizată de Southgate.

Spania

Gavi a devenit un pilon pentru echipa națională spaniolă. A jucat în fiecare meci la Cupa Mondială din 2022 și în calificările pentru Euro 2024.

Mijlocașul Barcelonei și-a rupt unul dintre ligamentele genunchiului în urmă cu câteva luni și nu s-a recuperat la timp pentru a intra în lotul lui Luis de la Fuente.

  • Marco Asensio, Sergio Ramos, Pau Torres sau Pedro Porro sunt alte câteva nume tari care lipsesc.
  • Yeremy Pino și Isco lipsesc din cauza accidentărilor pe care le-au suferit.

Franța

Nkunku se numără și el printre ghinioniștii turneului. În Qatar, acum doi ani, s-a accidentat la genunchi la antrenamentele dinaintea Cupei Mondiale și a fost nevoit să se retragă înainte de start.

În acest sezon a fost din nou marcat de accidentări, fapt care l-a împiedicat să participe la primul său turneu final.

  • La fel ca Nkunku, Lucas Hernandez va rata al doilea turneu final consecutiv din cauza unei accidentări la genunchi.
  • Paul Pogba a fost suspendat pentru patru ani după ce a picat un test antidoping în august anul trecut. Totuși, el susține că nu a luat intenționat substanțe interzise.
  • Karim Benzema, Axel Disasi, Matteo Guendouzi, Malo Gusto, Boubacar Kamara, Michael Olise, Wesley Fofana și Jean-Clair Todibo nu au fost selecționați de Didier Deschamps

Italia

Sandro Tonali, după un început încurajator în Premier League, a devenit protagonistul celui mai mare scandal de pariuri care a lovit fotbalul italian din anii '80 încoace. A fost suspendat pe 27 octombrie 2023 pentru 10 luni și ratează EURO 2024.

  • Francesco Acerbi, în vârstă de 36 de ani, ratează EURO din cauza unei accidentări care necesită intervenție chirurgicală.
  • Domenico Berardi lipsește după ce, în primul său meci de la revenire, după o accidentare la menisc, a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul drept.
  • Marco Verratti, una dintre vedetele Italiei la EURO 2020, a pierdut șansa de a fi convocat pentru acest turneu final după ce a plecat de la Paris Saint-Germain la echipa qatariană Al-Arabi.
  • Destiny Udogie, jucătorul lui Tottenham, va rata EURO 2024 din cauza unei accidentări suferite la antrenament.
  • Nicolo Zaniolo, mijlocaș, a suferit o fractură la metatarsul piciorului stâng în timpul unui meci dintre Aston Villa și Liverpool.

Olanda

Mijlocașul Frenkie de Jong este starul lipsă pentru „Portocala Mecanică”. De Jong nu a jucat niciun minut pentru Barcelona din 21 aprilie, din cauza unei probleme recurente la gleznă, ceea ce îl obligă să rateze turneul final de anul acesta.

  • Zirkzee și Maatsen nu au fost inițial incluși în listă de către Ronald Koeman, dar au fost convocați de urgență din cauza accidentărilor lui De Jong și a lui Koopmeiners.
  • Alte câteva nume notabile care lipsesc din lotul lui Korman din cauza accidentărilor pe care le-au suferit: Marten de Roon, Sven Botman și Jurrien Timber.

Scoţia

Lewis Ferguson a suferit o accidentare la ligamentul încrucișat anterior. Ferguson a jucat un rol esenţial în calificarea surprinzătoare a lui Bologna în Liga Campionilor, dar va rata EURO 2024.

Deşi s-a calificat la al doilea Campionat European la rând, antrenorul Steve Clarke se confruntă cu tot felul de probleme.

  • Atacantul principal, Lyndon Dykes, lipsește. Mai mult, există îngrijorări cu privire la Andy Robertson și Scott McTominay, jucători aflați în lot, dar care acuză ceva probleme medicale.
  • Ben Doak, Aaron Hickey, Nathan Patterson şi Jacob Brown lipsesc.

Echipele care se confruntă cu mai puţine absenţe notabile

Belgia: Marele absent al lui Domenico Tedesco este Courtois. Deși și-a revenit după o accidentare, el nu e în lotul adversarei României din cauza neînțelegerilor cu selecționerul.

România: Unul dintre jucătorii de bază ai echipei naționale a României, Olimpiu Moruțan, va rata EURO 2024 din cauza unei rupturi la tendonul lui Ahile.

Slovacia: Tehnicianul Francesco Calzona nu va putea conta pe Lubomir Belko și Michal Tomic, ambii accidentați.

Ucraina: Serhiy Rebrov, selecţionerul Ucraniei, are un jucător incert. Mykolenko a suferit o accidentare gravă la gleznă la ultimul meci amical înainte de EURO 2024.

Cehia: După ce a căzut cu bicicleta, Michal Sadilek va rata EURO.

Portugalia: Otavio s-a accidentat în Arabia Saudită, iar Raphael Guerreiro nu a reușit să se recupereze la timp după problemele medicale avute.

Turcia: Se confruntă cu câteva absențe. Caglar Soyuncu și Enes Unal nu vor juca din cauza accidentărilor suferite.

Austria: După problemele avute la ligamentele genunchiului, David Alaba va fi prezent în Germania alături de echipă, dar doar pentru a-și susține colegii. Nu va putea juca.

Ungaria, Cehia, Georgia, Austria, Polonia, Serbia, Danemarca, Albania, Croația și Elveția sunt echipele norocoase, care nu au jucători-cheie accidentați.

Vedetele care nu au reuşit să se califice

Norvegia a ratat calificarea la Euro 2024, deși avea în echipă doi dintre cei mai buni jucători din Premier League, Martin Odegaard și Erling Haaland. Odată cu ei şi Alexander Sorloth, al doilea golgheter al Spaniei, rămâne acasă. Echipa a terminat pe locul trei, în spatele Spaniei şi Scoţiei.

Suedia nu s-a calificat la EURO 2024. Nume importante, precum Alexander Isak și Dejan Kulusevski, vor urmări meciurile de acasă. De asemenea, Victor Lindelof și Albert Gyokeres nu vor fi prezenți la turneul final.

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport