Alain Delon  Actorul francez era un mare iubitor de sport: a comentat box,  era fan Ferrari  și mergea frecvent la Roland Garros
Alain Delon

Alain Delon Actorul francez era un mare iubitor de sport: a comentat box, era fan Ferrari și mergea frecvent la Roland Garros

  • Actorul Alain Delon s-a stins din viață sâmbătă noapte, la 88 de ani
  • Anunțul a fost făcut de familie

„Alain Fabien, Anouchka și Anthony, împreună cu Loubo (n.r. câinele său), sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor. El s-a stins din viață în liniște în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia sa. (…) Familia vă roagă să îi respectați intimitatea în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.

Legendarul star de cinema, care a avut un accident vascular cerebral în 2019, suferea și de limfom (cancer al sistemului limfatic).

Printre realizările sale cinematografice se numără: „Plein soleil” și „Paris brûle-t-il? (René Clément), «Rocco et ses frères», «Le Guépard» (Luchino Visconti), «L’Eclipse» (Michelangelo Antonioni), «Le Samouraï», «Le Cercle rouge», «Un flic» (Jean-Pierre Melville), «La Piscine», «Borsalino» (Jacques Deray).

Alain Delon, mare iubitor de sport

Delon era pasionat de Formula 1 și de box, s-a antrenat ca un profesionist pentru filmele sale și a asistat la numeroase alte sporturi din tribune.

Alain Delon mergea în anii '60 la meciuri de box din Paris, alături de actrița Romy Schneider și de actorii Lino Ventura și Jean-Paul Belmondo. Tânărul boxer Jean-Claude Bouttier era foarte popular în acea perioadă.

„Jean-Claude era idolul nostru francez. Era chipeș, o fiară, o forță a naturii, un atlet de excepție. Un singur lucru îi lipsea: titlul mondial. Așa că am decis să lucrăm împreună. Aveam specializări asemănătoare: el de măcelar și eu de mezelar, ceea ce evident, creează conexiuni”, a mărturisit Alain Delon în 2014 în L’Équipe.

Delon s-a implicat în organizarea luptei pentru centură, organizând un cantonament chiar la reședința sa din Douchy. În ciuda acestui sprijin constant din partea actorului, Jean-Claude Bouttier a pierdut în fața lui Carlos Monzón, pe 29 septembrie 1973, pe terenul central de la Roland-Garros.

Am practicat toate sporturile, prin profesia mea. Dar în viață nu am timp... Am atât de mult de muncă încât îmi mai rămâne foarte puțin timp să fac altceva Alain Delon

„Pentru a arăta ca un boxer adevărat, trebuie să mă antrenez”

Pentru a se pregăti de filmările peliculei „Rocco și frații lui”, a urmat un program intens: „Am această conștiință profesională. Mi-am spus că pentru a arăta ca un boxer adevărat, trebuie să mă antrenez.

De aceea sunt aici în fiecare dimineață, două-trei ore, nu mai beau, nu fumez, absolut nimic”, a spunea el pe când avea 24 de ani.

Dragostea lui pentru box i-a oferit ocazia să comenteze o luptă. Pe 30 martie 1990, a fost alături de Thierry Roland pe TF1 în timpul titlului WBA la categoria supermijlocie al francezului Christophe Tiozzo.

Delon, fan Ferrari

Alain Delon a fost și un mare fan al Formulei 1: „Am văzut o mulțime de circuite, în urmă cu aproximativ douăzeci de ani”, a recunoscut actorul în 1990. Periplurile sale pe la curse nu au trecut niciodată neobservate, iar în 1990 actorul a participat la a doua zi de teste pentru Marele Premiu al Japoniei, pe circuitul de la Suzuka.

Am venit să-l încurajez pe prietenul meu Alain Prost, ceea ce este destul de normal, pentru că țin cu Ferrari, sunt francez și sunt foarte apropiat de Alain de mult timp”, a declarat Delon, care mergea pentru prima dată la Suzuka.

„Mă impresionează puterea de concentrare a campionilor”

La Roland-Garros, pe drumurile Turului Franței, la Cursa de 24 de ore de la Le Mans sau în hipodromuri, Alain Delon a fost mereu un spectator atent. 

„Cred că, la un nivel ridicat de competiție, intensitatea este aceeași în toate sporturile. Dar ceea ce mă impresionează cel mai mult este puterea de concentrare a campionilor, rigoarea lor, disciplina lor, ținând cont de importanța mizei. 

Acest lucru trebuie să fie valabil și în box, în ciclism ca în toate sporturile de înaltă competiție”, explica Delon pentru AFP în 1990. 

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”