Australian Open: Federer - Djokovic, marele duel din semifinale

Australian Open: Federer - Djokovic, marele duel din semifinale

Novak Djokovic l-a invins in trei seturi (6-1, 7-6(5), 6-1) pe Tomas Berdych si s-a calificat in semifinalele de la Australian Open. Sarbul a dominat disputa cu favoritul numarul 6, "Nole" etaland un joc spectaculos. In urmatoarea partida, Djokovic se va duela cu Roger Federer, intr-o reeditare a semifinalei de la US Open din 2010.

Novak Djokovic Foto: Reuters

Djokovic a avut nevoie de 36 de minute pentru a castiga primul set al partidei cu Tomas Berdych, sarbul impunandu-se cu un clar 6-1. Nole a fost agresiv, a lovit bine cu dreapta si a avut un bun joc defensiv. De cealalta parte, cehul a fost mult prea grabit in momentele importante.

Setul al doilea ne-a aratat un alt Berdych, Tomas conducand cu 4-1 pe tabela (a bifat un break). Djokovic reuseste insa si el un break (la scorul de 4-2), iar scorul a devenit 4-4 pe fondul unui joc extraordinar al sarbului. Fiecare jucator a profitat de avantajul serviciului, iar setul s-a decis in tie-break (a fost 7-5 pentru Djokovic).

Berdych a cazut psihic in setul al treilea, cehul fiind greu de recunoscut in unele momente. Djokovic a profitat de fiecare oportunitate, iar setul l-a adjudecat destul de usor, scor 6-1.

In semifinale, "Nole" se va duela cu Roger Federer, intr-o reeditare a semifinalei de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam disputat. Atunci, sarbul s-a impus dupa ce a salvat mai multe mingi de meci ale elvetianului. De asemenea, Novak l-a depasit pe Roger in semifinalele din 2008 de la Australian Open (a castigat turneul dupa ce l-a invins pe Jo-Wilfried Tsonga).

Roger Federer conduce cu 13-6 in meciurile directe cu Novak Djokovic.

"Am incercat sa-l scot din zona unde se simte cel mai confortabil, stiam ca va servi bine. In setul doi am avut si noroc, a fost unul destul de echilibrat. Am castigat multa incredere in mine dupa ce m-am impus la tie-break, m-am relaxat, iar jocul mi-a iesit altfel. Iau meciurile unul cate unul, nu am unde sa ma grabesc. Joc bine, dar meciul urmator este cu Federer" - Novak Djokovic (Eurosport).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”