Când oamenii din fotbal dau cu bâta-n baltă: Topul „predicțiilor ratate ale lui Mihai Stoica: de la „Kun Aguero, la Elton”

Când oamenii din fotbal dau cu bâta-n baltă: Topul „predicțiilor ratate ale lui Mihai Stoica: de la „Kun Aguero, la Elton”

Fac parte din fenomenul fotbalistic, au funcții importante în cluburi sau în FRF/LPF, sunt foști jucători și antrenori, mulți se intitulează „oracole” și „analiști sportivi” și vă rețin atenția pe sticlă la emisiunile de gen. Cu toții susțin un singur lucru: „suntem foarte pricepuți, tobă de fotbal și trebuie să ascultați bine de tot ce vă spunem”.

Mihai StoicaFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Nu le punem la îndoială cunoștințele, dovedite în multe cazuri, dar vrem să trecem în revistă și marile rateuri date de acești cunoscuți oameni de fotbal. Reținem însă, că numai cine nu muncește nu greșește. A greșit și el marele Murinho.... :)

Deschidem seria cu Mihai Stoica, managerul General al FCSB -ului, cunoscut ca și MM.

Mihai Stoica, arogant și arțăgos, cum singur se caracterizează, se consideră ca fiind printre puținii din fotbalul românesc priceput la acest sport și care vorbește mereu cu argumente.

Ultimul său pariu îl reprezintă noul antrenor principal al FCSB-ului, Elias Charalambous, chiar dacă afirmațiile cu privire la puterea de decizie a acestuia la echipa lui Gigi Becali au stârnit zâmbete:

„L-am adus pe Elias Charalambous pe aceași filieră pe care l -am adus pe Oleg Protasov în 2005, Protasov a fost exclusiv pariul meu, nimeni nu știa de el”, se laudă Mihai Stoica.

Elias CharalambousFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Nimeni nu contestă acest lucru, doar că managerul FCSB-ului uită și de celebrele rateuri date la capitolul transferuri:

1. Andrey Nazario Alfonso - portarul de un meci

Acest portar brazilian, ochit de MM în 2007 și adus din Brazilia de la Figuierense, este singurul portar probabil din istorie care s-a accidentat la primul antrenament.

Singurul meci de „referință” al acestuia la Steaua a fost un meci Steaua-Dinamo 2-4 in aprilie 2007 când Andrey a luat goluri din toate pozițiile, deși MM era foarte entuziasmat la prezentarea oficială a lui Andrey declarând pentru ProSport: „Odată cu aducerea lui Andrey am rezolvat problema portarului titular, un punct nevralgic pentru noi în ultimii 2 ani”.

În ciuda optimismului afișat de MM, Andey părăsea echipa la finale sezonului 2006-2007

2. Gabi Matei, „viitorul Naționalei”

Jucătorul a fost adus în 2011 la insistențele lui MM de la Pandurii Târgu-Jiu și declara despre el că sigur va fi viitorul fundaș stânga al naționalei.

Acesta a reușit „performanța” să bifeze doar 7 meciuri în 4 ani la Steaua, fiind celebru doar pentru meciurile din afara terenului, mai exact relația cu Mădălina Pamfile

Iată ce declara managerul despre Gabi Matei în 2011 următoarele: „Gabi este un fundaș complet, sunt convins că va reuși să se impună la Steaua, o să vedeți că va fi înlocuitorul lui Răzvan Raț la națională” declara MM pentru ProSport.

MM a continuat să mizeze pe Matei și în 2013, inclusiv într-un moment în care jucătorul deja se afla în declin, afectat de probleme medicale grave şi numeroase.

Stoica îi „linişteşteA” ATUNCI pe fanii care i-au reproşat „afacerea Matei" ca pe o investiţie proastă din cariera lui: „Mai vorbim despre el în sezonul următor!"

3. Cristi Dumitru - acest „Aguero de la FCSB”

În octombrie 2020, Mihai Stoica îl compara pe Dumitru cu Sergio Aguero, fostul star de la Atletico Madrid, Manchester City și Barcelona: „Cristi este un jucător de profilul lui Kun Aguero, fotbalist de care o să mai auziți și o să mă citați”, potrivit GSP.ro.

La prima echipă a roș-albaștrilor, Cristi nu a avut parte de prea multe șanse. A bifat doar 7 partide în campionat, fără să marcheze sau să paseze decisiv vreodată pe prima scenă. În schimb, are două reușite în Cupa României, cu Dinamo (3-0) și Dunărea Călărași (1-2), plus un gol în turul secund din preliminariile Europa League, 2-1 cu moldovenii de la Milsami Orhei.

A fost împrumutat apoi la Academica Clinceni, FC Argeș, CS Mioveni, adică la echipe mult mai mici, unde să beneficieze de mai multe minute și să devină în timp un jucător util FCSB-ului.

Așadar, sunt 3 ani deja, perioadă în care Dumitru a dezamăgit, izbutind să marcheze numai de 4 ori în 80 de partide în Liga 1!

4. Leandro Tatu

Aceata a fost adus în România de Mihai Stoica, de la Beira Mar.

Deși se poate lăuda cu un gol în grupele UEFA Champions League în 2013 contra lui Basel, Tatu a marcat în 3 ani petrecuți la Steaua doar 6 goluri, atacantul brazilian fiind și mărul discordiei în 2013 când Reghecampf i-a reproșat lui Mihai Stoica faptul că îl forțează pe Tatu doar ca sa nu pară încă un transfer ratat pentru el.

Leandro Tatu a plecat de la echipă la finalul anului 2013.

5.Carlos Fernandes - „nebunul” sau regele gafelor

Născut în Kinsasha, în DR Congo, dar cu cetățenie portugheză și angoleză, portarul a fost recrutat de MM în ianuarie 2006 de la Boavista și a rămas în amintirea suporterilor pentru gafele sale inexplicabile.

A plecat de la Steaua după un an în ianuarie 2007, chiar dacă la sosirea lui Carlos la Steaua, MM declara „mergem pe filiera străină, este înlocuitorul perfect pentru Hamutovski și este un portar mai de reflex decât bielorusul”.

Iar Carlos a făcut praf (nu singur, ce-i drept) unul dintre cele mai importante meciuri din istoria recentă a Stelei, semifinala de Cupa UEFA contra lui Boro.

6. Bojan Golubovic

Un alt transfer cel puțin bizar al lui MM a fost Bojan Golubovic , adus la Steaua în sezonul 2016-2017 de la Poli Iași și comparat de MM în repetate rânduri cu Federico Piovaccari.

Golubovic nu a strâns decât 10 meciuri în toate competițiile marcând un gol și plecând pe ușa din dos după doar jumătate de an.

7. Elton Xavier Gomes

Jucătorul care închide acest top, de departe cel mai „răsunător” transfer făcut de MM vreodată, mijlocașul de doar 1,54 și 49 de kg, a fost adus după ce agerul ochi a lui MM l-a remarcat în tricoul lui Corinthians.

Elton a jucat la FCSB în a doua parte a sezonului 2006/2007. Brazilianul a strâns doar nouă meciuri și a înscris un gol, chiar la debut, contra lui FC Argeș, scor 2-0.

Elton a fost adus de FCSB după ce Mihai Stoica l-a urmărit personal în Brazilia, la începutul anului 2007.

După ce managerul l-a văzut în tricoul lui Corinthians și s-a consultat și cu antrenorul Cosmin Olărou, formația patronată de Gigi Becali a reușit să-l transfere pentru aproximativ 1,6 milioane de dolari, iar în luna martie a acelui an era prezentat oficial.

„Mă întâlnesc însă cu Elton. În mare secret, la o benzinărie. E rușinos, stă doar cu capul în pământ. Îi explic despre ce e vorba. Pare încântat, începe să zâmbească. Chimie există, asta era cel mai important. Din păcate, omul care decide nu apare. Trebuie să plec din Brazilia. Echipa e în Cipru. Ce vom face, nu știu. Dică, operat, va lipsi tot returul. Cu Elton, nu prea sunt șanse. Plec la Larnaka. Pe avion, mă uit la un DVD, Elton, melhores momentes. E senzațional, abia aștept să i-l arăt lui Oli, să văd ce zice”, povestea Mihai Stoica despre prima discuție avută cu Elton, în Brazilia., a Povestit Mihai Stoica, potrivit GSP..ro

„Nici Carlos şi nici Elton n-au fost investiţii proaste! Carlos a calificat echipa în grupele Ligii, iar Elton cîştigă campionatul în Arabia Saudită de unul singur!” (Mihai Stoica, manager Steaua)

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport