Dan Udrea  Striviți, umiliți, treziți și răcoriți!

Dan Udrea Striviți, umiliți, treziți și răcoriți!

  • Am jucat fotbal doar 15 minute, apoi am fost demolați și erorile au fost peste tot: jucători, pe bancă, comentatori.
  • România a avut doar în primul sfert de oră un nivel de echipă mare, însă acest lucru înseamnă că am fost la înălțime numai 16-17% din meci.
  • Golul lui Gapko e vina lui Niță, care a făcut prima gafă la acest turneu final.
  • E inadmisibil ca accidentările lui Ianis și Mogoș să găsească banca noastră atât de nepregătită: am jucat aproape 20% din prima repriză în inferioritate.
  • Olanda ne-a trezit la realitate scorul corect trebuia să fie 5-0 sau 6-0, însă aceasta e diferența corectă dintre fotbalul nostru și cel olandez.

E prea la cald pentru a construi o analiză complexă. Concluziile mele exclusiv pentru acest meci sunt, de fapt, însemnările și notițele pe care le-am scris pe foaie în timpul celor 90 de minute.

  • N-a fost penalty la faza în care Ianis s-a ales cu capul spart. El vine cu capul în cotul adversarului.
  • Mi-a plăcut pasa lui Răzvan Marin pentru Drăguș din minutul 14, senzațională, Drăguș trebuia să facă mai mult
  • Mi-a plăcut și mai mult intrarea tare a lui Marius Marin asupra lui Bergwijn, din minutul 15. L-a scos cu totul în decor!
  • Dar cel mai mult mi-au plăcut primele 15 minute. Au fost fantastice: am făcut presing, am pasat, am stat departe de poarta noastră, am jucat un fotbal de mare nivel. Din păcate, doar 15 minute. Nu e suficient pentru un Euro.
  • Golul lui Gakpo e 90% vina lui Niță. 10% e și meritul lui Gakpo, care trage pe scurt, însă un portar decent arf fi scos ușor acea minge. Nu mi se pare că i se poate reproșa ceva lui Rațiu.
  • Accidentarea lui Mogoș. Dumfries intră tare, însă arbitrul a procedat corect, nu merita sancționat. Dumfries nu deschide cotul, pentru a-și lovi adversarul, pur și simplu intră cu tot corpul, e drept, extrem de tare, însă diferența e că el e ca o stâncă, iar Mogoș, deși pare bine construit, a cedat. 
  • Dumfries ne-a omorât și la propriu și la figurat. Ianis s-a umplut de sânge, Mogoș a văzut stele verzi, Burcă nu reușea să stea în picioare lângă el, iar Racovițan și-a pierdut reperele când a trebuit să protejeze un balon în fața fotbalistului lui Inter. Mare fotbalist Dumfries!
  • Prin minutul 30 și ceva mă plictisisem de câte cornere a avut Olanda. Același lucru probabil a simțit și Depay, care s-a comportat precum Budescu și a încercat o execuție direct pe poartă, o miștocăreala ieftină, acum încep să pricep de ce Simeone nu prea i-a dat minute.
10-1
a fost raportul cornerelor în prima repriză, în favoarea Olandei
  • Ceva ce a fost realmente inadmisibil: accidentările lui Ianis și Mogoș au însemnat vreo 7-8 minute, dacă nu chiar mai multe, în care am evoluat în inferioritate. După ce că adversarul ne e superior, am mai jucat și în jur de 20% din repriză în inferioritate. Staff-ul medical s-a mișcat în reluare la problema lui Ianis, iar la schimbarea lui Mogoș cu Racovițan, să ai nevoie de cel puțin 4-5 minute mi se pare chiar amatorism.
  • Nu mi-au plăcut comentatorii în prima repriză, fiindcă inventau cornere pentru noi și eliminare pentru ei la faze care nu se impuneau astfel de decizii.
  • După pauză, ne-am arătat limitele încercând să jucăm fotbal, să construim. N-am produs nimic, iar adversarul ne-a strivit efectiv. Prin minutul 75, așa arată notițele mele, scorul corect trebuia să fie 5-0!
12-0
a fost raportul șuturilor la poartă în repriza a doua, în favoarea Olandei
  • Doar publicul n-a comis erori și n-a pierdut în acest meci. Absolut încântător, mai ales momentele din final. Jos pălăria în fața românilor din tribune!

CONCLUZIA

Am fost modești în acest meci, să recunoaștem. Când joci doar 15 minute, iar în rest ești efectiv strivit, trebuie să admiți că nivelul te-a depășit cu mult.

De fapt, chiar acest meci și această prestație, în multe momente greu de privit și de suportat, trebuie să fie argumentul pentru care calificarea la turneul final și mai ales accesul în optimi să devină un motiv de mare sărbătoare.

Suntem departe, ca nivel individual, de fotbalul mare. Ne-a călcat în picioare o echipă de care a râs Austria, așa că dacă e cineva supărat după acest 0-3 cu Olanda, am un singur sfat: e momentul să vă răcoriți puțin! De trezit la realitate s-a ocupat Gakpo.

CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1  Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu  aproape 40%  peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
Campionatul Mondial
05.07
CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1 Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu aproape 40% peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
Citește mai mult
CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1 Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu aproape 40% peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
„Asta nu e ultraserie” MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui  Chiricheș
Cupa Romaniei
05.07
„Asta nu e ultraserie”MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui Chiricheș
Citește mai mult
„Asta nu e ultraserie” MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui  Chiricheș
IMAGINEA DE PE ECRAN  De ce a plâns de fapt  Ronaldo  la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
EURO 2024
05.07
IMAGINEA DE PE ECRAN De ce a plâns de fapt Ronaldo la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
Citește mai mult
IMAGINEA DE PE ECRAN De ce a plâns de fapt Ronaldo la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
Salvat de Dibu  Messi a ratat un penalty, dar  Argentina s-a calificat  în semifinalele Copa America 2024
Campionate
05.07
Salvat de Dibu Messi a ratat un penalty, dar Argentina s-a calificat în semifinalele Copa America 2024
Citește mai mult
Salvat de Dibu Messi a ratat un penalty, dar Argentina s-a calificat în semifinalele Copa America 2024