Delegare  Brigăzile de arbitri  de la Farul Constanța - Unirea Slobozia și Hermannstadt - Universitatea Craiova
Szabolcs Kovacs. Foto: Sportpictures

DelegareBrigăzile de arbitri de la Farul Constanța - Unirea Slobozia și Hermannstadt - Universitatea Craiova

  • Liga 1 va începe vineri, 12 iulie, iar primele meciuri care se vor disputa sunt Farul Constanța - Unirea Slobozia și Hermannstadt - Universitatea Craiova.
  • Au fost desemnate primele două brigăzi de arbitri, conduse de Horatiu Mircea Fesnic și Szabolcs Kovacs.
  • Meciurile pot fi văzute în direct pe Digisport sau Prima sport și pot fi urmărite în format liveTEXT pe GOLAZO.ro
Rămâne în Giulești  Jayson Papeau și-a prelungit contractul cu Rapid  până în 2026
Citește și
Rămâne în Giulești Jayson Papeau și-a prelungit contractul cu Rapid până în 2026
Citește mai mult
Rămâne în Giulești Jayson Papeau și-a prelungit contractul cu Rapid până în 2026

În debutul Ligii 1, Farul Constanţa va întâlni Unirea Slobozia într-un meci programat miercuri, 12 iulie 2024, la ora 18:30.

Unirea Slobozia se află acum în fața unei misiuni dificile: să găsească resursele necesare pentru a se ridica la înălțimea primului meci împotriva echipei Farul Constanța, fostă campioană în sezonul 2022-2023.

  • Arbitrul central desemnat pentru partida din debutul Ligii 1 este Horatiu Mircea Fesnic, asistat de Valentin Avram și Ioan Alexandru Corb.
  • Arbitru VAR va fi Ionuţ Coza, iar arbitru asistentul VAR va fi Cristina Mariana Trandafir.

Meciul va avea loc pe terenul principal al Complexului Sportiv Academia Gheorghe Hagi din Ovidiu, Constanța.

Următoarea partidă este programată în aceeași zi, pe 12 iulie, dar la ora 21:30. AFC Hermannstadt va juca împotriva Universității Craiova pe stadionul Municipal din Sibiu.

FC Hermannstadt și Universitatea Craiova sunt considerate favorite să ajungă în play-off-ul Ligii 1. Craiova este chiar cotată ca a treia favorită la câștigarea titlului, după FCSB și CFR Cluj.

  • „Central” la acest meci va fi Szabolcs Kovacs, iar arbitrii asistenți vor fi Vasile Marinescu și Adrian Vornicu.
  • Arbitrul VAR va fi Ovidiu Hațegan, iar asistentul VAR va fi Alexandru Vodă.

Arbitrii, pregătiți pentru startul sezonului 2024-2025

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a confirmat că testările fizice ale arbitrilor au avut loc luni, 8 iulie, iar aceştia au fost evaluaţi și în ceea ce priveşte cunoştinţele despre Legile Jocului.

În cadrul seminarului, arbitrii au analizat clipuri video pentru a îmbunătăţi interpretările fazelor și pentru a se familiariza cu noile reglementări.

I-am verificat deja pe arbitri din punct de vedere fizic, nivelul lor de pregătire este unul foarte bun, dar vrem ca pe parcursul seminarului să le dăm sfaturi despre stilul de alergare şi despre alte lucruri. Kyros Vassaras

Arbitrii din Liga 1 au fost supuși unor teste riguroase privind cunoștințele lor despre regulament.

„Au fost testate şi cunoştinţele despre Legile Jocului, teste cu vizionare de multe clipuri video, din campionatul nostru, dar şi din străinătate. Fiecare arbitru va avea de analizat un număr foarte mare de clipuri video, 200-250. Lucrează pe grupuri, fac analiza fazelor, apoi analizăm dacă e necesară sau nu intervenţia VAR.

Trebuie să discutăm, de asemenea, despre noile reglementări, despre implementarea lor. Vrem ca această echipă a arbitrilor să progreseze şi să fie pregătită. Şi, după părerea mea, arbitrii sunt pregătiţi”, a spus preşedintele CCA, Kyros Vassaras, potrivit FRF.

58 de ani
preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor , Kyros Vassaras

Înainte de testări, arbitrii au urmat un program specific de antrenament, iar în noul sezon vor continua să se pregătească prin cursuri regulate organizate online lunar sau la fiecare două săptămâni.

„Am investit în acest lucru prin munca depusă anii anteriori, dar continuăm să lucrăm pentru viitoarele generaţii. Alţi arbitri tineri, bărbaţi sau femei, care vin din urmă, cu un viitor de excepţie, vor avea o cale clară pentru succes. Îl avem pe Istvan Kovacs în top, dar el nu e singur, formăm o echipă şi ţintim mai sus”, a adăugat Kyros Vassaras.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5