Dinamo „Câinii” au prezentat primul dintre cele  3 transferuri  din Africa
Godwin Udosen / Foto: Facebook@Blessed Stars Football Academy

Dinamo„Câinii” au prezentat primul dintre cele 3 transferuri din Africa

  • Dinamo l-a prezentat astăzi pe Godwin Udosen (18 ani), primul jucător dintre cei 3 nigerieni care vor sosi în „Ștefan cel Mare”.

Dinamo și-a schimbat strategia în privința investițiilor în sectorul juvenil.

În afara fotbaliștilor români, „câinii” și-au îndreptat atenția și către jucătorii africani, anunță prosport.ro.

Dinamo a prezentat primul dintre cele 3 transferuri din Africa

Godwin Udosen este primul dintre cei trei tineri jucători din Nigeria pe care „câinii” îi vor aduce în „Ștefan cel Mare”.

„Suntem încântați să vă anunță că al nostru Godwin Udosen s-a alăturat echipei FC Dinamo București. Mulțumiri partenerilor noștri de la Magic Stars!

Felicitări lui Godwin din partea tuturor celor implicați la Blessed Stars FA! Îți dorim numai succes

Conform gsp.ro, acesta ar urma să fie împrumutat la Afumați, nou-promovată în Liga 2, în baza unui parteneriat între cele două formații.

Mai vin o extremă și un atacant

Pe lângă Udosen, Dinamo va mai aduce din Africa încă o extremă și un atacant, selectați în urma unui turneu desfășurat la Abuja, în Nigeria.

După câteva săptămâni de bariere birocratice, mutările celor trei jucători în România s-au putut perfecta.

Cel care a intermediat transferurile este impresarul Andrei Balmoș, cel care s-a implicat activ și în plecarea lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid. Acesta organizează și turnee de preselecție în Nigeria.

Eu și partenerul meu din Israel suntem organizatorii turneului și Dinamo a avut un trimis din departamentul de scouting. Jucătorii sunt la București și urmează să fie prezentați de club Andrei Balmoș

Pe modelul CFR Cluj

Prima grupare din România care a avut succes în aplicarea acestei strategii - de a paria pe jucătorii africani - a fost CFR Cluj, în urmă cu aproximativ 15 ani.

Mai exact, în 2008, CFR a transferat mai mulți jucători din Coasta de Fildeș, printre care și Lacina Traore.

Atacantul a costat 50.000 de euro, iar la doi ani și jumătate distanță a fost vândut cu 6.000.000 de euro.

Și rivala FCSB a decis să fie mai atentă la jucătorii din Africa, primul pariu fiind sud-africanul Siyabonga Ngezana, transferat în urmă cu un an pentru 600.000 de euro de la Kaizer Chiefs.

A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid