Echipa de haltere a Rusiei, interzisa la Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa de haltere a Rusiei, interzisa la Jocurile Olimpice de la Rio

​Federatia internationala de haltere (IWF) a anuntat, vineri, excluderea tuturor halterofililor rusi, in numar de opt, de la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august), informeaza AFP, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Integritatea halterelor a fost puternic afectata de mai multe ori si la diferite niveluri de rusi, in consecinta, a fost aplicata cea mai potrivita sanctiune pentru a se pastra reputatia acestui sport'', afirma Federatia internationala de haltere intr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial.

Dintre cei opt halterofili rusi selectionati sa mearga la Rio, doi fusesera deja exclusi de Comitetul olimpic rus, intre care medaliata cu argint de la Londra Tatiana Kasirina, deoarece fusese sanctionata pentru dopaj.

Ceilalti patru sportivi apar in raportul McLaren care a dezvaluit sistemul de dopaj de stat pus in practica in Rusia, precizeaza comunicatul IWF.

Pentru a justifica excluderea ultimilor doi halterofili rusi selectionati pentru Rio, IWF subliniaza ca a fost extrem ''de socata si dezamagita de statisticile haterofililor ruși'' in materie de dopaj.

Sapte dintre ei care au participat la Jocurile de la Beijing si Londra au fost recent testati pozitiv in urma reanalizarii esantioanelor lor prelevate la aceste JO.

Federatia internationala a decis sa aplice o sanctiune exemplara deoarece, daca ''astfel de comportamente legate de dopaj sau de incalcarea regulilor antidoping afecteaza reputatia halterelor, comitetul executiv al IWF poate lua masurile pe care le considera potrivite pentru a proteja reputatia si integritatea acestui sport''.

Aceste șase noi excluderi duc la 117 numarul total al sportivilor rusi exclusi de la Jocuri a caror identitate este cunoscuta. Trei ciclisti ar urma in curand sa fie privati de Jocurile de la Rio deoarece numele lor apar in raportul McLaren, insa identitatea lor nu a fost dezvaluita.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”