Emoții #3 Cel mai frumos moment de la fiesta Spaniei: „Noi doar jucăm fotbal. Tu ne înveți ce înseamnă  să fii supererou !” +6 foto
Maria a urcat pe scenă alături de campionii europeni (foto: Imago)

Emoții #3Cel mai frumos moment de la fiesta Spaniei: „Noi doar jucăm fotbal. Tu ne înveți ce înseamnă să fii supererou!”

  • În cel mai sensibil moment după finala EURO 2024, câștigată de Spania, Alvaro Morata a adus-o pe scena de la Palacio de Cibeles pe Maria, o fetiță de 10 ani, care de la 7 ani luptă cu o formă gravă de cancer, sarcomul Ewing.
  • * EMOȚII este numele unei rubrici care, sub semnătura Cristinei Negrilă, editor GOLAZO.ro, va aduce în prim-plan momente speciale din sport

Maria are 10 ani și suferă de unul dintre tipurile de cancer infantil cu cea mai scăzută rată de supraviețuire.

Sarcomul Ewing afectează celulele oaselor și țesutul moale din jurul acestora. Acest tip de cancer este rar, reprezentand doar 1,5% din toate tipurile de cancer la copii.

„Noi doar jucăm fotbal. Tu ne înveți ce înseamnă să lupți și să fii un supererou”

Alvaro Morata e un tip sensibil, cu o inimă mare. Vârful La Roja a plătit pentru ca un copil cu paralizie cerebrală să călătorească la finala de la Berlin, iar în timpul petrecerii de la Palacio de Cibeles a luat-o pe scenă pe Maria.

Morata a fost într-o formă de zile mari la fiesta spaniolă. Și-a însușit rolul de prezentator al colegilor săi pe scena din Cibeles, iar când a venit rândul lui Alex Baena, jucătorul lui Villarreal a ieșit însoțit de micuța Maria.

Căpitanul Spaniei a profitat de moment pentru a-i aduce un omagiu binemeritat copilei.

„Suntem foarte fericiți să te avem aici, cu noi. Ți-am spus de multe ori și vreau să repet și aici. Noi jucăm fotbal, dar tu ne înveți în fiecare zi ce înseamnă să lupți și să fii un supererou. Vreau să-ți mulțumesc în fața întregii lumi pentru că ne înveți ce înseamnă să lupți”.

Apoi, a invitat-o pe Maria să ridice trofeul în stil de căpitan, alături de lotul Spaniei, în uralele publicului.

Zâmbetul fetiței a umplut aerul cald de vară ca o adiere care îți dă o stare de bine.

În jurul Mariei, jucătorii sar și strigă „Campeona! Campeona! Ole, ole, oleee!”. Pentru că un trup atât de mic e atât de dârz în fața unei boli care poate șterge și zâmbetul unui adult, darămite al unei fetițe. Dar ea a trecut prin atâtea încât a învățat mai mult decât noi, poate, să se bucure de micile clipe de bine, în care gândul îi zboară la orice altceva decât la ce îi va aduce ziua de mâine. Determinată să triumfe, Maria trăiește clipa.

Maria și Alvaro Morata (foto: Instagram)
Maria și Alvaro Morata (foto: Instagram)

Galerie foto (6 imagini)

Maria și Alvaro Morata (foto: Instagram) Maria și Alvaro Morata (foto: Instagram) Maria și toreadorul Gonzalo Caballero (foto: Instagram) Maria și Alvaro Morata (foto: Instagram) Maria și Alvaro Morata (foto: Instagram)
+6 Fotografii
labels.photo-gallery

„Prințesa războinică a fotbalului”

Maria Camano este fan Atletico Madrid și, înainte să se îmbolnăvească, visa să joace fotbal. Cunoscută drept prințesa războinică a fotbalului, fetița l-a putut cunoaște pe idolul ei, Alvaro Morata, în luna octombrie a anului trecut.

Toreadorul Gonzalo Caballero a făcut posibilă întâlnirea, iar, de atunci, Maria și Alvaro au legat o frumoasă prietenie.

Vrea să devină oncolog

Micuța visează și să devină oncolog pentru a avea grijă de copiii care se confruntă cu boli similare cu a ei.

Împreună cu toreadorul Gonzalo Caballero, familia fetiței a creat proiectul „La sonrisa de María” (n.r. - Zâmbetul Mariei). Scopul este de a strânge fonduri pentru cercetarea sarcomului Ewing și de a sprijini familiile afectate.

În ultimul an, Maria a fost supusă unui tratament experimental la Spitalul Universitar pentru Copii Niño Jesús din Madrid, scrie telecinco.es.

Pe drumul spre recuperare, Maria continuă să lupte și să-și păstreze zâmbetul cu o determinare de neclintit.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5