STOP-JOC FCSB,  acces blocat  pe Arena Națională! Când ar putea reveni + derby-ul Rapid - Dinamo se joacă în Giulești
FCSB nu va juca prea curând pe Arena Națională și va fi nevoită să dispute toate tururile preliminare din cupele europene pe stadionul Steaua. Foto: sportpictures.eu

STOP-JOCFCSB, acces blocat pe Arena Națională! Când ar putea reveni + derby-ul Rapid - Dinamo se joacă în Giulești

  • FCSB nu va juca până în septembrie pe Arena Națională și va fi nevoită să dispute toate tururile preliminare din cupele europene pe stadionul Steaua.
  • Cel mai mare stadion din București e blocat de concerte, ultimul fiind cel al lui Ed Sheeran, pe 24 august.
  • Un singur mare derby, programat în următoarele două luni, nu va putea să fie găzduit de Arena Națională: Rapid - Dinamo, pe 18 august.

FCSB nu va putea juca pe Arena Națională până în septembrie

FCSB va încerca să obțină accesul în grupele unei competiții europene departe de stadionul care i-a fost gazdă în ultimul deceniu. Arena Națională va fi indisponibilă pentru fotbal până aproape de jumătatea lunii septembrie.

În acest interval de timp, campioana României va disputa toate tururile preliminare în cupele europene, indiferent de competiția în care le va susține. În plus, până la prima întrerupere a campionatului, care se va produce la începutul lunii septembrie, în Liga 1 se vor juca nu mai puțin de 8 etape.

FCSB, 10 meciuri acasă până în septembrie

Dintre acestea, chiar dacă va evolua acasă de nu mai puțin de 5 ori, FCSB nu va disputa nici un derby. Singurul joc atractiv programat pe teren propriu în întrecerea internă, în următoarele 7-8 săptămâni e cel cu Farul, care va avea loc pe 9 august.

Restul partidelor sunt cu U Cluj, Oțelul, Poli Iași și UTA. Trupa lui Charalambous a avut deja un meci programat acasă, Supercupa cu Corvinul, pe care a jucat-o în Ghencea și a câștigat-o, scor 3-0. 

80%
e procentul cu care e mai mare capacitatea Arenei Naționale (54.000 locuri) față de stadionul Steaua (30.000)

În schimb, se anunță meciuri mari în Europa, care nu vor fi găzuite pe Arena Națională. Primul va fi cel cu Maccabi Tel Aviv, fixat pe 23 sau 24 iulie, în prima manșă a turului 2 din UCL, unde FCSB va ajunge dacă va trece de amatorii de la Virtus. 

Apoi, dacă o va elimina și pe campioana Israelului, ar putea aduce la București campioana din Cehia, Bulgaria sau Danemarca: Sparta Praga, Ludogoreț, Midtjilland, confruntare care ar avea o miză enormă, accesul în play-off-ul Ligii și automat antamarea grupelor Europa League: adică încasări care vor trece de 17 milioane de euro. 

Lista atractivă a adversarelor dintr-un posibil play-off UCL

Într-un play-off de UCL, aproape toate posibilele adversare ar suscita un interes major, ținând cont și de miza uriașă a dublei: Steaua Roșie Belgrad, PAOK Salonic, Dinamo Zagreb, Ferencvaros, Young Boys Berna.

Jocurile din play-off-ul Ligii Campionilor se vor disputa pe 20/21 august (turul) și 27/28 august (returul). Toate aceste posibile confruntări vor fi jucate de FCSB pe arena Steaua, din Ghencea.

28.519 spectatori
e recordul de asistență pe noul stadion Steaua, bifat la meciul FCSB - CFR 1-0, din august 2023

Când și cu cine va reveni FCSB pe Arena Națională

Cum Arena Națională va fi disponibilă din nou pentru FCSB abia după jumătatea lunii septembrie, primul meci pe care îl va juca acolo ar putea să fie în una dintre următoarele variante:

  • Primul meci din grupele Champions League, dacă va fi acasă, e programat pe 17 sau 18 septembrie
  • Primul meci din grupele Europa League, dacă va fi acasă, va avea loc pe 19 septembrie
  • Partida de Liga 1 cu Petrolul, din etapa a 9-a, care va avea loc pe pe 22 septembrie

În cazul în care FCSB va evolua în grupele Conference League, atunci primul joc va fi abia la începutul lui octombrie. Spre deosebire de UCL și UEL, în a treia competiție, faza grupelor va avea câte 6 meciuri pentru fiecare echipă, nu 8 ca în celelalte. 

3 derby-uri interzise pe Arenă

Dacă pentru FCSB, măcar în campionat, lipsa disponibilității Arenei Naționalei nu-i va crea prea mari dezavantaje, în schimb, pentru Rapid și Dinamo există 3 meciuri care s-ar fi putut disputa pe acest stadion și sigur ar fi produs o asistență mult peste capacitatea arenelor din Giulești și de pe Arcul de Triumf, acolo unde vor fi nevoite să se susțină.

Cele 3 meciuri pe care Rapid și Dinamo nu le vor juca pe Arena Națională

  • Dinamo - Petrolul, 21 iulie
  • Rapid - Dinamo, 18 august
  • Dinamo - Universitatea Craiova, 25 august

Ce derby-uri se vor juca pe Arena Națională, în Liga, în ultimele 3 luni ale lui 2024

  • FCSB - Petrolul, 22 septembrie
  • Dinamo - FCSB, 20 octombrie
  • FCSB - Rapid, 27 octombrie
  • Dinamo - Rapid, 22 decembrie
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”