Drum liber  Ținta #1 a lui Hagi poate ajunge  gratis  la Farul! CFR Cluj a intrat și ea pe fir
Alexi Pitu. Foto: Imago

Drum liber Ținta #1 a lui Hagi poate ajunge gratis la Farul! CFR Cluj a intrat și ea pe fir

  • Clubul Girondins de Bordeaux a intrat în faliment și și-a pierdut statutul de echipă profesionistă.
  • Toți jucătorii, inclusiv Alexi Pitu (22 de ani), au rămas liberi de contract. Mijlocașul român poate reveni la Farul, echipă care dorea să îl împrumute în această vară. CFR Cluj e și ea interesată.
  • Bordeaux va închide și renumita sa academie de formare, care a dat fotbalului jucători legendari precum Zidane, Lizarazu și Alain Giresse.
„Să ne arătăm colții” Antrenorul lui Rijeka, nemulțumit de egalul cu  Corvinul : „Îi avertizasem!”
Citește și
„Să ne arătăm colții”Antrenorul lui Rijeka, nemulțumit de egalul cu Corvinul: „Îi avertizasem!”
Citește mai mult
„Să ne arătăm colții” Antrenorul lui Rijeka, nemulțumit de egalul cu Corvinul : „Îi avertizasem!”

Bordeaux, echipă cu șase titluri de campioană a Franței, a depus cerere de faliment și și-a pierdut statutul de echipă profesionistă, la doar câteva zile după ce a fost retrogradată în ligile inferioare ale fotbalului francez. Clubul a făcut anunțul joi, potrivit espn.com.

  • Anterior, Bordeaux a fost retrogradată din Ligue 2 de către Direcția Națională de Control al Managementului, din cauza problemelor financiare.
  • Retragerea Fenway Sports Group, proprietarii Liverpool-ului, din negocierile de preluare a încheiat practic speranțele de salvare ale clubului.

„Este o decizie dificilă care anticipează o consecință inevitabilă a procesului de restructurare în curs de desfășurare”, a declarat clubul într-un comunicat, potrivit sursei citate anterior.

Alexi Pitu juca la Bordeaux

Pe 26 ianuarie 2023, clubul francez Bordeaux a anunțat semnarea lui Alexi Pitu, pe o perioadă de patru ani și jumătate, transferul fiind estimat la aproximativ 2 milioane de euro.

  • La doar două zile după semnare, Pitu și-a făcut debutul în Ligue 2, intrând pe teren în minutul 72 în victoria cu 3-0 în deplasare contra Dijonului.
  • Pe 16 septembrie 2023, Pitu a marcat primul său gol pentru Bordeaux într-o victorie cu 2-1 în deplasare împotriva Valenciennes.

Clubul Girondins de Bordeaux este obligat să rezilieze contractele tuturor jucătorilor, inclusiv pe al lui Alexi Pitu, care astfel rămâne fără echipă.

800.000 de euro
valorează Alexi Pitu, potrivit Transfermarkt

CFR Cluj se arată interesată de Alexi Pitu

CFR Cluj a oferit prima reacție oficială privind posibilitatea transferului lui Alexi Pitu. Președintele CFR-ului, Cristi Balaj, a comentat situația imediat după meciul echipei în al doilea tur preliminar al UEFA Conference League.

Pitu. Știu de la dumneavoastră, nu, nu, nu. Nu confirm, nu infirm, obiectivul nostru e să aducem cât mai mulți jucători tineri, să facem transferuri pe sume importante.

Am început să culegem roadele managementului care a fost impus în urmă cu aproximativ trei ani”, a declarat Cristi Balaj la Digi Sport, potrivit prosport.ro.

Academia lui Bordeaux, care l-a dat pe Zidane, se va închide

Bordeaux va închide renumita sa academie de formare, care a contribuit la dezvoltarea unor jucători precum Tchouameni, Jules Kounde și Zinedine Zidane.

Givemesport.com a realizat un clasament cu cei mai mari jucători care au trecut pe la Bordeaux.

  • Zinedine Zidane (1992-1996) - În ciuda unei perioade scurte la Bordeaux, Zidane a impresionat prin geniul său creativ, înainte de a deveni una dintre cele mai mari legende ale fotbalului mondial.
  • Alain Giresse (1970-1986) -Cel mai mare marcator din istoria Bordeaux, Giresse a fost pilonul echipei în perioada de glorie, câștigând titluri de campion și fiind de trei ori Jucătorul Anului în Franța.
  • Jean Tigana (1981-1989) - Un mijlocaș excepțional, Tigana a fost crucial în câteva sezoane de succes ale lui Bordeaux, câștigând trei titluri de Ligue 1 și două Cupe ale Franței.
  • Marius Tresor (1980-1984) - Un apărător remarcabil, Tresor a câștigat titlul de campion cu Bordeaux în ultima său sezon din carieră, fiind cunoscut pentru abilitatea sa de a apăra în poziția de portar-libero.
  • Bixente Lizarazu (1988-1996) - Deși nu a câștigat titluri cu Bordeaux, Lizarazu a devenit un fundaș de clasă mondială și alături de francezi a pus bazele unei cariere de succes la Bayern Munchen și în echipa națională.
  • Ulrich Rame (1997-2011) - Un alt portar de încredere al Bordeaux, Rame a fost parte integrantă a celor două titluri de Ligue 1 câștigate de club în perioada sa de activitate.
  • Yoann Gourcuff (2008-2010)
    Un mijlocaș talentat, Gourcuff a fost esențial în câștigarea titlului de Ligue 1 și a Cupei Franței în sezonul 2008/09.
  • Sylvain Wiltord (1997-2000) - Cu o scurtă dar intensă carieră la Bordeaux, Wiltord a convins prin viteza și puterea de atac, câștigând titlul de Ligue 1 în sezonul 1998/99.
  • Pauleta (2000-2003) - Un atacant eficient, Pauleta a fost liderul echipei în atac și a câștigat titlul de golgheter al Ligue 1, înainte de a continua succesul la Paris Saint-Germain.
  • Christophe Dugarry (1990-1996, 2000-2003) - Deși a câștigat doar un trofeu în timpul său la Bordeaux, Dugarry a fost un jucător de mare talent, având o carieră de succes la echipe mari din Europa.

Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”