Ghinion imens  Gloria Buzău o egalase pe Sepsi la ultima fază, dar un  ofsaid milimetric  i-a salvat pe ardeleni
Sepsi se impune în deplasarea de la Buzău, scor 2-1 Foto: sportpictures.eu

Ghinion imens Gloria Buzău o egalase pe Sepsi la ultima fază, dar un ofsaid milimetric i-a salvat pe ardeleni

  • Sepsi OSK o învinge pe nou-promovata Gloria Buzău, scor 2-1, într-o partidă afectată de ploaia torențială care a căzut înaintea partidei.
  • Sepsi câștigase și partida din prima rundă, 1-0 cu Poli Iași.

Penultima partidă a etapei a doua a Ligii 1 s-a disputat în condiții dificile din cauza ploii abundente căzute înainte de start. Terenul s-a prezentat într-o stare proastă, cu multe bălți, care au afectat calitatea jocului.

Sepsi și-a arătat încă de la început superioritatea. Prima acțiune notabilă a meciului a avut loc în minutul 6, când Kallaku l-a testat pe portarul Gloriei, Greab, cu un șut de la marginea careului.

Gloria Buzău - Sepsi 1-2. Ardelenii, salvați de VAR

Presiunea lui Sepsi a continuat să crească, iar în minutul 11, șutul deviat al lui Kevin Varga a lovit bara din stânga lui Greab, ratând de puțin deschiderea scorului, care a venit la faza imediat următoare. Denis Ciobotariu a valorificat un corner bine executat de Florin Ștefan, trimițând mingea în plasă de la șase metri, cu o lovitură de cap.

În ciuda unei ocazii promițătoare în minutul 21, în care Matos a alunecat într-un moment decisiv, gazdele nu au reușit să pună în pericol poarta lui Niczuly.

Sepsi și-a dublat avantajul în minutul 30, când un șut al lui Varga a fost respins slab de Greab, permițându-i lui Coman să înscrie în poarta goală.

Pe măsură ce prima repriză se apropia de final, Florentin Matei i-a mai oferit o pasă foarte bună lui Kallaku, dar Greab a reușit să devieze mingea în corner, păstrând proporțiile scorului.

Minutul 53 a adus prima ocazie importantă a Gloriei, când șutul lui Traore de la 11 metri a fost respins spectaculos de Niczuly în corner. Doar trei minute mai târziu, Matos a mai avut o ocazie, dar Niczuly s-a aflat din nou la post, reușind să respingă în doi timpi.

Sepsi tremură pe final pentru victorie

O fază comică s-a produs din cauza terenului în minutul 79. Scăpat singur cu Niczuly, după o pasă foarte bună a lui Matos, Benzar nu a mai apucat să tragă la poartă, deoarece mingea s-a oprit în balta de la marginea careului.

În minutul 86, Tescan a redus din diferență cu o lovitură de cap din 6 metri, care nu i-a dat nicio șansă lui Niczuly.

În ultimul minut de joc, atacantul Gloriei, Matos, împingea mingea în poarta goală și părea că a adus o remiză nesperată pentru nou-promovată, spre bucuria întregului stadion. Golul a fost anulat însă din camera VAR, după ce s-a observat că Daniel Benzar se afla într-un ofsaid milimetric în momentul centrării.

Final de meci!

Min. 90+3 Matos restabilește egalitatea în ultimele momente ale partidei, împingând mingea în poarta goală de la niciun metru. Însă din camera VAR s-a transmis că Daniel Benzar se afla în ofsaid în momentul centrării.

Min. 87 Dublă schimbare la Sepsi OSK. Ies Kallaku și Coman, intră Siger și Hajdin.

Min. 86 Tescan reia cu o lovitură de cap de la 6 metri, fără nicio șansă pentru Niczuly.

Min. 83 Traore (Gloria Buzău) primește și el cartonașul galben.

Min. 79 O fază tragi-comică pentru Gloria Buzău. Scăpat singur cu Niczuly, după o pasă foarte bună a lui Matos, Benzar nu mai apucă să tragă la poartă, deoarece mingea s-a oprit în băltoaca de la marginea careului mare

Min. 78 Neskovic (Sepsi) este avertizat cu cartonaș galben

Min. 74 Ies Budescu și Prejmerean, intră Benzar și Canadjija

Min. 68 Alimi (Sepsi) primește cartonașul galben

Min. 66 Dublă schimbare la Sepsi. Ies Varga si Matei, intra Bardea și Neskovic

Min. 56 Ocazie Gloria Buzău! Matos șutează pe jos, dar Niczuly respinge în doi timpi.

Min. 54 Cartonaș galben pentru Turda (Gloria Buzău)

Min. 53 Prima ocazie mare a Gloriei în această partidă. Traore șutează din întoarcere de la 11 metri, dar Niczuly respinge spectaculos în corner.

Min. 50 Cartonaș galben Gloria Buzău. Dobrosavlevici este avertizat

A început a doua repriză!

Triplă schimbare la Gloria Buzău. Ies Călin, Dumitru și Dandea, intră Akhmatov, Traore și Tescan.

Pauză la Buzău. După 45 de minute, Sepsi conduce cu scorul de 2-0, prin reușitele lui Ciobotariu și Coman.

Min. 40 Matei îi pasează lui Kallaku, care scăpat cu Greab trage în portarul Gloriei, iar mingea se scurge în corner.

Min. 32 Cartonaș galben Gloria Buzău. Dandea este avertizat.

Min. 30 Varga șutează de la 23 de metri, aflat pe traiectoria balonului, Alimi se ferește, portarul Greab respinge slab, iar Coman, aflat pe fază, introduce mingea în poarta goală.

Min. 24 Cartonaș Galben Gloria Buzău. Sălceanu este avertizat.

Min. 21 Ocazie Gloria Buzău! Matos a primit o pasă la marginea careului mic de pe partea stângă, dar a alunecat în momentul în care a dorit să reia spre poartă.

Min. 12 Gol Sepsi! Ciobotariu deschide scorul cu o lovitură de cap de la 6 metri, după un corner executat de pe partea dreaptă de Florin Ștefan.

Min. 11 Bară Sepsi! Kevin Varga pasează către Alimi, care driblează un jucător, trage la poartă, iar mingea deviată de Dandea lovește bara, după care iese în corner

Min. 6 Ocazie Sepsi. Kallaku trimite primul șut pe poartă, dar Greab reține fără probleme.

A început meciul!

În prima etapă, Sepsi a învins Poli Iași cu 1-0, iar Gloria Buzău a remizat la Petrolul, 0-0.

Gloria Buzău - Sepsi OSK 1-2

  • Au marcat: Tescan (86) / D. Ciobotariu (12), M. Coman (30)

Gloria Buzău - Sepsi OSK, echipele de start

  • Gloria Buzău: Greab - Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, Turda, Sălceanu - Prejmerean, Călin, Dumitru - Matos, Budescu
  • Antrenor: Andrei Prepeliță
  • Sepsi OSK: Niczuly - Oteliță, Ciobotariu, Ninaj, Ștefan - Varga, Alimi, Mino, Kallaku - Matei, Coman
  • Antrenor: Bernd Storck
  • Stadion: Gloria (Buzău)
  • Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti) / A1: Slabu Stelian (Braşov), A2: Marin Nicusor (Suseni) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Moroiță Andrei (Ploieşti)

Gloria Buzău - Sepsi, meciul premierelor

Este prima dată când cele două echipe și cei doi antrenori se întâlnesc într-un meci oficial.

„Sunt ceva dificultăți în ceea ce privește jucătorii mai noi, care nu au prins ambele cantonamente. Săptămâna asta, ei au avut un program mai special, conceput pentru a-i aduce la nivelul de fitness al echipei.

Accidentări n-au fost după meciul cu Petrolul, doar două mici cazuri care se pot remedia până luni”, după cum a declarat Andrei Prepeliță, antrenorul Gloriei, pentru opiniabuzau.ro.

A fost important că am început sezonul cu o victorie și vom face tot posibilul pentru a câștiga și meciul de cu Gloria. Nu vom avea o sarcină ușoară la Buzău, dar echipa noastră este pregătită și vom da totul pentru a câștiga acest meci Bernd Storck, antrenor Sepsi

Biletele se vând online și la case începând cu ora 13:00.

Preţuri:

  • VIP 2 – 100 lei
  • TRIBUNA 0 – 50 lei
  • TRIBUNA 1 – 35 lei
  • TRIBUNA 2 – 25 lei
  • PELUZA 2 / Sectoarele 32, 33, 34, 35 – 15 lei
  • Acces gratuit pentru persoanele cu dizabilități și copiii cu vârsta sub 12 ani.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5