Finanţare  Guvernul României  dublează investițiile  în academiile de fotbal: „Pentru fiecare leu, statul va aloca, de asemenea, un leu”
Guvernul României a aprobat finanțarea academiilor de fotbal din bugetul de stat. Foto: Sportpictures

Finanţare Guvernul României dublează investițiile în academiile de fotbal: „Pentru fiecare leu, statul va aloca, de asemenea, un leu”

  • Guvernul României a aprobat finanțarea academiilor de fotbal din bugetul de stat, prin dublarea sumelor investite de FRF și cluburi.
  • Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța dezvoltării sportului juvenil și a menționat inspirația provenită de la Academia Hagi.
Steaua susține Corvinul Fanii „militarilor” vin la Supercupă pentru a încuraja  rivala lui FCSB
Citește și
Steaua susține CorvinulFanii „militarilor” vin la Supercupă pentru a încuraja rivala lui FCSB
Citește mai mult
Steaua susține Corvinul Fanii „militarilor” vin la Supercupă pentru a încuraja  rivala lui FCSB

Guvernul României a hotărât să aloce fonduri din bugetul de stat pentru susținerea academiilor de fotbal, atât cele publice, cât și cele private.

„Pentru fiecare leu cheltuit, statul va adăuga încă un leu”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat joi, 4 iulie, în ședința de Guvern, că există pe agenda ședinței un memorandum cu subiectul „Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria de copii si juniori”.

„Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la Euro 2024, care a declanșat emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși”, a mai spus Ciolacu.

Aprobăm un memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu. Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii si juniori. Marcel Ciolacu

De obicei, memorandumurile sunt utilizate în cadrul guvernelor, instituțiilor publice și organizațiilor pentru a comunica informații importante și a stabili detalii legate de implementarea unor proiecte sau politici.

  • Un memorandum aduce la cunoștința unei autorități sau instituții anumite probleme sau propuneri.
  • Formalizează o decizie politică sau administrativă.
  • Stabilește termeni și condiții pentru colaborări sau finanțări.

Inspirația este venită de la Gică Hagi și Gheorghe Popescu

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că, pe lângă motivația oferită de performanțele echipei naționale, acest model este inspirat de Academia Hagi.

Singura condiție este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii si juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model de succes pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la Academia de la Constanţa. Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo, trebuie să recunoaştem asta, să ne înclinăm în faţa lui Hagi şi să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional Marcel Ciolacu

Mulțumirile lui Marcel Ciolacu pentru echipa naționala a României

Premierul a mulțumit echipei naționale pentru performanțele lor la Euro 2024, în ciuda eliminării în optimile de finală de către Olanda.

„Mulțumesc echipei naționale! Ați reușit să uniți - din nou - toți românii! România are viitor!”, a fost mesajul postat de Ciolacu pe rețelele de socializare.

Ce a făcut România la EURO 2024

„Tricolorii” s-au întors în țară după un parcurs remarcabil la EURO 2024, care i-a făcut mândri pe români. Au reușit prima calificare în fazele eliminatorii după 24 de ani.

  • Au învins Ucraina cu 3-0 în primul meci, prin golurile marcate de Stanciu, R. Marin și Drăguș.
  • Au pierdut cu Belgia, scor 2-0, dar au continuat să conducă grupa.
  • Au terminat la egalitate cu Slovacia, scor 1-1, și au câștigat grupa, cu golul marcat de R. Marin.
  • În „optimi”, elevii lui Iordănescu au pierdut cu 3-0 în fața Olandei, dar ultimele două goluri au fost primite abia după minutul 83.

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă