ISHOWSPEED, MILIONARUL CARE LATRĂ  Un american celebru a captat azi atenția publicului tânăr din România. Ce legături are el  cu sportul +24 foto
ISHOWSPEED la București

ISHOWSPEED, MILIONARUL CARE LATRĂ Un american celebru a captat azi atenția publicului tânăr din România. Ce legături are el cu sportul

  • IShowSpeed, un entertainer faimos din SUA, a vizitat azi România, iar live-urile sale au ajuns la sute de mii de oameni
  • E gamer, fan Ronaldo, face peste 10 mil $ pe an și se folosește de sport pentru a-și crește comunitatea de zeci de milioane de fani
  • Cum a ajuns el la influența actuală în rândul tinerilor și de ce are acces la evenimente și sportivi de top?

Un tânăr îmbrăcat într-un tricou al “naționalei”, însoțit de propriii cameramani și bodyguarzi, și-a transmis azi în direct plimbările prin Ferentari, Obor și Therme, adunând chiar și 150.000 de oameni simultan în “live”-urile de pe Youtube. O audiență uriașă, de neatins pentru vreun român. 

Venirea lui la București a generat un val de entuziasm printre copiii și tinerii care îl urmăresc pe social media. De ce?

alt-text
alt-text

Galerie foto (24 imagini)

+24 Fotografii
labels.photo-gallery

Cine este IShowSpeed

Darren Jason Watkins Jr. are 19 ani. Și zeci de milioane de oameni din întreaga lume, în special copii și tineri, îl cunosc sub numele de scenă IShowSpeed. 

Iată câți oameni îl urmăresc pe rețelele sociale:

  • 37,1 milioane pe Youtube
  • 28 de milioane pe TikTok
  • 20,4 milioane pe Instagram
  • 1,1 milioane pe Facebook

Cu ce se ocupă el și cum a ajuns la o asemenea popularitate? 

Inițial, IShowSpeed a devenit cunoscut datorită contentului din zona de gaming și a faptului că pronunța greșit numele fotbaliștilor celebri.

Posta video-uri cu el jucând diverse jocuri și reacționând violent atunci când lucrurile nu mergeau conform planului. Obișnuia să arunce în aer consolele sale sau ale altor jucători, momente care deveneau apoi virale. 

Gamingul fiind o industrie destinată preponderent publicului tânăr, cota de popularitatea a americanului a crescut accelerat printre copii și adolescenți. Iar el a prins gustul entertainmentului.

S-a transformat în influencer, a fost preluat de o echipă de management, și-a crescut expunerea și planul de conținut a devenit tot mai consistent, pentru a crește și veniturile.  

Legătura dintre IShowSpeed și Cristiano Ronaldo

O pârghie importantă pentru creșterea popularității lui IShowSpeed a fost apropierea sa de sport. Asta a început în 2021, când Watkins Jr. a postat mai multe video-uri în care își arăta simpatia exagerată pentru Cristiano Ronaldo. 

Impactul din social media a fost major, prin urmare youtuberul a simțit potențialul și s-a apropiat de sport în diverse moduri. De exemplu, a participat la nenumărate meciuri ale lui Manchester United, pe vremea când portughezul activa acolo, pentru a forța o întâlnire cu idolul său.

Multe încercări ale sale au eșuat, însă în iunie 2023, după un meci Portugalia - Bosnia 3-0, Cristiano a coborât din mașină pentru a face o poză cu americanul. Acesta din urmă s-a manifestat în stilul caracteristic: s-a pus în genunchi, a plâns, a urlat. Dar își atinsese scopul. Deja era popular printre fotbaliști. 

Porți deschise la evenimente sportive

La rândul lor, organizatorii de competiții sportive au validat asocierea cu americanul, atrași de audiența sa foarte mare în rândul tinerilor. Și au început să-l invite la evenimente, ba chiar să-i dea acces privilegiat. 

De exemplu, Speed a fost invitat la decernarea Balonului de Aur din 2023, acolo unde s-a întâlnit cu unii din cei mai importanți jucători ai Europei: Erling Haaland, Ruben Dias, Emiliano Martinez și mulți alții.

Anul acesta și-a făcut apariția la petrecerea de după câștigarea Cupei Angliei de către Manchester United, unde i-a ridiculizat pe antrenorul Erik Ten Hag și Andre Onana în stilul său caracteristic.

Venituri uriașe, controverse destule

Speed este în continuare viral pentru reacțiile sale exagerate. Și e greu de descifrat dacă ele sunt naturale sau regizate. De exemplu, în aproape toate video-urile are momente când latră, un fel de “marcă înregistrată”, o reacție cu care își arată entuziasmul față de diverse situații.  

El a fost implicat în multe controverse, motiv pentru care a și fost interzis pe platforma de streaming Twitch. Caută cu orice preț să fie viral și atunci provoacă tot felul de situații stânjenitoare. Obișnuiește să-l ridiculizeze pe Messi de câte ori are ocazia și să hiperbolizeze calitățile lui Cristiano Ronaldo.

Nu e străin nici de comentarii misogine și disprețuitoare, care i-au creat probleme în trecut. Mulți îl tratează ca pe un simplu entertainer, un actor de divertisment, dar o bună parte din audiența lui îl admiră pentru felul său excentric și exuberant de a se manifesta. 

10 milioane de dolari
este averea minimă cu care este creditat Speed de diverse surse

Darren Jason Watkins Jr. a devenit multimilionar de pe urma faimei sale din mediul online. Încasările sale provin din platformele pe care le folosește, plus diverse parteneriate cu companii care caută asocierea de imagine cu el. 

Ce a făcut IShowSpeed în România

Pe perioada Euro 2024, youtuberul a decis să facă un turneu prin Europa. A fost în Germania, Olanda, Norvegia, Belgia, Grecia și Bulgaria (unde a fost primit inclusiv de primarul Sofiei), iar azi a ajuns în România. 

Fiind faimos, vizitele sale creează vâlvă mai ales printre tineri, care îl urmăresc peste tot pentru a-și face poze cu el. Tocmai de aceea, Speed are gărzi proprii. Azi, de exemplu, a fost însoțit peste tot de un cameraman, un șofer și doi agenți de securitate. 

Americanul și-a început turul pe Aleea Livezilor din cartierul Ferentari, unde a încins o miuță cu câțiva copii, iar după ce a marcat un gol câțiva oameni care asistau au început să strige „Messi, Messi”. Speed le-a răspuns urlând numele lui Cristiano Ronaldo. 

Apoi, parte dintr-un program stabilit de echipa sa, a plecat mai departe către Palatul Parlamentului. A încercat să intre spunându-i unui agent de pază că este “fiul lui Ronaldo”. 

  • Pe drum s-a întâlnit cu mai mulți creatori de conținut cunoscuți în România, a făcut poză cu fanii și a primit un fular cu FCSB.
  • Puțin confuz, a întrebat cine este FCSB, iar cineva i-a răspuns „Steaua București, cea mai bună echipă din România!”. 
  • Speed a întrebat imediat oamenii de pe chat-ul live-ului de Youtube: „Chat, e adevărat că e cea mai bună echipă din România?”
  • Ajuns la Obor acesta a întrebat din nou pe chat: „Aici este cea mai bună mâncare din România?”
  • A mâncat doi mici, s-a declarat mulțumit, apoi a început să danseze pe melodia „Made in Romania”, refrenul care a făcut furori în ultimele luni. 
  • Înainte de a încheia live-ul, americanul a făcut o vizită și la Therme, unde a primit un tricou retro al lui Gheorghe Hagi, semnat de „Rege”, de la youtuber-ul Tudor Buțan.
alt-text
alt-text

Galerie foto (24 imagini)

+24 Fotografii
labels.photo-gallery

Transmisiunea live a durat peste 3 ore și a avut, uneori, peste 150.000 de privitori simultani! Până la ora publicării acestui articol, video-ul cu vizita lui IShowSpeed în București adunase peste 3 milioane de vizualizări. Iar seara urma să ajungă la BeachPlease, cel mai mare festival de muzică urbană din sud-estul Europei. 

O zi în care IShowSpeed a făcut mii de poze cu tinerii săi admiratori din România. Și a purtat tricoul echipei naționale, pentru a sublinia că showul său are legături cu fenomenul sportiv. 

Titlul care-i lipsea!   Djokovic  câștigă finala de la JO și face Golden Slam-ul carierei: „Am dat totul pentru aurul olimpic”
Jocurile Olimpice
04.08
Titlul care-i lipsea! Djokovic câștigă finala de la JO și face Golden Slam-ul carierei: „Am dat totul pentru aurul olimpic”
Citește mai mult
Titlul care-i lipsea! Djokovic câștigă finala de la JO și face Golden Slam-ul carierei: „Am dat totul pentru aurul olimpic”
„Plecați dracu' acasă!” Hagi, criză de nervi  la Farul-Poli Iași. S-a certat cu secunzii, dar și cu fanii. Ce l-a deranjat
Liga 1
04.08
„Plecați dracu' acasă!”Hagi,criză de nervi la Farul-Poli Iași. S-a certat cu secunzii, dar și cu fanii. Ce l-a deranjat
Citește mai mult
„Plecați dracu' acasă!” Hagi, criză de nervi la Farul-Poli Iași. S-a certat cu secunzii, dar și cu fanii. Ce l-a deranjat
Deces Emanoil Savin,  fost finanţator  la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal
Diverse
04.08
DecesEmanoil Savin, fost finanţator la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal
Citește mai mult
Deces Emanoil Savin,  fost finanţator la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal
Keșeru 2.0  Fostul atacant de la FCSB  revine  pe terenul de fotbal. S-a înțeles cu o vicecampioană
Stranieri
04.08
Keșeru 2.0 Fostul atacant de la FCSB revine pe terenul de fotbal. S-a înțeles cu o vicecampioană
Citește mai mult
Keșeru 2.0 Fostul atacant de la FCSB revine pe terenul de fotbal. S-a înțeles cu o vicecampioană