Transmisii bune Paris 2024 oferă telespectatorilor  o interfață video  cu adevărat modernă
Răzvan Luțac

Transmisii buneParis 2024 oferă telespectatorilor o interfață video cu adevărat modernă

  • De regulă, ca societate, înregistrăm public lucrurile care nu merg. În cazul Jocurilor Olimpice 2024, experiența micului ecran și-a adăugat ceva esențial: libertatea de a opta și diversitate. 

E foarte OK… Mă crispează acest început. Cum să fie ceva foarte bine? Sunt un jurnalist, crescut în spiritul distanței critice necesare față de orice instituție. Inclusiv față de instituția televizorului. 

Dar e OK să spunem și când lucrurile sunt OK. Iar sistemul Max/Eurosport prin care sunt transmise Jocurile Olimpice merită remarcat. Și la Tokyo 2020, Eurosport  a avut o platformă de transmisie a competițiilor. De data aceasta, cea gândită împreună cu Max reprezintă un plus pentru iubitorii sportului. Poți alege pe să vezi dintre zecile de sporturi și de probe care se derulează la aceeași oră. 

E abia ora 16 și am văzut deja badminton, hochei, gimnastică, tenis, câte puțin din fiecare, cu posibilitatea să faci slalom și să te oprești unde îți place.

La hochei, arbitrul ascultă un jucător care reclamă o infracțiune, apoi solicită arbitrajului video să verifice respectiva fază. La badminton, perechea nr. 1 a Chinei (și favorita nr. 1 a competiției) poate fredona, cu încredere, „fluturaș / nu mai ai aripioare”. Asta dacă vezi, ca adversar, fluturașul.

Platforma Max acoperă integral Jocurile Olimpice Platforma Max acoperă integral Jocurile Olimpice
Platforma Max acoperă integral Jocurile Olimpice

Fără publicitate, asculți, în pauze, cum publicul cântă Joe Dassin. La gimnastică, îl auzi clar pe britanicul Fraser cum își reproșează, zâmbind, că a ieșit în afara covorului.

La tenis, miroși nițică frică la Swiatek la 3-3 cu Begu în setul doi. O lovitură feroce o aruncă de pe norișor pe lidera mondială, însă nu e suficient. Întoarce de la 3-5, câștigă al doilea set și meciul. Greu de tot să te pui cu Iga.

La Alcaraz, publicul - încântat de spaniol - salută zgomotos primul game câștigat de libanezul Habib, jucător de locul 200+ mondial. La sărituri se dau deja primele medalii. E un zâmbet larg în pozele de final.

Nu e ca și cum mâine TVR își va pierde relevanța transmiterii Jocurilor Olimpice. Dar e important să poți urmări tu orice competiție dorești. E un joc al libertății, neașteptat și meritat, inclusiv pentru sportivii care au tras patru ani ca să ajungă aici.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”