Vor revanșa  Declarații curajoase din  Kosovo : „Așteptăm cu nerăbdare să învingem România”
Franco Foda / Foto: Imago

Vor revanșa Declarații curajoase din Kosovo: „Așteptăm cu nerăbdare să învingem România”

  • Kosovo - România. Primii adversari ai „tricolorilor” în noua ediție de Nations League sunt determinați să-și ia revanșa pentru înfrângerea din preliminariile Euro 2024, scor 0-2.
  • Arijanet Muric (25 de ani) și Emir Sahiti (25 de ani) au prefațat confruntarea din prima rundă.
  • Kosovo - România se joacă vineri, de la 21:45, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Antena 1.

Kosovarii vor neapărat revanșa împotriva românilor, după ce „tricolorii” i-au învins în calificările precedent, pentru Euro 2024, și i-au lăsat în afara competiției:

  • Kosovo - România 0-0
  • România - Kosovo 2-0 (Stanciu 83, Mihăilă 90+3)

KOSOVO - ROMÂNIA. Optimism în tabăra rivalilor

Jucătorii lui Franco Foda sunt extrem de încrezători că vor face un meci bun împotriva României și vor începe grupa de Liga Națiunilor cu o victorie.

„Ne pregătim bine, toți am ajuns la timp, deci se pare că toți suntem gata de meciuri.

Așteptăm cu nerăbdare aceste meciuri. Bineînțeles, vom fi entuziasmați să jucăm împotriva României și cred că trebuie să ne luăm revanșa împotriva lor.

Așa că vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i învinge și pentru a le arăta că vor avea o zi grea la Kosovo.

Așteptăm cu nerăbdare să-i învingem, să ne antrenăm bine. Ne simțim foarte încrezători”, a declarat portarul Arijanet Muric.

Emir Sahiti: „Cred că vom învinge România!”

Emir Sahiti, atacantul kosovar al celor de la Hamburg, consideră că ajutorul publicului de la Priștina ar putea fi decisiv în câștigarea partidei cu România.

„Aștept cu nerăbdare ca antrenorul să-mi dea șansa de a arăta tot ce am mai bun. Chiar dacă nu voi juca, sunt aici pentru a ajuta echipa națională.

România are o echipă bună, dar trebuie să ne concentrăm asupra echipei noastre și cred că vom câștiga meciul cu ei.

Dardanii sunt al 12-lea nostru jucător și sper să vină în număr cât mai mare, pentru că atunci când îi avem în spate ne simțim puternici”, a declarat și Sahiti.

Refuz și la Kosovo

Selecționerul celor din Kosovo, neamțul Franco Foda, a recunoscut că are așteptări mari de la jucătorii săi aflați într-o formă foarte bună, cum ar fi Zhegrova (Lille), Muriqi (Mallorca) sau Rrahmani (Sparta Praga).

Mijlocașul Besfort Zeneli (Elfsborg) a refuzat convocarea lui Foda pentru această „dublă”. Și România are un jucător care a refuzat convocarea - Horațiu Moldovan - însă motivele nu par aceleași.

Românul vrea să se concentreze pe adaptarea la Sassuolo, în timp Zeneli pare mai tentat să reprezinte Suedia la nivel internațional în continuare.

Moldovan out Portarul l-a sunat pe  Mircea Lucescu  și i-a cerut să rămână la club! Cine a fost convocat de urgență + prima reacție
Citește și
Moldovan outPortarul l-a sunat pe Mircea Lucescu și i-a cerut să rămână la club! Cine a fost convocat de urgență + prima reacție
Citește mai mult
Moldovan out Portarul l-a sunat pe Mircea Lucescu și i-a cerut să rămână la club! Cine a fost convocat de urgență + prima reacție

„Am încheiat meciurile amicale și ne pregătim pentru noua ediție din Liga Națiunilor. Toți jucătorii sunt într-o formă foarte bună. Ca de obicei, pentru primul joc acasă suntem foarte motivați, fericiți și vom face tot ce putem ca să câștigăm.

Este foarte bine când ai mulți jucători apți la dispoziție și ai de unde alege. În ultimele meciuri, nu am marcat foarte multe goluri, dar acum avem jucători precum Muriqi, Rrahmani, Zhegrova și Asllani la dispoziția noastră. Au marcat la echipele lor și sperăm că o vor face și la echipa națională”

Obiectivul nostru nu este doar să fim favoriți, cel mai important lucru pentru noi este să câștigăm primul meci. Desigur, ne dorim să fim favoriți, să câștigăm meciuri și să fim primii în grupă Franco Foda

Lotul convocat de Kosovo pentru dubla cu România și Cipru

Portari: Muric (Ipswich), Bekaj (Hatayspor), Avdyli (Llapi)

Fundași: Paqarada (Koln), Rrudhani (Luzern), Aliti (Alanyaspor), Kryeziu (Zurich), Am.Rrahmani (Napoli), I.Krasniqi (Llapi), Vojvoda (Torino), Hadergjonaj (Alanyaspor), Dellova (CSKA Sofia).

Mijlocași: Berisha (LASK), Emerllahu (Ballkani), Rexhbecaj (Augsburg), Muslija (Freiburg).

Atacanți: Rashica (Beșiktaș), E.Krasniqi (Sparta Praga), Sahiti (Hajduk Split), Zhegrova (Lille), Muriqi (Mallorca), Al.Rrahmani (Sparta Praga), Asllani (Elversberg), A.Selmani (Dinamo).

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”