Ligue 1: Metz vs St. Etienne - Misiune dificilă pentru Laszlo Boloni

Ligue 1: Metz vs St. Etienne - Misiune dificilă pentru Laszlo Boloni

Metz - St. Etienne, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în campionatul Franţei, este programat, duminică, 2 iunie, de la ora 18:00, pe Stade Saint-Symphorien, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Metz are de recuperat un dezavantaj minim în faţa lui St.Etienne, care s-a impus în prima manşă a barajului de menţinere-promovare în Ligue 1, pe teren propriu, cu 2-1 (I. Sissoko 19, Cardona 80 / I. Traore 45).

Metz s-a clasat pe locul 16 în Ligue 1, cu 29 de puncte, la trei în urma lui Le Havre, care s-a salvat, şi la egalitate cu Lorient, care a terminat pe 17 şi a retrogradat direct, fiind avantajată de numărul mai mare de goluri marcate în în deplasare în meciurile directe, 1-2 (a) şi 3-2 (d).

Echipa antrenată de Laszlo Boloni a înregistrat o victorie şi patru înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat (în ultima etapă a pierdut pe teren propriu cu PSG, scor 0-2).

În meciurile disputate acasă în această ediţie din Ligue 1, Metz a bifat trei victorii, trei remize şi 11 înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Georges Mikautadze, cu 13 goluri (acesta a revenit în iarnă, sub formă de împrumut, de la Ajax, unde a fost cedat la startul sezonului 2023-2024 pentru 16 milioane de euro).

Metz a promovat în vara anului trecut în Ligue 1, după un singur sezon petrecut în Ligue 2, şi este o echipă care oscilează între cele două eşaloane (în ultimii 20 de ani a petrecut 10 în Ligue 1, nouă în Ligue 2 şi unul în National - liga a treia).

St. Etienne a terminat pe locul 3 în Ligue 2, cu 65 de puncte, la nouă în urma lui Auxerre şi la trei distanţă de Angers, care au promovat direct în Ligue 1, iar în ultimele cinci partide din campionat a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere (în ultima etapă a pierdut pe terenul celor de la Quevilly, scor 1-2).

În meciurile disputate în deplasare în actualul campionat, echipa antrenată de Olivier Dall'Oglio a bifat nouă succese, patru remize şi şase eşecuri, iar golgheterul „verzilor” este Ibrahim Sissoko, cu 12 reuşite în Ligue 2.

St. Etienne a acces în barajul de menţinere-promovare după ce s-a impus în finala play-off-ului din Ligue 2, scor 2-0 pe teren propriu cu Rodez.

St. Etienne, de zece ori campioană a Franţei, ultima oară în 1981, este la al doilea sezon consecutiv în Ligue 2, de la retrogradarea din 2022 (până atunci a evoluat 18 ani consecutivi în Ligue 1).

În afara partidei din prima manşă a barajului de menţinere-promovare în Ligue 1, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în stagiunea 2022-2023 din Ligue 2, când Metz s-a impus de fiecare dată în faţa lui St. Etienne, 3-2 acasă, în tur, şi 3-1 în deplasare, în retur.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în intervalul regulamentar de 90 de minute, în meciul Metz - St. Etienne.

Metz - St Etienne


1X
Cotă

1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !