Enzo Lopez Interviu în presa din Argentina: „Ce m-a convins să merg în  România ?”
Enzo Lopez, la FC Botoșani / Foto: Sport Pictures

Enzo LopezInterviu în presa din Argentina: „Ce m-a convins să merg în România?”

  • Atacantul argentinian Enzo Lopez (26 de ani), de la FC Botoșani, le-a povestit conaționalilor cum este viața sa din România.
  • Enzo Lopez a ajuns la FC Botoșani în februarie 2024.

Enzo Lopez este unul dintre oamenii care au contribuit semnificativ la salvarea de la retrogradare a celor de la FC Botoșani în sezonul precedent de Superligă.

Atacantul a fost adus în iarnă, de urgență, printr-un efort disperat al patronului Valeriu Iftime de a întări echipa în vederea play-out-ului.

Un mare merit pentru rămânea celor de la FC Botoșani în prima ligă îl are antrenorul Bogdan Andone.

Enzo Lopez a decis să rămână în România

Enzo Lopez nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a se acomoda. A marcat la debut, apoi a mai punctat de alte cinci ori, fiind unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei.

Sud-americanul le-a explicat conaționalilor cum a luat decizia de a ajunge în România și în ce situație se afla clubul moldav în acel moment.

„Ceea ce m-a convins să vin în România a fost șansa de a mă face remarcat în Europa, ceva ce îmi doream încă de mic. Și când s-a ivit ocazia, nu am ezitat și am acceptat.

Am ajuns într-o situație complicată. Echipa era pe ultimul loc în clasament și avea nevoie de multe puncte. Mi-au spus că există șanse. Am vorbit cu celălalt argentinian care joacă acolo, Juan Cruz Kaprof, și mi-a spus să vin. Din fericire, am debutat cu dreptul. Am reușit să marchez repede.

M-am adaptat rapid. A fost esențial că acolo era Kaprof, dar și echipa m-a făcut să mă simt foarte confortabil imediat. În plus, clubul m-a ajutat ca totul să fie mai ușor. Mai ales că la debut am marcat un gol și asta a ajutat foarte mult”, a povestit Enzo Lopez la emisiunea „A Quien Correspondeda”, transmis pe Radio Plaza, în Argentina.

550.000 de euro
este cota de piață a lui Enzo Lopez, conform transfermarkt.de.

„Mă simt foarte bine la Botoșani!”

Recent, FC Botoșani a anunțat că a ajuns la un acord de prelungire a înțelegerii cu Enzo Lopez, pentru încă două sezoane.

Argentinianul a avut numai cuvinte frumoase de spus despre prima ligă din România, pe care o consideră una în ascensiune.

„La momentul respectiv (n.r. - când a semnat cu Botoșani), era doar vorba doar de stabilitate economică pentru familia mea, dar acum mă simt atât de bine aici, încât am luat decizia să rămân.

M-a surprins cât de echilibrat este campionatul. Am jucat de la egal la egal contra campioanei, iar acest lucru nu se întâmplă peste tot. (n.r. - fotbalul din România) E un fotbal în creștere”, a completat Enzo.

  • În cariera sa, Enzo Lopez a mai jucat pentru Lanus II, Mitre, Talleres, Los Andes, Guemes și Deportivo Cuenca.
CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !