Pierderi financiare majore Manchester United are un minus total de peste  300 de milioane  în ultimii 3 ani
Intrarea pe Old Trafford e impresionantă Foto: Imago

Pierderi financiare majoreManchester United are un minus total de peste 300 de milioane în ultimii 3 ani

  • Manchester United, viitoarea rivală a lui FCSB în Europa League, a anunțat că a pierdut și sezonul trecut 113 milioane de lire (133,7 milioane de euro).
  • Clubul insular înregistrase rezultate negative și în precedentele două stagiuni. 
  • Liga engleză permite un minus de 105 milioane pe trei ani, dar oficialii „diavolilor roșii” susțin că respectă fair-play-ul financiar.
Dembele, Eșec total  După mai bine de un an de la plecarea de la Barcelona, catalanii au reușit să achite toate datoriile către Dortmund. În total:  148.000.000 €!
Citește și
Dembele, Eșec total După mai bine de un an de la plecarea de la Barcelona, catalanii au reușit să achite toate datoriile către Dortmund. În total: 148.000.000 €!
Citește mai mult
Dembele, Eșec total  După mai bine de un an de la plecarea de la Barcelona, catalanii au reușit să achite toate datoriile către Dortmund. În total: 148.000.000 €!

Manchester United e unul dintre cele mai mari cluburi britanice și europene. Dar continuă să sufere. 

Căderea a început în 2013, odată cu retragerea lui Sir Alex Ferguson, legendarul manager al „diavolilor roșii”.

Cine ia  titlul în Liga 1  Cel mai valoros lot îl are FCSB,  cel mai slab CFR , care însă e favorită la pariuri. Ce argumente au Rapid și Craiova
Citește și
Cine ia titlul în Liga 1 Cel mai valoros lot îl are FCSB, cel mai slab CFR, care însă e favorită la pariuri. Ce argumente au Rapid și Craiova
Citește mai mult
Cine ia titlul în Liga 1 Cel mai valoros lot îl are FCSB, cel mai slab CFR , care însă e favorită la pariuri. Ce argumente au Rapid și Craiova

De atunci, în 11 ani, viitoarea rivală a lui FCSB în Europa League nu a mai cucerit niciun titlu în Premier League, câștigând doar cinci trofee în toate competițiile. Întreceri de mai mică importanță: 

  • Cupa Angliei: 2015-2016, 2023-2024
  • Cupa Ligii: 2016-2017, 2022-2023
  • Europa League: 2016-2017

Sezonul trecut, roș-albii au încheiat Premier pe locul 8. Iar acum sunt pe 14!

70 de trofee
are Manchester United într-o istorie de 146 de ani

Manchester are peste 300 de milioane deficit în ultimii trei ani

Problemele nu sunt doar sportive. Nici situația financiară nu e încurajatoare. 

Manchester a anunțat pierderi și pentru stagiunea precedentă.

  • 113 milioane de lire sterline (echivalentul a 133,7 milioane de euro) pentru 2023-2024.

Și în anii anteriori, raportul financiar a fost negativ:

  • 115 milioane pe minus în 2021-2022
  • 28,7 milioane în 2022-2023.

Numai în perioada 2021-2024, „Red Devils” au înregistrat un deficit de 256,7 milioane de lire, adică 303,7 milioane de euro.

Oficialii lui Manchester susțin că nu au încălcat fair-play-ul financiar

Liga engleză permite un minus de 105 milioane de lire (124,2 milioane de euro) pe trei ani pentru a nu încălca fair-play-ul financiar. 

Și totuși, oficialii lui United susțin că totul e OK. „Clubul a respectat regulile Premier League și UEFA”, a declarat directorul executiv Omar Berrada.  

Se bazează pe faptul că liga insulară reduce o parte din pierderi, legată de infrastructură, de academia de juniori și de fotbalul feminin. 

Speranța lui Manchester e Sir Jim Ratcliffe. Miliardarul englez a cumpărat în februarie 2024 un procent de 27,7% din acțiunile grupării de pe Old Trafford, cu 1,25 miliarde de lire. 1,5 miliarde de euro.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5