Așa tată, așa fiu!   Merino  a celebrat golul cu Germania exact ca tatăl său, acum 33 de ani, pe același stadion
Mikel Merino / Foto: Sport Pictures

Așa tată, așa fiu! Merino a celebrat golul cu Germania exact ca tatăl său, acum 33 de ani, pe același stadion

  • Mijlocașul spaniol Mikel Merino (28 de ani) a marcat golul carierei contra Germaniei, vineri, și și-a calificat echipa în semifinalele Euro 2024.
  • Jucătorul celor de la Real Sociedad a punctat în minutul 119, printr-o lovitură de cap, și a celebrat reușita în stilul tatălui său, cu 33 de ani în urmă, pe același stadion din Stuttgart.

Spania a învins-o pe Germania, scor 2-1, în prelungiri, la Stuttgart, și s-a calificat în semifinalele Euro 2024.

  • A fost ultimul meci din cariera mijlocașului neamț Toni Kroos, 34 de ani, care se retrage definitiv din activitate după acest turneu final.

Golul victoriei ibericilor a fost marcat de un jucător care nu este obișnuit să apară prea des la finalizare: mijlocașul celor de la Real Sociedad, Mikel Merino.

Acesta s-a înălțat și a lovit balonul cu capul, imparabil pentru Manuel Neuer, după o centrare perfectă a lui Dani Olmo.

  • A fost doar al doilea gol în tricoul naționalei Spaniei pentru Mikel Merino și cu siguranță cel mai important.

Mikel Merino, exact ca tatăl său!

Imediat după gol, în euforia momentului, Mikel Merino l-a celebrat pe tatăl său, fost jucător și el, care reușea să marcheze pe același stadion din Stuttgart, în urmă cu 33 de ani.

Pe 5 noiembrie 1991, Osasuna se impunea pe terenul celor de la Stuttgart, scor 3-2, în turul doi al Cupei UEFA, iar cel de-al doilea gol al spaniolilor era marcat chiar de către tatăl lui Mikel Merino, Angel Merino.

Atunci, Angel s-a învârtit în jurul fanionului de la colțul terenului cu pumnii strânși. 33 de ani mai târziu, pe același stadion, fiul său, Mikel, avea să răpună naționala Germaniei și să repete gestul de bucurie!

În plus, jurnalistul TVE Juan Carlos Rivero a comentat în direct ambele goluri ale familiei Merino de pe stadionul din Stuttgart, la 33 de ani distanță.

Angel Merino: „A făcut-o ca să arăt eu rău!”

Tatăl lui Mikel Merino, Angel, a glumit pe seama faptului că fiul său a ales să-i „fure” modul de se bucura, însă nu și-a putut ascunde mândria.

Ideea era să mă facă pe mine să arăt rău. Dacă tot m-a depășit (n.r. - în carieră), acum nu mai am exclusivitate nici la golul de la Stuttgart.

Trebuie doar să tac și să-l felicit. O merită din plin”, declarat amuzat Angel Merino, în presa din Spania.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5