Paris 2024 Ministrul Sportului a înotat în Sena ca să arate că apa e curată pentru  Jocurile Olimpice  » Scăldatul era interzis de 100+ ani!
Tony Estanguet si Amelie Oudea-Castera. Foto: IMAGO

Paris 2024Ministrul Sportului a înotat în Sena ca să arate că apa e curată pentru Jocurile Olimpice » Scăldatul era interzis de 100+ ani!

  • Ministrul Sportului din Franța, Amelie Oudea-Castera, a înotat în Sena, sâmbătă, pentru a demonstra că fluviul din Paris este suficient de curat.
  • Evenimente de triatlon și de înot în ape deschise sunt programate să aibă loc în Sena la Jocurile Olimpice.
  • Oudea-Castera a fost însoțită de triatlonistul Alexis Hanquinquant, portdrapelul Franţei la Jocurile Paralimpice.

Până la finalul lunii iunie, autoritățile au cheltuit peste 1,4 miliarde de euro în încercarea de a face apa suficient de sigură pentru a se putea înota în ea.

Scăldatul e interzis în Sena din 1923 din cauza gradului ridicat de poluare din apa fluviului.

Ministrul Sportului a înotat în Sena pentru a demonstra că apa e curată înainte de Jocurile Olimpice

Sâmbătă, cu 13 zile înainte de începerea JO 2024, Oudea-Castera a fost filmată în timp ce înota în Sena, în apropierea podurilor Alexandre III şi Invalides.

Alături de ministrul francez al sporturilor a înotat şi triatlonistul Alexis Hanquinquant, portdrapelul Franţei la Jocurile Paralimpice.

  • Mai mulți oameni politici importanți, printre care Emmanuel Macron (președintele Franței) și Anne Hidalgo (primarul Parisului), au promis că se vor scălda în Sena.

Locuitorii din Paris au amenințat că-și vor face nevoile în Sena: „Am fost abandonați”

Supărați că autoritățile locale cheltuie prea mulți bani pentru curățarea Senei, locuitorii din Paris au protestat într-un mod inedit, amenințând că-și vor face nevoile în fluviu.

Potrivit Sky News, organizatorii au subliniat că intenția nu este de a polua apa curgătoare, ci de a genera o dezbatere publică constructivă cu privire la prioritățile financiare ale autorităților.

„Problema este că toate resursele care au fost investite nu au fost pentru a rezolva toate problemele sociale pe care le avem în acest moment. Avem sentimentul că am fost abandonați. Vedem care au fost prioritățile lor”, a afirmat unul dintre organizatorii protestului.

  • Cu cinci săptămâni înaninte de primul eveniment de triatlon, un raport a arătat că Sena era încă prea murdară pentru înot: eșantioanele de apă prezentau niveluri ridicate de două tipuri de bacterii, inclusiv E.coli, și nu îndeplineau standardele stabilite pentru JO 2024.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”