Pep Guardiola, despre lupta strânsă din Premier League: "Prefer să fiu în poziția lui Liverpool. Presiunea este atunci când te afli în spate"

Pep Guardiola, despre lupta strânsă din Premier League: "Prefer să fiu în poziția lui Liverpool. Presiunea este atunci când te afli în spate"

După victoria cu Arsenal, Manchester City s-a apropiat amenințător de prima poziție din Premier League. "Cetățenii" sunt la doar două puncte distanță de liderul Liverpool, care are însă un meci mai puțin disputat. Pep Guardiola, tehnicianul celor de la City, a declarat că preferă să fie mai degrabă în locul "cormoranilor", presiunea fiind tot pe elevii săi. "Dacă pierzi puncte, este mai dificil. Când ești în față poți pierde puncte și încă să fii acolo. Ceea ce este important este să fim noi înșine", a spus spaniolul.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Prefer să fiu în poziția lui Liverpool mai degrabă. Presiunea este atunci când te afli în spate. Dacă pierzi puncte, este mai dificil. Când ești în față poți pierde puncte și încă să fii acolo. Ceea ce este important este să fim noi înșine. Asta vreau. Am vorbit cu jucătorii în ultimele zile. Nu am recunoscut echipa în ultimul joc (n.r cu Newcastle, scor 1-2). Ei știu asta - au simțit același lucru", a declarat Pep Guardiola.

"Nu pot nega că preferăm ca West Ham să o învingă pe Liverpool"

"O diferență de șapte puncte ar fi fost dificilă, dar fotbalul este imprevizibil. Acum suntem la două puncte în spate, pot fi cinci din nou sau trei. Noi suntem singurii care joacă în mijlocul săptămânii (n.r. cu Everton, pe 6 februarie) și trebuie să ne pregătim să câștigăm trei puncte. Ne vom odihni și ne vom pregăti pentru meciul de pe Goodison Park. Nu pot nega că preferăm ca West Ham să o învingă pe Liverpool, dar și Liverpool ar fi preferat ca Arsenal să ne învingă pe noi. E normal. Dar nu am nici o influență asupra acestei situații. Tot ce putem face este să câștigăm următorul joc.

Trebuie să câștigăm multe jocuri. Ce s-a întâmplat după meciul cu Newcastle, toată lumea a crezut că vom fi la șapte puncte în urmă, toată lumea se aștepta ca Liverpool să o învingă pe Leicester. Se pot întâmpla multe lucruri până la finalul sezonului, fiecare meci va fi greu. Ceea ce trebuie să facem este să încercăm să arătăm de fiecare dată că suntem o echipă atractivă", a mai precizat Guardiola.

Despre atitudinea jucătorilor din ultimele două meciuri

"În partida cu Newcastle, am marcat devreme, dar nu am luptat pentru a înscrie și al doilea gol. Trei sau patru zile mai târziu, am înscris după 46 de secunde și am încercat să obținem și al doilea gol și chiar să marcăm de mai multe ori (n.r. cu Arsenal). Aceasta este marea lecție pe care o putem învăța din aceste patru sau cinci zile. Când se întâmplă asta, suntem o echipă care poate fi mândră de ceea ce face. Desigur, ei [Liverpool] trebuie să joace, au calitate, dar West Ham este o echipă bună", a spus antrenorul lui Manchester City.

Ce a spus despre Sergio Aguero, autorul unui hat-trick cu Arsenal

"S-a născut cu acest talent, va muri cu acest talent. Sunt mulțumit. Oamenii au spus că nu eram prieten cu el [anterior], dar încerc să fiu sincer - întotdeauna am fost încântat de el. Astăzi, nu datorită celor trei goluri, ci pentru modul în care a luptat pentru echipă. El are propria sa calitate. Eu apreciez intenția, nu rezultatul, și intenția lui Sergio a fost perfectă. Un atacant trebuie să înscrie", a spus tehnicianul spaniol.

În etapa a XXV-a din Premier League, Manchester City s-a impus cu 3-1 în faţa lui Arsenal, Sergio Aguero fiind cel care a marcat toate golurile victoriei. Succesul în fața "tunarilor" a adus-o pe City la doar două puncte distanță de liderul Liverpool, dar "cormoranii" au un meci mai puțin disputat. Liverpool va juca în această seară, în deplasare, cu West Ham United. Partida este programată de la ora 22:00.

După 25 de meciuri jucate în Premier League, Manchester City are 19 victorii, două rezultate de egalitate și patru înfrângeri. De partea cealaltă, Liverpool a adunat 19 victorii, 5 remize și a suferit o singură înfrângere (1-2 cu Manchester City), în 24 de etape disputate.

Clasament Premier League:

1. Liverpool 61 puncte (- un joc)

2. Manchester City 59

3. Tottenham 57

4. Chelsea 50

5. Manchester Utd 48

6. Arsenal 47 etc.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”