Roland Garros: Rafael Nadal, castigator pentru a noua oara pe zgura de la Paris (3-6, 7-5, 6-2, 6-4 cu Novak Djokovic)

Roland Garros: Rafael Nadal, castigator pentru a noua oara pe zgura de la Paris (3-6, 7-5, 6-2, 6-4 cu Novak Djokovic)

Rafael Nadal a castigat, duminica, pentru a noua oara turneul de la Roland Garros (un adevarat record), ibericul invingandu-l in patru seturi (3-6, 7-5, 6-2, 6-4) pe Novak Djokovic, la capatul unei partide spectaculoase. In urma acestui succes, Nadal l-a egalat pe Pete Sampras la capitolul titluri de Grand Slam (14). De asemenea, Rafa si-a pastrat si locul unu in ierarhia ATP, pozitie pe care ar fi putut sa o piarda in favoarea lui Nole.

Desfasurarea partidei Rafael Nadal - Novak Djokovic:

Setul IV

Primul eveniment major al setului cu numarul patru se petrece in jocul cu numarul sase, la scorul de 3-2 pentru Nadal. Djokovic greseste inexplicabil mai multe mingi din apropierea fileului, Rafa returneaza la limita, iar sarbul isi pierde pentru prima data serviciul in acest set (4-2). Nole isi revine insa repede si, profitand de neinspiratia lui Nadal, reuseste rebreak-ul (4-3). Djokovic egaleaza situatia (4-4), dupa un joc bun pe propriul serviciu. A urmat un game echilibrat, intins pe mai multe minute. Castig de cauza a avut, pana la urma, Nadal (5-4). Djokovic este coplesit de emotii si, din pacate pentru el, comite o dubla greseala care ii aduce lui Nadal setul si castigarea unui nou trofeu la Roland Garros.

Setul III

Primul break din setul trei a venit rapid, in jocul cu numarul doi. Nole a parut vulnerabil, a returnat mai slab si i-a oferit lui Nadal sansa sa-l atace pe forehand. Sarbul a ratat un voleu simplu de langa fileu, iar Rafa a castigat pe serviciul adversarului. Dupa un game alb, scorul a devenit 3-0. Djokovic a avut o sansa de break la 3-1, insa Nadal a anulat-o gratie serviciului si a loviturii de dreapta (4-1). Nole a avut sansa sa revina in set la 4-2, insa sarbul a ratat mai multe sanse de break. Pana la urma, Djokovic si-a mai pierdut inca o data serviciul, Nadal castigand setul al treilea cu 6-2 (a durat 50 de minute).

Setul II

Fiecare din cei doi jucatori si-a castigat serviciul pana la scorul de 3-2: Nadal a profitat de a doua sansa de break si s-a impus pentru prima data contra serviciului. A urmat insa un rebreak, Djokovic fiind ajutat sa se impuna si de adversar (Rafa a facut o dubla greseala). S-a mers cap la cap pana in game-ul cu numarul 11, la scorul de 6-5. Djokovic a servit mai slab decat de obicei, Nadal a returnat puternic si a bifat break-ul. Ibericul a castigat setul cu 7-5, dupa 60 de minute de joc.

Setul I

Primul set al finalei dintre Nadal si Djokovic a fost unul foarte disputat. Echilibrul s-a rupt la scorul de 4-3 in favoarea lui Novak, atunci cand Nadal a gresit mai multe lovituri cu forehandul, iar break-ul nu a putut fi evitat. Liderul mondial a avut doua mingi de rebreak, insa le-a ratat pe amandoua. Sarbul a inchis setul dupa 44 de minute, scor 6-3.

Rafael Nadal conduce la intalnirile directe cu 23-19.

Rafael Nadal - 14 titluri de Grand Slam (noua la Roland Garros, doua la Wimbledon, doua la US Open si unul la Australian Open)

Novak Djokovic - 6 titluri de Grand Slam (patru la Australian Open, unul la Wimbledon si unul la US Open).

Rafael Nadal vs Novak Djokovic:

Ani: 28 - 27

Locul nasterii: Manacor (Mallorca) - Belgrad (Serbia)

Inaltime: 1,85 - 1,88 metri

Greutate: 85 kg - 80 kg

Jucator de mana stanga - Jucator de mana dreapta

Titluri in cariera: 63-44

Victorii/ infrangeri in cariera: 693/ 135 - 567/ 136

Bani castigati din tenis: $68,240,345 vs $61,215,267.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Scandal cu Boupendza    Rapid a fost înștiințată de FIFA că  are un litigiu , fiindcă Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez
Liga 1
14:26
Scandal cu Boupendza Rapid a fost înștiințată de FIFA că are un litigiu, fiindcă Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez
Citește mai mult
Scandal cu Boupendza   Rapid a fost înștiințată de FIFA că are un litigiu , fiindcă Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez
Probleme pentru Dinamo   Ce prim „11”  ar putea alinia Kopic cu Farul: fără atacant + lotul e marcat de accidentări și suspendări
Liga 1
12:59
Probleme pentru Dinamo Ce prim „11” ar putea alinia Kopic cu Farul: fără atacant + lotul e marcat de accidentări și suspendări
Citește mai mult
Probleme pentru Dinamo  Ce prim „11” ar putea alinia Kopic cu Farul: fără atacant + lotul e marcat de accidentări și suspendări
Pe lista neagră    Doi jucători criticați  de patronul lui FCSB: „Parcă înota” + „Nu merge doar pe gâdilat mingea”
Liga 1
16:36
Pe lista neagră Doi jucători criticați de patronul lui FCSB: „Parcă înota” + „Nu merge doar pe gâdilat mingea”
Citește mai mult
Pe lista neagră  Doi jucători criticați de patronul lui FCSB: „Parcă înota” + „Nu merge doar pe gâdilat mingea”
Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Liga 1
15:45
Două stadioane și un patinoar Undă verde de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Citește mai mult
Două stadioane și un patinoar  Undă verde de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Tănase titular!   Cum va arăta FCSB la meciul cu PAOK:  deciziile  luate de patron
Liga 1
12:10
Tănase titular! Cum va arăta FCSB la meciul cu PAOK: deciziile luate de patron
Citește mai mult
Tănase titular!  Cum va arăta FCSB la meciul cu PAOK: deciziile luate de patron
Simeone îl critică pe Courtois  De la ce a pornit scandalul în Atletico - Real Madrid: „Dacă  provoci oamenii , e normal ca aceștia să fie furioși”
Campionate
10:35
Simeone îl critică pe Courtois De la ce a pornit scandalul în Atletico - Real Madrid: „Dacă provoci oamenii, e normal ca aceștia să fie furioși”
Citește mai mult
Simeone îl critică pe Courtois  De la ce a pornit scandalul în Atletico - Real Madrid: „Dacă provoci oamenii , e normal ca aceștia să fie furioși”
Șumudică s-a supărat pe Moldovan  „Am plecat  dezgustat  când am văzut declarația. Nici jucătorilor nu le-a picat bine”
Liga 1
11:15
Șumudică s-a supărat pe Moldovan „Am plecat dezgustat când am văzut declarația. Nici jucătorilor nu le-a picat bine”
Citește mai mult
Șumudică s-a supărat pe Moldovan  „Am plecat dezgustat când am văzut declarația. Nici jucătorilor nu le-a picat bine”
Ședință-fulger la CFR  Nelu Varga le-a dat un ultim avertisment: „Dacă lucrurile nu se îndreaptă, se va lăsa cu  plecări importante”
Liga 1
11:52
Ședință-fulger la CFR Nelu Varga le-a dat un ultim avertisment: „Dacă lucrurile nu se îndreaptă, se va lăsa cu plecări importante”
Citește mai mult
Ședință-fulger la CFR  Nelu Varga le-a dat un ultim avertisment: „Dacă lucrurile nu se îndreaptă, se va lăsa cu  plecări importante”