Ignorat  Selecționerul U20, despre dificultățile de a-i convinge pe jucătorii cu cetățenie română să joace sub „tricolor”: „Unii  nu vor ”
Costin Curelea (foto: Sportpictures)

Ignorat Selecționerul U20, despre dificultățile de a-i convinge pe jucătorii cu cetățenie română să joace sub „tricolor”: „Unii nu vor

  • Costin Curelea, selecționerul naționalei U20 a României, a vorbit despre dificultățile de a-i convinge pe fotbaliștii cu origini românești să accepte convocarea sub „tricolor”.
  • Curelea a dat două exemple: Dennis Seimen, 18 ani, goalkeeperul cu cetățenie germană și română aflat sub contract cu VfB Stuttgart, și Elis Bishesari, 19 ani, sub contract cu IFK Goteborg.

Costin Curelea, ignorat de Dennis Seimen și Elis Bishesari

Costin Curelea a mărturisit la Digi Sport Matinal că a încercat să discute cu Dennis Seimen, pentru a-l convinge să accepte convocarea la naționala U20 a României, dar susține că a fost ignorat de fotbalist.

Dennis a jucat împotriva României în Liga Elitelor, la începutul lui septembrie, la Arad, când elevii lui Curelea au pierdut, scor 2-3. Seimen s-a născut la Heilbronn, dar ambii părinți sunt români și ar putea reprezenta țara noastră, dacă și-ar dori asta.

I-am dat un mesaj după meci lui Seimen, nu mi-a răspuns nici până în ziua de azi. Înțelege românește, probabil nu e interesat. Încercăm să-l contactăm de doi ani.

Copilul a fost titularul echipei de U19 anul trecut, anul acesta e la U20, probabil urmează U21. Cred că e născut în Germania. N-am apucat să comunicăm.

Chiar după meci am dat mâna cu el, i-am spus: băi, ți-am scris. «Ah, da? Nici n-am văzut», mi-a zis. A înțeles ce i-am zis în română. Nici până azi nu mi-a răspuns la mesaj”.

Un episod asemănător s-a întâmplat și cu Elis Bishesari.

Mai avem un nou portar care joacă în prima ligă din Suedia, l-am contactat, nici el n-a vrut să vorbească, m-a trecut direct la agent, țin legătura cu agentul, mereu îi scriu.

Încercăm să-i repatriem pe toți, dar unii nu vor”, a încheiat Curelea.

În 2019, Bishesari a luat parte la selecția organizată de FRF pentru copiii născuți în 2005, dar n-a fost chemat apoi la naționalele de juniori. A făcut pasul însă la selecționatele U17, U18 și U19 ale Suediei.

Elis s-a născut la Stockholm, mama lui e româncă, iar tatăl e iranian.

GOLAZO a stat de vorbă, la Stuttgart, cu Dennis Seimen

În iunie 2024, GOLAZO.ro a stat față în față cu Dennis Seimen, la Stuttgart. Tânărul născut la Heilbronn, cu ambii părinți români, are dublă cetățenie. „Dacă România mă va contacta? Mă voi gândi. Ar fi ceva fain”, spunea el în dialogul cu jurnaliștii GOLAZO.ro, Theodor Jumătate și Vlad Nedelea.

Atras de „tricolori” Dennis Seimen, portarul juniorilor Germaniei, așteaptă un semn de la naționala României
Citește și
Atras de „tricolori”Dennis Seimen, portarul juniorilor Germaniei, așteaptă un semn de la naționala României
Citește mai mult
Atras de „tricolori” Dennis Seimen, portarul juniorilor Germaniei, așteaptă un semn de la naționala României
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”