Sahul, materie obligatorie in scolile din Armenia

Sahul, materie obligatorie in scolile din Armenia

Armenia va introduce sahul ca materie obligatorie in scolile primare, in incercarea de a deveni o forta mondiala in acest sport, a anuntat ministrul Educatiei, Arman Aivazian pentru AFP. Cu sprijinul presedintelui tarii, Serzh Sargsyan, un suporter infocat al sahului, autoritatile vor aloca aproximativ un milion de euro pentru acest program, suma considerabila pentru o tara saracita.

"Invatarea sahului in scoli va crea o baza solida pentru ca tara sa devina una dintre super-puterile acestui sport", a declarat ministrul Arman Aivazian. De la sase ani, copiii vor invata la scoala, de doua ori pe saptamana, sa joace sah, lectiile urmand a "stimula dezvoltarea intelectului scolarilor" si a-i invata "sa gandeasca flexibil si cu intelepciune".

Sahul este popular in Armenia, aceasta tara fiind un competitor serios in turneele mondiale. Echipa nationala a castigat aurul la Olimpiada Internationala de Sah, in 2006 si 2009, iar cel mai bun jucator al tarii, Levon Aronian este pe locul al treilea in lume.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă