Surpriză mare la Dubai: Învins de locul 123 ATP, Novak Djokovic va pierde primul loc mondial

Surpriză mare la Dubai: Învins de locul 123 ATP, Novak Djokovic va pierde primul loc mondial

Surpriza începutului de an în tenisul masculin a fost furnizată de Jiri Vesely. Aflat pe locul 123, cehul l-a învins în două seturi pe Novak Djokovic în sferturi la ATP Dubai, iar sârbul va pierde prima poziție în ierarhia ATP.

Novak DjokovicFoto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia

Vesely a avut nevoie de aproape două ore pentru a trece de Nole, scor 6-4, 7-6(4).

Cehul a servit pentru câștigarea meciului în momentul în care conducea cu 5-4 în setul secund, Djokovic a făcut rebreak, dar Jiri s-a impus în cele din urmă în tiebreak.

Venit din calificări, Vesely i-a eliminat pe rând pe Hady Habib (421 ATP), Alexei Popyrin (66 ATP), Marin Cilic (24 ATP), Roberto Bautista (15 ATP, favorit 5) și Novak Djokovic (1 ATP și principal favorit).

Pentru un loc în marea finală a turneului din Emiratele Arabe Unite, Jiri Vesely se va duela cu învingătorul partidei dintre Ricardas Berankis (99 ATP) și Denis Shapovalov (14 ATP, favorit 6).

Novak Djokovic pierde primul loc în clasamentul ATP - Daniil Medvedev, noul lider mondial

În vârstă de 34 ani, Djokovic a câştigat de cinci ori turneul de la Dubai, dar nu mai participase la nicio competiţie oficială din luna decembrie.

În urma înfrângerii de la Dubai, Novak va fi depășit de Daniil Medvedev în fruntea clasamentului ATP. În acest moment, rusul are 8.525 de puncte (este calificat în sferturi la ATP Acapulco), iar sârbul rămâne cu 8.465 de puncte.

Daniil Medvedev este al 27-lea lider mondial din istorie și al treilea din Rusia, după Yevgeny Kafelnikov (1999) și Marat Safin (2000-2001).

Novak Djokovic s-a prezentat, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, pentru a evolua la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din ţară, după o lungă dispută juridică purtată cu autorităţile din acest stat.

Săptămâna trecută, Djokovic a declarat pentru BBC că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva Covid-19. El a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mişcarea antivaccinistă, subliniind că a susţinut doar dreptul individului de a alege.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui  Răzvan Lucescu  și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Europa League
13:08
Ședință la PAOK înainte de FCSBCe le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Citește mai mult
Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la  Dinamo - Botoșani
Liga 1
14:52
Noapte lungă pe „Arc” Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Cum se simte Emeric Ienei   Sandu Boc  a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Liga 1
12:31
Cum se simte Emeric Ienei Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Citește mai mult
Cum se simte Emeric Ienei  Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la  Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
Tenis
13:39
Halep revine mai repede Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong: „Mulțumesc pentru wild card”
Citește mai mult
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere  suspendarea  liderului ATP pentru 1-2 ani
Tenis
14:14
WADA, apel la TAS în cazul Sinner Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Citește mai mult
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”