Alcaraz, eliminat  Spaniolul, învins în turul II la US Open de  nr. 74 ATP ! „Am fost confuz, nu am știut cum să gestionez meciul”
Carlos Alcaraz (foto: Imago)

Alcaraz, eliminat Spaniolul, învins în turul II la US Open de nr. 74 ATP! „Am fost confuz, nu am știut cum să gestionez meciul”

  • Carlos Alcaraz (#3 ATP) a fost eliminat în turul II de la US Open de Botic van de Zandschulp (#74 ATP), scor 6-1, 7-5, 6-4.
  • Olandezul, care a trecut prin momente dificile și s-a gândit - în urmă cu câteva luni - să se retragă, va juca în turul III cu britanicul Jack Draper (#25 ATP).
US Open  Gabriela Ruse, în turul 2 la  dublu  + Monica Niculescu, eliminată
Citește și
US Open Gabriela Ruse, în turul 2 la dublu + Monica Niculescu, eliminată
Citește mai mult
US Open Gabriela Ruse, în turul 2 la dublu + Monica Niculescu, eliminată

Van de Zandschulp a câștigat defilând primul set, dar Alcaraz părea gata să revină în al doilea set, cedat cu greu.

Inconstanța, greșelile neforțate au venit una după alta, fără ca spaniolul să găsească o cale să se replieze.

În antiteză, Van de Zandschulp a arătat un joc solid care l-a ajutat să provoace una dintre cele mai mari surprize de Grand Slam din ultimii ani.

Olandezul a acoperit tot terenul, apărându-se perfect și a dominând linia de fund cu forehand-ul său, impunându-e constant la fileu.

Van de Zandschulp s-a gândit să se retragă din tenis

În urmă cu trei luni, Van de Zandschulp nici nu știa sigur dacă va fi prezent la US Open. Învins în primul tur la Roland Garros, olandezul de 28 de ani s-a gândit să se retragă.

„M-am accidentat anul trecut. Încă mai aveam unele probleme cu accidentarea aceea. Pentru mine, dacă trebuie să continui să joc cu durerea pe care o aveam, da, atunci exista o șansă să nu mai joc”, recunoștea olandezul.

Acum, după ce l-a eliminat pe Alcaraz, Van de Zandschulp spune că are nevoie de timp să realizeze ce a reușit.

„Încă procesez. Poate că în câteva ore sau mâine mă voi simți un pic mai emoționat de ceea ce s-a întâmplat în seara asta”, a spus nr. 74 ATP.

Van de Zandschulp nu învinsese niciodată un jucător din top 10 la un turneu de Grand Slam înainte de acest meci.

Alcaraz, campionul de la Roland Garros și Wimbledon, nu mai fusese trimis acasă atât de devreme la un Grand Slam de mai bine de 3 ani, când abia împlinise 18 ani.

Carlos Alcaraz: „Nu știam cum să fac față”

Alcaraz a părăsit terenul cu capul plecat: „Trebuie să mă gândesc la asta, trebuie să învăț din asta”, a admis el.

Spaniolul a recunoscut că se aștepta la o misiune ușoară. „Cred că a jucat grozav. A jucat un tenis foarte bun. Am crezut că îmi va da mai multe puncte.

Cred că nivelul meu a rămas la același punct tot meciul și nu a fost suficient pentru a câștiga sau pentru a-mi da șansa de a intra în meci.

Nu a făcut greșelile pe care credeam că le va face, așa că am fost puțin confuz. Nu știam cum să gestionez asta, cum să fac față. Nu am putut să-mi cresc nivelul”, a mai spus Alcaraz.

Astăzi am jucat împotriva adversarului, iar în mintea mea am jucat împotriva mea. Am avut o mulțime de emoții pe care nu le-am putut controla. A fost un roller-coaster, să spunem, în mintea mea. Carlos Alcaraz

Van de Zandschulp, care s-a gândit să renunțe la tenis la începutul acestui an, a declarat că nu mai avea cuvinte când s-a terminat meciul.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5