VIDEO ATP Madrid: Rafael Nadal, în optimi / Juan Martin del Potro, eliminat după ce a ratat o minge de meci (Rezultatele zilei)

VIDEO ATP Madrid: Rafael Nadal, în optimi / Juan Martin del Potro, eliminat după ce a ratat o minge de meci (Rezultatele zilei)

Rafael Nadal a trecut de Felix Auger-Aliassime (18 ani 30 ATP), în ciuda virusului stomacal cu care se confruntă, scor 6-3, 6-3, și s-a calificat în optimile turneului Masters de la Madrid. În altă partidă din turul secund, Juan Martin del Potro a fost eliminat de sârbul Laslo Djere, după ce argentinianul a ratat o minge de meci în setul decisiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafa s-a bazat mai mult pe defensivă în fața talentatului jucător din Canada, absorbind ca un burete agresivitatea adversarului din primul set. După un început destul de bun, Felix și-a pierdut serviciul la 3-4 pentru iberic (a făcut cinci erori neforțate cu forehand-ul în același game), iar Nadal nu a refuzat cadoul și și-a adjudecat setul.

Rafa a început bine setul secund, Auger-Aliassime a dat câteva semne de revenire în game-ul în care Nadal a servit pentru câștigarea meciului (5-2), însă nu a mai făcut față și în game-ul următor și a fost învins, după ce nu a mai reușit să salveze a șasea minge de meci a "regelui zgurii".

În turul următor, Rafael se va duela cu Frances Tiafoe (37 ATP), într-o rejucare a sfertului de finală de la Australian Open (6-3, 6-4, 6-2 pentru Nadal). La Madrid, americanul l-a învins în turul secund pe Philipp Kohlschreiber, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Campion de cinci ori la Madrid, Nadal este în căutarea primului titlu al sezonului, după ce a fost eliminat în semifinale atât la Monte Carlo, cât și la Barcelona.

Rezumatul partidei dintre Nadal și Auger-Aliassime:

Juan Martin del Potro, revenit în circuit după o pauză de două luni și jumătate (accidentare la genunchi în octombrie 2018, anul acesta a jucat doar la Delray Beach), a început slab partida cu sârbul Laslo Djere (3-6), a părut să revină (a câștigat cu 6-2 setul secund), însă a ratat o minge de meci la scorul de 5-4 și 40-30 pe serviciul adversarului și a fost învins după două ore și 23 de minute, scor 7-5 în decisiv.

Cum a salvat Djere mingea de meci împotriva lui del Potro:

Rezultatele zilei la Madrid:

Kei Nishikori (6) vs Hugo Dellien 7-5, 7-5

Frances Tiafoe vs Philipp Kohlschreiber 6-4, 3-6, 6-3

Jeremy Chardy vs Diego Schwartzman 6-1, 6-2

Stan Wawrinka vs Guido Pella 6-3, 6-4

Gael Monfils (15) vs Marton Fucsovics 1-6, 6-4, 6-2

Laslo Djere vs Juan Martin del Potro (7) 6-3, 2-6, 7-5

Rafael Nadal (2) vs Felix Auger-Aliassime 6-3, 6-3

Fabio Fognini (10) vs John Millman 6-2, 6-2

Stefanos Tsitsipas (8) vs Adrian Mannarino 6-2, 7-5

Au loc tot miercuri:

Lucas Pouille vs Hubert Hurkacz

Fernando Verdasco vs Karen Khachanov (11)

David Ferrer vs Alexander Zverev (3)

"Mutua Madrid Open" se dispută în perioada 5-12 mai 2019, pe zgură. Tabloul principal va avea la start 64 de jucători la simplu și 32 perechi la dublu. Competiția are premii totale în valoare de €7.279.270.

Jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria turneului de la Madrid este Rafael Nadal (5 trofee: 2005, 2010, 2014, 2017), urmat de Roger Federer (3 trofee: 2006, 2009 și 2016).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5