VIDEO Australian Open: Rafael Nadal, la pas în turul trei - Forehand-ul magic a revenit

VIDEO Australian Open: Rafael Nadal, la pas în turul trei - Forehand-ul magic a revenit

Cel puțin la prima vedere, Rafael Nadal ar fi trebuit să aibă parte de un meci mai dificil împotriva lui Matthew Ebden (47 ATP), însă ibericul a avut armele necesare pentru a-și face disputa lejeră. Forehand-ul lui Rafa a revenit la un nivel ridicat, topspinul ibericului învârtind suficient mingea cât să-l incomodeze pe adversar. Nadal s-a impus în trei seturi (scor 6-3, 6-2, 6-2) și se anunță un adversar greu de învins la această ediție de la Australian Open.

Rafael Nadal, la AOFoto: ausopen.com

Setul I

Matthew Ebden a început fără niciun fel de complexe partida cu mult mai titratul său adversar. A servit puternic, apăsat, a avut în forehand un prieten de nădejde, în timp ce reverul a fost stabil și a desenat traiectorii frumoase în cross scurt.

Australianul a fost primul aproape să spargă , însă a ratat toate cele trei șanse de break avute. Și cum împotriva lui Rafa funcționează celebra zicală din fotbal cum că "ocaziile se răzbună", ibericul a câștigat contra serviciului, lucru suficient pentru ca primul set să fie trecut în dreptul numărului doi mondial (6-3).

Diferențele au fost mici în prima manșă, lucru scos în evidență și de statistică (12-11 pentru Nadal la lovituri câștigătoare).

Set II

Deși a avut destule execuții aplaudate la scenă deschisă, jocul lui Ebden s-a stins în intensitate, iar pentru Nadal acest lucru se poate traduce prin oportunități. Spaniolul nu a stat prea mult pe gânduri și a făcut break-ul devreme, în game-ul cu numărul trei. A încheiat manșa până la urmă cu două break-uri, prăpastia dintre cei doi adâncindu-se (6-2).

picioarelor i-a ieșit de minune spaniolului, la fel și forehand-ul de tip lasou, iar Matthew a fost surprins de mai multe ori de camerele tv făcând semne de genul "ce să-i fac?" către loja sa...

Setul III

Nadal a prins o serie incredibilă de forehand-uri în colțul terenului, iar Matthew a privit neputincios cum adversarul ajunge să aibă deja un break avans și în al treilea set.

Ibericul a fost dominator în mare parte din meci, neputându-se pune problema învingătorului în niciun moment. Nici măcar glumițele spectatorilor nu l-au înduplecat pe Nadal, acesta fiind un munte de concentrare.

Cu toată că a ratat prima minge de meci avută, Rafa nu a intrat în panică și a fructificat-o pe a doua (6-3, 6-2, 6-2, după o oră și 56 de minute. Spaniolul a aratăt bine din punct de vedere fizic, jocul său fiind unul solid.

În turul trei, Nadal (2 ATP) îl va întâlni pe Alex de Minaur (29 ATP - Australia).

De știut: Rafael Nadal a dat până acum numai peste jucători din Australia, țara gazdă a primului Grand Slam al anului (James Duckworth, Matthew Ebden, iar acum Alex de Minaur).

Ibericul a câștigat o singură dată competiția, în 2009. De atunci, a pierdut alte trei finale: cu Novak Djokovic în 2012, cu Stanislas Wawrinka în 2014 și cu Roger Federer în 2017.

Cifrele lui Nadal contra lui Ebden:

Ași: 6

Duble greșeli: 4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 81%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 57%

Puncte de break câștigate: 56%(5/9)

Lovituri câștigătoare: 33

Erori neforțate: 15

Total puncte câștigate: 93 (față de 63 ale adversarului)

Cel mai rapid serviciu: 204 km/h

Viteza medie pe primul serviciu: 187 km/h

Viteza medie pe al doilea serviciu: 156 km/h.

Aici poți urmări un rezumat al partidei Rafael Nadal vs Matthew Ebden:

S-ar putea să te intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5