VIDEO  Helmuth Duckadam ar putea fi operat din nou

VIDEO Helmuth Duckadam ar putea fi operat din nou

Fostul portar Helmuth Duckadam ar putea fi operat din nou, pentru a patra oara, la bratul drept, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, Gabriel Cristian, seful Centrului de Urgenta de boli cardiovasculare al Armatei, citat de Agerpres. Potrivit medicului, sansele efectuarii unei noi interventii sunt de 90%, specialistii romani solicitand puncte de vedere ale specialistilor din patru mari centre europene.

''Pacientul a avut pana acum trei interventii chirugicale. Prima a avut in urma cu 26 de ani si de atunci traieste cu o teama permanenta. In proportie de 90% sunt sanse sa se produca in viitor o a patra interventie chirurgicala. Nefiind cazul de o urgenta, am solicitat punctele de vedere ale specialistilor din patru mari centre europene. Alaturi de acesti specialisti din strainatate, vom alege momentul interventiei si solutia optima din punct de vedere medical'', a declarat medicul Gabriel Cristian.

Duckadam si-a cerut scuze pentru emotii, precizand ca nu e obisnuit sa vorbeasca despre boli si spitale. ''Eu de obicei fac declaratii despre fotbalul pe care il iubesc. Am vrut sa organizez o conferinta de presa pentru a elimina astfel toate zvonurile, cum ca as fi fost operat pe inima. Vorbesc acum pentru suporteri, pentru rude, inclusiv pentru tatal meu de 80 de ani, care m-a sunat. Vreau sa le multumesc fostilor colegi, care m-au cautat si s-au oferit sa ma sprijine. Multumesc si actualilor colegi de la clubul Steaua. M-au vizitat antrenorul si managerul Mihai Stoica'', a afirmat Duckadam.

''Ma voi externa azi, dar voi reveni la spital pentru alte controale si analize. Din punctul meu de vedere vreau sa termin acest mini-cosmar. Timp de 53 de ani, mi-am facut datoria fata de Romania, cred ca a venit timpul ca si Romania sa-si onoreze datoria fata de mine'', a incheiat Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, in 1986, cand a aparat patru lovituri de la 11 metri consecutive in finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona, castigata de Steaua cu 2-0 la loviturile de departajare.

Prima interventie chirurgicala suferita de Duckadam a fost in 1986, dupa finala de la Sevilla, a doua in 1998, iar a treia a avut loc in 2009. In urma cu o saptamana, la Constanta, Duckadam a fost supus unei manevre invazive la bratul drept pentru indepartarea unui cheag de sange.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Golul sezonului!   VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Liga 1
23:37
Golul sezonului! VIDEO cu reușita: Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Citește mai mult
Golul sezonului!  VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Alex Dobre, la Rapid?     Răsturnare de situație  pentru internaționalul român dorit și de CFR Cluj
Stranieri
20:22
Alex Dobre, la Rapid? Răsturnare de situație pentru internaționalul român dorit și de CFR Cluj
Citește mai mult
Alex Dobre, la Rapid?   Răsturnare de situație pentru internaționalul român dorit și de CFR Cluj
IFTIME FACE ECHIPA  Patronul lui  FC Botoșani  schimbă un titular cu Rapid: „Îmi pare rău să spun asta”
Liga 1
21:24
IFTIME FACE ECHIPA Patronul lui FC Botoșani schimbă un titular cu Rapid: „Îmi pare rău să spun asta”
Citește mai mult
IFTIME FACE ECHIPA  Patronul lui FC Botoșani schimbă un titular cu Rapid: „Îmi pare rău să spun asta”
Erou pentru Rayo   Andrei Rațiu,  decisiv  la golul victoriei echipei sale în meciul cu Real Valladolid
Stranieri
22:26
Erou pentru Rayo Andrei Rațiu, decisiv la golul victoriei echipei sale în meciul cu Real Valladolid
Citește mai mult
Erou pentru Rayo  Andrei Rațiu, decisiv la golul victoriei echipei sale în meciul cu Real Valladolid
Niță a salvat o viață Internaționalul român,  erou  în derby-ul Damac-Al Shabab
Stranieri
16:06
Niță a salvat o viațăInternaționalul român, erou în derby-ul Damac-Al Shabab
Citește mai mult
Niță a salvat o viață Internaționalul român, erou în derby-ul Damac-Al Shabab
Fotbalul bate BAC-ul Acuzat că este anti-educație,  MM contraatacă : „Nu mă interesează jucătorii care știu Tabelul lui Mendeleev”
Stranieri
13:28
Fotbalul bate BAC-ulAcuzat că este anti-educație, MM contraatacă: „Nu mă interesează jucătorii care știu Tabelul lui Mendeleev”
Citește mai mult
Fotbalul bate BAC-ul Acuzat că este anti-educație, MM contraatacă : „Nu mă interesează jucătorii care știu Tabelul lui Mendeleev”
Lipă, alături de Ciolacu  Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la  prezidențiale
Alte sporturi
16:32
Lipă, alături de Ciolacu Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la prezidențiale
Citește mai mult
Lipă, alături de Ciolacu Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la prezidențiale
Probleme de lot la Rapid  Șumudică , îngrijorat: „De fiecare dată, recidivează” + Săpunaru și Petrila „nu sunt apți 100%”
Liga 1
10:26
Probleme de lot la RapidȘumudică, îngrijorat: „De fiecare dată, recidivează” + Săpunaru și Petrila „nu sunt apți 100%”
Citește mai mult
Probleme de lot la Rapid Șumudică , îngrijorat: „De fiecare dată, recidivează” + Săpunaru și Petrila „nu sunt apți 100%”