VIDEO Momente memorabile ale anului 2009

VIDEO Momente memorabile ale anului 2009

Anul 2009 poate fi numit anul recordurilor, debutantilor sau a revenirilor incununate cu succes. Sportivii si-au depasit limitele si au rescris istoria, oferind lumii intregi momente memorabile. De la incredibilele curse ale Fulgerului Usain Bolt pana la performanta incredibila a echipei nationale de scrima a Romaniei din finala Mondialelor, sportul a lasat in 2009 dovada ca spectacolul "e la el acasa".

Usain Bolt si-a pus lumea la picioare la Mondialele de la Berlin. Dupa ce a "explodat" la Jocurile Olimpice de la Beijing, jamaicanul si-a doborat in acest an propriiile recorduri in probele de 100m si 200m. O performanta uimitoare si in acelasi timp extrem de greu de egalat. Bolt a ridicat in 2009 stacheta foarte sus, dar atletul e convins ca timpul sau poate fi batut. "Daca imi voi imbunatati startul sunt sigur ca pot alerga mai repede", declara Bolt.

Proba de 200m la Mondialele de la Berlin:

Click aici pentru a vedea recordurile lui Bolt din ultimii doi ani.

FC Barcelona - Un an nemaipomenit pentru echipa catalana: campionatul in Primera Division, Liga Campionilor, Cupa Regelui, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, Cupa Mondiala a Cluburilor. Un record absoult de sase titluri obtinute intr-un singur an, detinut de o echipa talentata si muncitoare, care a avut si un indrumator pe masura, in persoana atrenorului Pep Guardiola.

Roger Federer, un alt numar unu in sportul pe care il practica. Elvetianul a terminat anul 2009 din postura de lider al clasamentului ATP, reusind o performanta extraordinara. Federer a reusit sa-si adjudece si singurul trofeu de Mare Slem care ii lipsea din palmares, cel de la Roland Garros. Un an special pentru elvetian pentru ca a ajuns la un impresionant numar de turnee de Mare Slem castigate (15), dar si pentru ca a devenit tatal a doua fetite.

Finala de la Roland Garros:

Ramanand in zona sportului alb, avem parte de o noua reprezentatie de exceptie: Kim Clijsters. Belgianca a revenit in circuitul profesionist dupa o pauza competitionala de doi ani si a reusit sa se impuna pentru a doua oara la US Open. Participanta la turneul de Mare Slem gratie unui wild card, Clijsters si-a pastrat concentrarea pe durata partidelor, a incercat un joc agresiv pentru a face fata adversarelor sale (printre care si surorile Williams), a crezut in ceea ce face si a obtinut o victorie incredibila in finala Open-ului american.

Echipa nationala de sabie a Romaniei: Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu si Florin Zalomir s-au aliniat in finala Mondialelor din Antalya in fata unei echipe a Italiei mult mai experimentate. Desi Italia a condus in mare parte, romanii au reusit sa elimine handicapul de noua puncte si gratie lui Dumitrescu au obtinut aurul mondial. O performanta demna de laudat a echipei nationale, tricolorii dand dovada de stapanire de sine si incredere.

Click aici pentru a vedea finala probei de sabie dintre Romania si Italia

Marian Dragulescu: Revenit in competitii dupa o pauza de un an, gimnastul a adus Romaniei doua medalii de aur la Mondialele de la Londra, in probele de sarituri si sol. Dupa cum nota presa straina dupa evolutia exemplara a romanului, Dragulescu "a fost singurul sportiv care a avut talentul si increderea sa-i opreasca pe chinezi".

Click aici pentru a vedea evolutia de aur de la sol si aici pe cea de la sarituri a lui Marian Dragulescu:

Lucian Bute: Pugilistul roman si-a dovedit valoarea in meciul cu Librado Andrade de la sfarsitul lunii noiembrie, reusind sa-si pastreze titlul de campion mondial IBF, categoria supermijlocie. Mister K.O. a incheiat partida cu sportivul mexican in runda a patra, dupa un upercut la ficat, dovedind ca victoria din 2008 nu a fost intamplatoare.

Click aici pentru a vedea "lovitura de gratie" a lui Bute!

Unirea Urziceni - Nu a reusit calificarea in optimile Ligii Campionilor, dar ceea ce a facut micuta echipa ialomiteana merita tot respectul. Sub comanda lui Dan Petrescu, Unirea a stat in umbra echipelor mari din Romania, obiectivul sau pentru sezonul 2008/2009 fiiind acela de a prinde unul din cele sase locuri ce ofereau prezenta in cupele europene. Disciplina, seriozitatea si munca asiduua au fost rasplatite cu varf si indesat Urziceniul obtinand "lozul cel mare": prezenta in grupele celei mai importante competitii intercluburi. Debutanta nu s-a facut de ras, ci a produs una din cele mai frumoase surprize: a acumulat opt puncte in fata unor adversari ca Sevilla, Suttgart si Rangers iar in 2010 va aduce la Bucuresti o echipa de renume: FC Liverpool, cu care se va lupta ca de la egal la egal pentru un loc in optimile Europa League.

Click aici pentru a vedea evolutia Unirii Urziceni de la Glasgow!

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”