„E jucătorul nostru”  Rapid anunță că l-a întors din drum pe  Boupendza : „Nu a semnat nimic cu Zamalek”
Aaron Boupendza. Foto: IMAGO

„E jucătorul nostru” Rapid anunță că l-a întors din drum pe Boupendza: „Nu a semnat nimic cu Zamalek”

  • Aaron Boupendza (28 de ani) va semna până la urmă cu Rapid, a anunțat antrenorul Marius Șumudică (53 de ani). Mutarea a fost confirmată și de acționarul minoritar Victor Angelescu (40 de ani).
  • Anunțul vine după ce SC Zamalek, echipă din Egipt, a explicat că are o înțelegere cu atacantul gabonez și i-a amenințat pe giuleșteni cu un proces la FIFA.

Șumudică îl știe pe Boupendza din Turcia, de la Hatayspor, dar și din Golf, de la Al Shabab. Fotbalistul a jucat până în această vară la FC Cincinnati, echipă care i-a reziliat contractul din motive disciplinare.

Refuzat   Dan Șucu  s-a urcat în avion și a mers să negocieze cu jucătorul dorit de Șumudică. N-a reușit să-l convingă să semneze cu Rapid
Citește și
Refuzat Dan Șucu s-a urcat în avion și a mers să negocieze cu jucătorul dorit de Șumudică. N-a reușit să-l convingă să semneze cu Rapid
Citește mai mult
Refuzat Dan Șucu s-a urcat în avion și a mers să negocieze cu jucătorul dorit de Șumudică. N-a reușit să-l convingă să semneze cu Rapid

Marius Șumudică, despre Aaron Boupendza: „Este doar o formalitate până ajunge”

Zamalek susține că este în posesia certificatului internațional de transfer al fotbalistului din Gabon, însă Șumudică spune că Boupendza va semna cu Rapid.

„Am primit multe mesaje din străinătate și mă întrebau cum am reușit să transferăm un asemenea jucător, ca Boupendza. Este doar o formalitate până ajunge, toate actele le facem legal.

Dacă nu eram eu, nu venea niciodată la Rapid, ăsta e adevărul, dar au contat eforturile financiare făcute de domnii Șucu și Angelescu. Nu e ușor să aduci un asemenea fotbalist”, a declarat Marius Șumudică, la Liga Digi Sport.

86 de goluri
a înscris Aaron Boupendza în cele 225 de meciuri jucate de-a lungul carierei. A oferit și 18 pase decisive.

Angelescu: „Nu a semnat nimic cu Zamalek, e jucătorul nostru”

Victor Angelescu, acționarul minoritar al Rapidului, a explicat că fotbalistul l-a asigurat că nu are nicio înțelegere cu Zamalek.

„Își ia viza, o să vină în România și sper să semneze cu noi cât mai repede. Și la el și la N'Jie va ține între 2 săptămâni și o lună să-și ia dreptul de muncă.

Eu știu că a ajucat și la Cincinatti și titular și rezervă. Vine, nu e accidentat, face vizita medicală, are 28 de ani, ne place mult de el, vom vedea.

Vine pentru că nu am reușit transferul lui Bîrligea. Dacă reușeam, nu mai aduceam alt atacant.

Noi vă spunem ceea ce știm, el nu a semnat niciun contract cu Zamalek, noi am negociat cu el, avem totul agreat, așteptăm să-și ia viza, noi nu avem ambasada din țara de unde vine el, trebuie să și-o ia din altă țară.

Agentul și el ne-au spus că nu au semnat nimic cu cei de la Zamalek. E decis să vină aici, îl așteptăm, e jucătorul nostru. Dacă nu o să mai vrea, e decizia lui.

Nu există primă de instalare. Nu aveam cum să plătim 800.000 de euro, e extrem de mare, nu are legătură cu realitatea, plătim o sumă pentru că vine liber de contract, dar e mult mai mică decât cea vehiculată”, a explicat Angelescu la Fotbal Club, pe Digi Sport.

Aaron Boupendza, un atacant pasibil de închisoare

Aaron Boupendza a reușit cele mai bune sezoane din carieră la Hatayspor (2020-2021, 22 de goluri în 38 de meciuri) și la FC Cincinnati (2023-2024, 9 goluri în 35 de meciuri).

Gabonezul se confruntă însă cu multe probleme extrasportive: riscă să facă închisoare în țara natală pentru pornografie, iar în ultimul an a avut o serie de incidente la echipa de club, FC Cincinnati, și la națională.

5.000.000 €
este cota de piață a lui Aaron Boupendza, potrivit Transfermarkt.

„Nu știu când îl voi putea folosi pe N'Jie”

Șumudică a vorbit și despre Clinton N'Jie, fotbalist care a fost prezentat miercuri de Rapid.

N’Jie, îmi tremurau picioarele când îl întâlneam. Altcineva l-a propus la echipă. Nu am crezut că vine la Rapid. Era dezamăgit de situația financiară pe care o avea în Turcia.

Ofertele pe care le-a avut nu au fost pe placul lui și a ajuns la Rapid. Suntem poate cea mai tânără echipă din Liga 1, aveam nevoie de jucători precum au fost făcute ultimele transferuri.

Nu știu când îl voi putea folosi, clubul a început deja procedurile, respectăm toate procedurile și așteptăm. Luni, pentru următorul meci, nu se pune problema”, a explicat Șumudică.

„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE  » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Liga Campionilor
19:47
Champions League LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Citește mai mult
Champions League  LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00