Revoluție Planul lui Adrian Mutu pentru fotbalul intern: „ 4-5 români, obligatoriu ” + Cere eliminarea unei reguli
Adrian Mutu. Foto: IMAGO

RevoluțiePlanul lui Adrian Mutu pentru fotbalul intern: „4-5 români, obligatoriu” + Cere eliminarea unei reguli

  • Adrian Mutu (45 ani) a afirmat că echipelor din România ar trebui să le fie impus să aibă cel puțin 4 sau 5 jucători români pe teren.
  • Fost selecționer al reprezentativei U21 a României, Mutu crede că regula U21 ar trebui să dispară.

România mai este reprezentată doar de FCSB și CFR Cluj în competițiile europene, iar Adrian Mutu a spus cum ar trebui să arate, după părerea sa, fotbalul din țara noastră.

Căpitan în premieră  Jucătorul care va purta banderola la Dinamo, în meciul cu Rapid: „Poate din afară pare  neașteptat ”
Citește și
Căpitan în premieră Jucătorul care va purta banderola la Dinamo, în meciul cu Rapid: „Poate din afară pare neașteptat
Citește mai mult
Căpitan în premieră  Jucătorul care va purta banderola la Dinamo, în meciul cu Rapid: „Poate din afară pare  neașteptat ”

Adrian Mutu cere reguli noi în Liga 1: „4 jucători români în teren, de fiecare dată”

Rămas fără echipă după ce a fost demis de CFR Cluj în aprilie 2024, Mutu a explicat că românii ar trebui să aibă prioritate în Liga 1.

„Eu cred că interesul nostru general este de a accede în grupele europene și ar trebui creată o echipă de genul ăla. În Europa ajungi cu o echipă de un tip, în România joci cu o echipă de alt tip.

Sunt de părere că în România ar trebui să se schimbe și regulile, să fie 40% de jucători români, pentru a putea crește și talente.

Ar trebui scoasă și regula Under 21... așa o văd și eu. Ar trebui scoasă regula, dar cu obligația de a avea minimum 40% de jucători români în teren.

40% e sinonim cu 4 jucători români în teren, de fiecare dată. Trendul care se vede în România, și mă uitam și la echipe precum Poli Iași, care e în Moldova, avea doar 2-3 jucători români, iar acest lucru nu mi se pare corect”, a afirmat Mutu pentru Fanatik.

Adrian Mutu: „Nu avem străini de mare valoare în campionatul nostru”

„Briliantul” spune că fotbaliștii străini din Liga 1 nu sunt suficient de valoroși pentru a justifica utilizarea lor în detrimentul românilor.

„De ce credem noi că am putea face mai multă treabă cu jucători din străinătate decât cu jucători români? Cel puțin la atitudine, un jucător român simte mult mai bine echipa pentru care joacă, indiferent dacă e sau nu născut în orașul acela.

Criticile, încurajările... pe toate le simt mai bine decât un jucător străin care vine aici și joacă. Eu asta aș face! Poate chiar 5 jucători români, obligatoriu.

Regula U21, după părerea mea, a adus beneficii fotbalului nostru și a ajutat în dezvoltarea multor talente... dar o faci o perioadă și după te oprești. Cred că ar trebui să consolidăm acele talente.

Dacă am acționa astfel am menține și identitatea aceea de români în campionatul nostru. Dacă aș vedea jucători de mare valoare, cum văd în Serie A sau în Premier League, aș accepta doar 2-3 români, dar nu văd așa ceva în campionatul nostru”, a mai spus Mutu.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5