FCSB - LASK Linz  UEFA a stabilit cine va arbitra  meciul decisiv  din play-off-ul Europa League » I-a enervat pe români la Euro
Felizx Zwayer/ Foto:Imago

FCSB - LASK Linz UEFA a stabilit cine va arbitra meciul decisiv din play-off-ul Europa League » I-a enervat pe români la Euro

  • FCSB - LASK Linz. Germanul Felix Zwayer (43 de ani) a fost delegat de UEFA la meciul din a doua manșă a play-off-ului Europa League.
  • Partida e programată joi, 29 august, și va fi liveTEXT pe GOLAZO.ro, cu începere de la ora 21:30. În tur cele două echipe au remizat, scor 1-1.
  • Câștigătoarea se califică în faza principală din Europa League, învinsa merge în Conference League.

Campioana României a obținut un rezultat de egalitate la Linz și caută să obțină calificarea în grupele Europa League.

FCSB - Lask Linz. Brigadă din Germania la meciul retur

Germanul va fi ajutat de compatrioții Robert Kempter și Christian Dietz (asistenți), în timp ce Sven Jablonsk a fost desemnat cel de-al patrulea arbitru.

În camera VAR se vor afla Christian Dingert (arbitru video) și Johann Pfeifer (arbitru asistent video).

FCSB - LASK Linz. Felix Zwayer o veche cunoștință a românilor

Arbitrul de 43 de ani a condus meciul din optimile de finală ale EURO 2024 dintre România și Olanda, încheiat cu victoria „portocalei mecanice”, scor 3-0.

În prima repriză a meciului cu Olanda, fotbaliștii din echipa națională a României au suferit accidentări serioase, iar arbitrul n-a luat măsuri:

  • Ianis Hagi s-a ales cu o rană la cap, după un contact în careu cu Dumfries.
  • Mogoș a fost înlocuit din cauza unei comoții, provocate de o lovitură primită în zona pieptului, iar cel care l-a lovit a fost tot Dumfries. Fundașul lateral al lui Inter nu a fost penalizat, deoarece s-a considerat că intrările au fost regulamentare.
  • Nicolae Stanciu a fost avertizat cu cartonașul galben în minutul 81, după ce a contestat un fault acordat Olandei mult prea ușor. Indignarea lui Stanciu a venit deoarece faultul comis de Alibec a oprit un atac promițător.

„Deși a arbitrat un meci relativ simplu, a fluierat fault pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României la scorul de 1-0, inventând un joc periculos care nu a existat”, au notat jurnaliștii spanioli după meci.

Cine este Felix Zwayer

Felix Zwayer este un recunoscut arbitru german, cu o carieră importantă în fotbalul european.

A fost și implicat într-un scandal în 2005 legat de aranjarea rezultatelor în fotbalul german, unde a primit o suspendare de șase luni pentru complicitate.

300 de euro
este suma pentru care a încasat-o Zwayer la acel moment pentru aranjarea meciului

Totuși, neamțul a revenit în arbitraj și a condus meciuri importante în Bundesliga, Europa League și la nivel internațional, inclusiv la EURO 2024.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”