Farul în criză   Gică Hagi , la cel mai slab start de sezon din ultimii 10 ani: „Trebuie să vorbim cu jucătorii”
Gică Hagi / Foto: Sport Pictures

Farul în criză Gică Hagi, la cel mai slab start de sezon din ultimii 10 ani: „Trebuie să vorbim cu jucătorii”

  • Farul a remizat pe terenul celor de Petrolul, scor 1-1 (0-0), sâmbătă, într-o partidă din etapa a 9-a din Liga 1
  • Formația lui Gică Hagi are un început de sezon foarte slab. „Marinarii” pot încheia etapa pe loc de baraj.

După nouă etape disputate, Farul lui Gică Hagi „pâlpâie” neconvingător și se îndreaptă tot mai mult către subsolul clasamentului.

Constănțenii sunt pe locul 11, cu 9 puncte, însă, printr-un context total nefavorabil, poate încheia etapa pe loc de baraj, cu trei locuri mai jos.

Mai exact, dacă UTA o învinge pe Hermannstadt (luni; acasă), Poli Iași trece de Universitatea Craiova (astăzi, 18:15; acasă), iar FCSB nu pierde confruntarea cu CFR Cluj (astăzi, 21:00), Farul va pica până pe locul 14.

*Și dacă se vor îndeplini două dintre cele trei scenarii, Farul tot pe loc de baraj va termina etapa.

Gică Hagi, cel mai slab sezon din ultimii 10 ani

Ultima dată când o echipă a lui Gică Hagi a avut un început de sezon atât de slab se întâmpla în urmă cu 10 ani, în stagiunea 2014/2015.

Pe atunci, echipa se numea Viitorul Constanța, iar sub comanda lui Gică Hagi se regăsea pe locul 16, după primele nouă etape:

  • Linie de clasament, etapa a 9-a, sezonul 2014/2015: o victorie, trei egaluri și cinci înfrângerii. Golaveraj: 8-14

De când s-a trecut la denumirea de Farul, echipa a avut un start dificil și în stagiunea precedentă, când după nouă etape era pe locul 10, dar cu 10 puncte

Viitorul/Farul, sub comanda lui Gică Hagi, în etapa a 9-a:

  • 2014/2015: Viitorul, locul 16 - 6 puncte
  • 2015/2016: Viitorul, locul 3 - 16 puncte
  • 2016/2017: Viitorul, locul 5 - 14 puncte
  • 2017/2018: Viitorul, locul 9 - 11 puncte
  • 2018/2019: Viitorul, locul 8 - 13 puncte
  • 2019/2020: Viitorul, locul 2 - 18 puncte
  • 2021/2022: Farul, locul 5 - 15 puncte
  • 2022/2023: Farul, locul 2 - 18 puncte
  • 2023/2024: Farul, locul 10 - 10 puncte
  • 2024/2025: Farul, locul 11 (provizoriu) - 9 puncte

În sezonul 2020/2021, Viitorul Constanța a fost antrenată de spaniolul Ruben de la Barrera, iar echipa era pe locul 6 după primele 9 etape.

Farul a vândut, dar înlocuitorii nu-și găsesc ritmul

Poate unul dintre motivele pentru care formația lui Gică Hagi nu performează în acest moment este și pentru că „Regele” a cedat, în această vară, mai mulți jucători importanți în stagiunile precedente, precum Tudor Băluță, Louis Munteanu (întors la Fiorentina după împrumut), Mihai Popescu, Constantin Grameni, David Kiki sau Diogo Queiros.

În același timp, jucătorii rămași să-i înlocuiască pe cei plecați nu se ridică la nivelul dorit de Gică Hagi.

Managerul tehnic al constănțenilor este conștient că are mult de lucru în acest moment, pentru a ridica din nou nivelul echipei

„Greșeli în ultimele minute, nu doar golul... În ultimele minute pierdem controlul. Un adversar care riscă și nu putem să mai jucăm, pierdem mingile cu o ușurință incredibilă. Să pierzi un om în careu, când te uiți la video și le spui... Asta e, ăsta e fotbalul! Sper să învețe din asta.

Trebuie să vedem ce spunem. Noi, antrenorii, trebuie să vorbim cu jucătorii, să le spunem. Dănuleasa, pierde omul (n.r.- la golul lui Grozav). Dar și Dan (n.r.- Sîrbu) trebuia să urmărească omul. De ce s-a dus Grozav acolo? Experiență! Ei sunt tineri și o să învețe”, a declarat Gică Hagi, după meciul cu Petrolul.

În etapa următoare, Farul Constanța va juca acasă, contra celor de la Sepsi, duminică, 22 septembrie, ora 16:00.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5