„E un pic nebun” Mircea Lucescu, analizat de  Răducioiu și Dumitrescu : „Poate duce naționala la un alt nivel”
Ilie Dumitrescu

„E un pic nebun”Mircea Lucescu, analizat de Răducioiu și Dumitrescu: „Poate duce naționala la un alt nivel”

  • ROMÂNIA - LITUANIA. Ilie Dumitrescu (55 de ani) și Florin Răducioiu (54 de ani) au lăudat naționala antrenată de Mircea Lucescu (79 de ani) și sunt încrezători ca aceasta se poate califica la Campionatul Mondial din 2026.
  • Foștii mari internaționali români au vorbit despre fotbaliștii care s-au remarcat în victoria cu Kosovo (3-0) și sunt siguri că „tricolorii” vor învinge și Lituania.
  • România - Lituania este liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct la Prima TV, luni, 9 septembrie, de la ora 21:45

Prezenți la inaugurarea monumentului dedicat Generației de Aur a României, Dumitrescu și Răducioiu s-au declarat încrezători de faptul că actuala generație poate obține rezultate importante sub conducerea lui Mircea Lucescu.

Poarta de Aur  Generația lui Hagi și Popescu are  monument  la Arena Națională
Citește și
Poarta de Aur Generația lui Hagi și Popescu are monument la Arena Națională
Citește mai mult
Poarta de Aur  Generația lui Hagi și Popescu are monument  la Arena Națională

Mircea Lucescu, analizat de Ilie Dumitrescu și Florin Răducioiu: „E un pic nebun”

Ilie Dumitrescu a explicat că naționala va arăta din ce în ce mai bine cu Lucescu pe bancă.

„Se merge pe același nucleu important de jucători, apreciez inteligența, maturitatea și experiența domnului Lucescu, a mers pe aceeași formulă. Încet-încet își va pune amprenta, jucătorii au reacționat senzațional la tot ce înseamnă prezența lui Lucescu în vestiar și în viața echipei.

Este un exemplu la cel mai înalt nivel în materie de antrenorat și sunt convins că această generație, cu Mircea Lucescu, va avea și o identitate de joc, va juca un fotbal ofensiv și în același timp va exista un echilibru între atac și apărare și vom avea o echipă competitivă”, a spus Ilie Dumitrescu.

E un pic nebun nea Mircea, din punctul meu de vedere, e la o vârstă, dar nimic nu-l oprește pentru a obține performanță, pentru a ajuta echipa României într-un moment delicat, nu au fost prea multe opțiuni pentru selecționer. Îi urez mult succes, voi veni la meci, pentru prima oară după mulți ani. Vin îndeosebi pentru el, pentru debutul lui în România. Florin Răducioiu

„Foarte mulți jucători s-au remarcat. Va veni și momentul lui Ianis Hagi”

Următorul obiectiv al acestei generații este să trecem și să ne calificăm la un Campionat Mondial. Cred în experiența acumulată, în valoarea lotului, în omogenitate, în grup. În plus, a venit un antrenor care poate să ducă naționala la un alt nivel.

Sunt foarte mulți jucători care s-au remarcat. 8-9 jucători trebuie să joace la un nivel foarte bun ca să câștigi cu 3-0.

Întrebat dacă lui Ianis Hagi îi va fi greu să-și facă loc în primul 11 al naționalei, Dumitrescu a spus: „Fiecare își pune amprenta în jocul naționalei. Ianis, Coman, Mitriță, Man, Mihailă, Drăguș, Moruțan, sunt jucători care au capacitatea să facă diferența în ultimii 20 de metri.

Dacă ne aducem aminte, așa era și la noi. Făceau spectacol Hagi și Răducioiu cu Columbia, la meciul cu Argentina am făcut și eu ceva, Petrescu cu Statele Unite. Fiecare jucător, la un moment dat, va ajuta echipa națională.

„Man și Mihăilă fac diferența”

Dumitrescu i-a lăudat pe Dennis Man și Valentin Mihăilă, vedetele din atacul României: „Cei doi jucători din bandă, din punctul meu de vedere, s-a văzut clar: în momentul în care faci diferența în Serie A, o faci și la națională”.

Răducioiu consideră că Man nu este încă pregătit să facă pasul spre o echipă mai importantă: „Îl văd să dea goluri pentru națională și pentru echipa de club. După, prin fapte, prin numărul de goluri, poate spera la o echipă de top. Deocamdată este bine unde este”.

Siguri de victorie cu Lituania: „Nu-mi fac probleme”

Dumitrescu este sigur că „tricolorii” vor învinge Lituania: „Noi avem un moral foarte bun. Nu-mi fac probleme, dar nu va fi ușor. Eu zic că vom câștiga, acum intervine inspirația lui Mircea Lucescu. Iordănescu schimba patru jucători la trei zile, de la meci la meci. Mergea pe o bază și schimba foarte mult în atac. Să vedem cum va aborda Lucescu”.

Răducioiu spune că are încredere în națională: „E clar că orice meci trebuie tratat cu maximă seriozitate, dacă nu o vom face și nu intrăm în teren hotărâți să câștigăm orice minge, să fim cât mai agresivi, eficienți, vom avea mari probleme. Dar echipa națională are deja un anumit stil pe care l-a implementat Edi Iordănescu. Cu nea Mircea lucrurile sunt un pic mai diferite, dar eu sunt extrem de optimist că ne vom califica la Mondiale”.

Drăguș, remarcatul lui Răducioiu: „Un jucător rapid, cu simțul porții”

Florin Răduciou îi apreciază calitățile lui Denis Drăguș, însă crede că aceste are nevoie de mai mult sprijin din partea coechipierilor.

„Îmi place foarte mult Drăguș, ar trebui să joace mai mult echipa pentru el, pentru a-i pune calitățile în valoare. Îmi place, este un jucător foarte rapid, are simțul porții, știe să dea goluri. Echipa trebuie să-l ajute cum mai mult, cum m-au ajutat pe mine băieții, Gică Hagi, Ilie Dumitrescu. Nu mă revăd în el, să nu exagerăm”, a spus Răducioiu.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5