Alte 5 probe  Vor exista  sporturi noi  la Jocurile Olimpice din 2028. Boxul, în pericol să fie tăiat de pe listă! Un alt sport e, oficial, istorie!
Logo pentru Jocurile Olimpice din 2028. Foto: Imago

Alte 5 probe Vor exista sporturi noi la Jocurile Olimpice din 2028. Boxul, în pericol să fie tăiat de pe listă! Un alt sport e, oficial, istorie!

  • Jocurile Olimpice de la Paris sunt istorie și deja au fost anunțate noi sporturi și schimbări la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028.
  • Cinci discipline noi, inclusiv baseball-ul și crichetul, sunt propuse ca probe în Los Angeles, în timp ce boxul este în pericol de eliminare.
Medalia rămâne la Ana TAS a respins cererea de  rejudecare  înaintată de USA Gymnastics! Americanii susțineau că au dovezi noi
Citește și
Medalia rămâne la AnaTAS a respins cererea de rejudecare înaintată de USA Gymnastics! Americanii susțineau că au dovezi noi
Citește mai mult
Medalia rămâne la Ana TAS a respins cererea de rejudecare înaintată de USA Gymnastics! Americanii susțineau că au dovezi noi

Jocurile Olimpice de la Paris din această vară s-au încheiat. Acum, toate privirile se îndreaptă spre Los Angeles, următorul oraș gazdă din 2028.

În timpul ceremoniei de închidere de pe faimosul Stade de France, ștafeta a fost predată oficial orașului Los Angeles, unde au fost deja anunțate schimbări semnificative în lista sporturilor olimpice, potrivit sportbible.com.

Cinci noi discipline la Jocurile Olimpice

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a confirmat că au fost propuse cinci sporturi noi şi îşi vor face debutul la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028.

Această decizie face parte din eforturile continue ale CIO de a moderniza Jocurile și de a atrage audiențe mai tinere la nivel mondial.

  • Flag Football: O adaptare a fotbalului american, dar fără contact, unde jucătorii trebuie să prindă un material colorat atașat de adversari în loc să-i placheze.
  • Squash: un sport cu racheta, jucat între patru pereți, unde doi jucători (sau patru în format de dublu) lovesc o minge de cauciuc, încercând să o returneze înainte ca aceasta să atingă de două ori podeaua, menținând mingea în joc prin lovirea peretelui frontal.
  • Baseball și Softball: Ambele sporturi, extrem de populare în Statele Unite, vor reveni la Jocurile Olimpice după o absență notabilă. Softball-ul, în special, a fost scos din programele de la Londra și Rio, dar își va face revenirea la LA.
  • Lacrosse: Un alt sport îndrăgit în America de Nord, lacrosse-ul va fi reintrodus după mai bine de un secol. Ultima dată când lacrosse-ul a fost prezent la Jocurile Olimpice a fost în 1908.
  • Crichetul: Popular în țări din întreaga lume, în special în India, Australia și Anglia, este un sport în care două echipe de câte 11 jucători se întrec pe un teren oval, încercând să marcheze puncte prin lovirea unei mingi cu o bâtă.

O disciplină eliminată de la Jocurile Olimpice, boxul este în pericol

Pe de altă parte, unele sporturi vor fi eliminate din programul olimpic din 2028.

Breaking-ul, sport care a debutat la Jocurile de la Paris, nu va mai fi prezent şi în Los Angeles.

Boxul este, de asemenea, pe cale de a fi eliminat din programul Jocurilor Olimpice, din cauza problemelor semnificative de finanțare și conducere.

  • Comitetul Internațional Olimpic a stabilit termenul limită pentru 2025, până când boxul trebuie să demonstreze că a rezolvat aceste probleme și a îmbunătățit modul de administrare și gestionare a sportului.
  • Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, există riscul ca boxul să nu mai facă parte din competiția olimpică de la Los Angeles 2028.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”