Medalia rămâne la Ana TAS a respins cererea de  rejudecare  înaintată de USA Gymnastics! Americanii susțineau că au dovezi noi
Medalia de bronz la sol rămâne la Ana Bărbosu. Foto: Imago

Medalia rămâne la AnaTAS a respins cererea de rejudecare înaintată de USA Gymnastics! Americanii susțineau că au dovezi noi

  • SUA a cerut rejudecarea cazului de la TAS prin care Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz la Jocurile Olimpice, la sol, însă Tribunalul a respins solicitarea.
  • Americanii susțineau că au dovezi video care dovedesc că Cecile Landi, antrenoarea lui Jordan Chiles, a depus în timp regulamentar contestația pentru mărirea notei gimnastei americane.
  • Duminică dimineață, CIO a confirmat că-i va reatribui medalia de bronz de la sol sportivei din România, Ana Bărbosu, după ce cea mai înaltă instanță sportivă a anulat contestația realizată de antrenorul lui Chiles, care a depășit terminul limită admis.

22:35 TAS a respins cererea americanilor! Medalia rămâne la Ana Bărbosu

Federația Română de Gimnastică a anunțat că TAS a respins solicitarea făcută de SUA de a redeschide cazul care i-a adus medalia de bronz la sol Anei Bărbosu.

„TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor «s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor» faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, se arată în comunicatul FRG.

SUA a decis să atace decizia TAS la Tribunalul Federal Elvețian

SUA atacă decizia de la TAS  Americanii merg la  Tribunalul Federal Elvețian  + Ce spune avocatul României
Citește și
SUA atacă decizia de la TAS Americanii merg la Tribunalul Federal Elvețian + Ce spune avocatul României
Citește mai mult
SUA atacă decizia de la TAS Americanii merg la Tribunalul Federal Elvețian  + Ce spune avocatul României

USA Gymnastics luptă din răsputeri pentru ca Jordan Chiles să își păstreze medalia de bronz la exercițiul la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

USA Gymnastics a depus duminică în mod oficial o scrisoare și dovezi video la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, stabilind în mod concludent că cererea antrenorului principal, Cecile Landi, de a depune o contestație a fost depusă la 47 de secunde după publicarea scorului, în termenul de un minut cerut de regulamentul FIG”, menționează USA Gymnastics, mesaj preluat de foxnews.com.

USA Gymnastics a solicitat TAS să restabilească scorul de 13,766 al lui Chiles, câștigătoare a medaliei de bronz.

„Dovezile video cu timpul înregistrat prezentate de USA Gymnastics duminică seară arată că Landi a făcut prima dată cererea de a depune o contestație la 47 de secunde după afișarea scorului, urmată de o a doua la 55 de secunde după ce scorul a fost afișat inițial”.

USA Gymnastics spune că înregistrarea video nu a fost disponibilă înainte de decizia TAS și nu a fost în măsură să o prezinte.

„Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și că au existat erori critice atât în punctarea inițială de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul ulterior de apel la TAS, iar acestea trebuie abordate", a declarat USOPC.

Uite medalia, nu e medalia

Chiles a trecut de pe locul 5 pe 3 odată cu modificarea punctajului, iar românca Ana Bărbosu și-a pierdut locul pe podium.

Federația Română de Gimnastică a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar forul a decis că Statele Unite au întârziat 4 secunde peste timpul regulamentar în depunerea contestației privind nota lui Jordan Chiles și că punctajul americancei Chiles trebuie să revină la 13,666.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) i-a cerut lui Jordan Chiles să returneze medalie de bronz, care urmează să-i fie acordată Anei Maria Bărbosu.

Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA (USOPC) a anunțat, duminică, intenția de a face apel la decizia TAS, urmând să se adreseze Tribunalului Federal Elvețian.

Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Liga 1
09:29
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Citește mai mult
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor